скърцане на вратите и корите ,има ли оправия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
скърцане на вратите и корите ,има ли оправия
Колеги затопли се времето и се разскърцаха вратите,корите са с нови копчета и мисля че нее от тях,само предните врати имат проблем в търсачката за е39 нищо.Пръсках със силикон за уплатнения и нищо не стана,дайте някой лек за тази болест .. 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: скърцане на вратите и корите ,има ли оправия
Смяна на механизма във вратата, аз не виждам друго решение.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Има доста писано из форума. Най-вероятно ти потропва от механизма на вратата. Опитай да намотаеш малко изолирбанд на палчето на което се затваря вратата
мисля,че колегата говори за СКЪРЦАНЕ като от триеща се пластмаса/гума или нещо подобно,а не за тропане от незакачен детайл
и това май няма оправия за съжаление 

- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
meha написа:мисля,че колегата говори за СКЪРЦАНЕ като от триеща се пластмаса/гума или нещо подобно,а не за тропане от незакачен детайли това май няма оправия за съжаление

Bayerische Motoren Werke
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
krasi_bmw написа:Колеги затопли се времето и се разскърцаха вратите,корите са с нови копчета и мисля че нее от тях,само предните врати имат проблем в търсачката за е39 нищо.Пръсках със силикон за уплатнения и нищо не стана,дайте някой лек за тази болест ..
Регулирай планките на колонките, вкарай ги малко по-навътре към купето, да държат плътно вратите. Ще ти трябва торкс 40. Напръскай уплътненията на вратите с дезодорант с талк и ще се подобри значително. Не бърши талка, след като напръскаш.
Имаше тема с доста дискусии по въпроса.
Казвам като потърпевш:Скърцането идва от мястото където влизат горе прозорците.
Не е от гумените уплътненията на вратите или купето.Сменил съм ги всичките и
резултат нямаше.Незнам там където влизат прозорците какво има и дали подлежи на
подмяна.
Казвам като потърпевш:Скърцането идва от мястото където влизат горе прозорците.
Не е от гумените уплътненията на вратите или купето.Сменил съм ги всичките и
резултат нямаше.Незнам там където влизат прозорците какво има и дали подлежи на
подмяна.
Когато полужението стане напечено,
оцелявят само печените.
оцелявят само печените.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
meha написа:мисля,че колегата говори за СКЪРЦАНЕ като от триеща се пластмаса/гума или нещо подобно,а не за тропане от незакачен детайли това май няма оправия за съжаление
Колегата говори за онова досадно скърцане от кората на вратата, точно където свършва подлакътника.
Прав си че няма оправия, най-дразнещо е като има леко посукване на купето, като слизане от бордюр.
sadex5 написа:meha написа:мисля,че колегата говори за СКЪРЦАНЕ като от триеща се пластмаса/гума или нещо подобно,а не за тропане от незакачен детайли това май няма оправия за съжаление
Колегата говори за онова досадно скърцане от кората на вратата, точно където свършва подлакътника.
Прав си че няма оправия, най-дразнещо е като има леко посукване на купето, като слизане от бордюр.
а на мен постоянно ми светва лампата,все едно че е отворена шоф.врата,някой може ли да ми каже как да го оправя че не виждам датчик ?
- jordao75
- младши ентусиаст
-
- Кара: 520 i 97
Началото на зимата си напръсках уплатненията със силиконов спрей за да не замръзват и като започна едно скърцане.....няма оправия,голяма досада.
xcalibur написа:Има доста писано из форума. Най-вероятно ти потропва от механизма на вратата. Опитай да намотаеш малко изолирбанд на палчето на което се затваря вратата
Точно това е решението,но трябва да се сменя често.

колкото и странно да ми се вижда с навиване на малко скоч ,се оправи скърцането,а водимо няма износване на ролката,явно се е износил палеца който се закл. в ролката . Той е метален ,но с отливка от пласмаса върху него,ще се опитам да навия стоманена пластина тия дни да пробам...
При мен скърцането се оправи като облепих кората с 2-лепеща лента която залепих само на кората другата част оставих неразлепена ето и разглобих духалката и я намазах с силикон кадето ляга 
И междувременно изолирах малко вратите

И междувременно изолирах малко вратите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Common sense
13 мнения
• Страница 1 от 1