На тия дето им барат колите...някакво решение!!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

На тия дето им барат колите...някакво решение!!!!

Мнение от Stennli » 02 Апр 2011, 21:52

Пичове понеже спирам или зад блока или в подземните гаражи,и нямам видимост към колата,и ми хрумна една идея,и набързо я осъществих.Имах една стара нокия и китайска аларма и веднага ми хрумна идеята.Вързах телефона към алармата,и сега като ми свирне алармата и ми звъни на моя телефон.Цялата работа ми излезе едно реле 0,50ст.и телефон за 10 лв.Проекта още е в изпитателен период де...понеже тъпите съобщения от глобул малко ме бъркат,но и тва съм го измислил.
Някой ако го интересува ще помагам.
Последна промяна Stennli на 02 Апр 2011, 22:26, променена общо 2 пъти
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: На тия дето им барат колите

Мнение от Stennli » 02 Апр 2011, 22:14

Ще копирам Л.С. от дето обеснявах на един колега да не пиша:
цялата работа е така...отваряш телефона(малко ако си запоявал ще се справиш)запояваш малки кабелчета примерно на бутон 4,и го нагласяш за автоматично набиране на твоя номер,отам те влизат в едно реле при което ако му подадеш 12волта и автоматично тръгва да набира.От алармата трябва да намериш пин който при включване на алармата пуска сигнал(няма значение дали е + или-)и от там да захраниш релето.При мен имах отделен пин на тъпата аларма която подава + при активиране на алармата.Трябва ти и зарядно за кола което да зарежда телефона постоянно(режеш кабелите и го връзваш).
Утре ще снимам как съм го монтирал ако незабравя.
Надявам се да съм ти обяснил добре,ако имаш въпроси питай.
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: 1999 Е39 diesel
Мечтае да кара: Е61

Re: На тия дето им барат колите

Мнение от ncuxapamz » 02 Апр 2011, 22:21

Много яко! Ще може ли малко по-точни разяснения да дадеш? На мен нещо ми отслабна бибкалото :D на алармата и почти не се чува... А с телефона си е направо супер идея :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83
Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"

Re: На тия дето им барат колите...някакво решение!!!!

Мнение от Steve70 » 02 Апр 2011, 22:51

Stennli написа:Ще копирам Л.С. от дето обеснявах на един колега да не пиша:
цялата работа е така...отваряш телефона(малко ако си запоявал ще се справиш)запояваш малки кабелчета примерно на бутон 4,и го нагласяш за автоматично набиране на твоя номер,отам те влизат в едно реле при което ако му подадеш 12волта и автоматично тръгва да набира.От алармата трябва да намериш пин който при включване на алармата пуска сигнал(няма значение дали е + или-)и от там да захраниш релето.При мен имах отделен пин на тъпата аларма която подава + при активиране на алармата.Трябва ти и зарядно за кола което да зарежда телефона постоянно(режеш кабелите и го връзваш).
Колега може ли малко по подробно в смисъл марка телефон някаква схема.
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 02 Апр 2011, 22:59

Става колега но винаги трябва да има обхват,преди време имах една кола която пък я отключвах и заключвах с телефона си,и един слънчев ден в балкана "Няма връзка с този номер" и ами сега,не ми се чака да дойде обхват :mhihi: пък и няма дръжки ключалки и сам си разбивах колата :banghead: взех един камък и бам малкия джам на задната врата,та така.За да се избегнат такива случки трябва да се ползва нещо което предава директно(като уоки-токи) за да се изолират неизправностите на трета страна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stennli » 02 Апр 2011, 23:03

Хахахаххахахаа за разлика от теб тази моята китайска аларма съм я вързал само за пищялка.На друго дистанционо е ако искам я пускам ако искам не.Централното си е на отделен кръг.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 03 Апр 2011, 0:07

не е лошо като идея, преди време и аз съм го мислил, самоче с опция да блокира управлението на мотора. тоест когато ти се задеиства алармата и телефона ти звънне, поглеждаш и виждаш как се отдалечават стоповете на колата ти, набираш обратно телефонния номер които е в колата, телефона звънва и задеиства блокировка която кара мотора да изгасне траино. така имаш възможноста ти и няколко комшии да стигнете до колата и да нанесете средни телесни повреди на крадеца ако още е там и отчаяно се опитва да запали :mhihi:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 03 Апр 2011, 0:17

NAPSTERS написа:не е лошо като идея, преди време и аз съм го мислил, самоче с опция да блокира управлението на мотора. тоест когато ти се задеиства алармата и телефона ти звънне, поглеждаш и виждаш как се отдалечават стоповете на колата ти, набираш обратно телефонния номер които е в колата, телефона звънва и задеиства блокировка която кара мотора да изгасне траино. така имаш възможноста ти и няколко комшии да стигнете до колата и да нанесете средни телесни повреди на крадеца ако още е там и отчаяно се опитва да запали :mhihi:

:yes: , направо като опция взънкаш пък на втори номер и комшиите сами отиват. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 03 Апр 2011, 0:35

Абе направо си е жокер "обади се на приятел" :mhihi:

По-темата:А на мен целта ми беше да не нося нищо повече освен телефон,цигари и портфейл,та затова се накиснах тогава така.Иначе стават хиляди чалъми,нали се сещаш ако сложиш 7-8 аларми какви чудеса ще ти върши колата :lalala:.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stennli » 03 Апр 2011, 1:37

NAPSTERS написа:не е лошо като идея, преди време и аз съм го мислил, самоче с опция да блокира управлението на мотора. тоест когато ти се задеиства алармата и телефона ти звънне, поглеждаш и виждаш как се отдалечават стоповете на колата ти, набираш обратно телефонния номер които е в колата, телефона звънва и задеиства блокировка която кара мотора да изгасне траино. така имаш възможноста ти и няколко комшии да стигнете до колата и да нанесете средни телесни повреди на крадеца ако още е там и отчаяно се опитва да запали :mhihi:

Като се замисля..не е проблем и това да се направи просто едно реле повече.
Говорих с няколко полицаи,и ми казаха че ако скатая телефона някаде по на скришно място в купето могат да го засекат ако цапнат колата...докато крадците намерят телефона де.
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stennli » 03 Апр 2011, 1:46

Steve70 написа:

Телефона просто трябва да има автоматично набиране,демек като задържиш някоя цифра и да набере даден от теб номер.Почти всеки телефон от 10 лв.го има.Аз съм взел една биканект карта за 6лв.и затварям като ми звънне.
Малко набързо драснах схема.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83
Мечтае да кара: Каквото и да е с индекс "M"

Мнение от Steve70 » 03 Апр 2011, 8:07

Stennli написа:
Steve70 написа:

Телефона просто трябва да има автоматично набиране,демек като задържиш някоя цифра и да набере даден от теб номер.Почти всеки телефон от 10 лв.го има.Аз съм взел една биканект карта за 6лв.и затварям като ми звънне.
Малко набързо драснах схема.
Добре си го измислил :yes: ,има ли проблем с постоянно подавания + на плюс от алармата. В смисъл трябва ли да се ограничи по време с таймер, или от настройките на алармата.
Никога не казвай никога, защото няма начин да няма начин.
СПРЕТЕ да се оплаквате от държавата, ПРОМЕНЕТЕ Я.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 03 Апр 2011, 11:08

Stennli написа:Говорих с няколко полицаи,и ми казаха че ако скатая телефона някаде по на скришно място в купето могат да го засекат ако цапнат колата...докато крадците намерят телефона де.

Това е до някъде вярно, но замислял ли си се кой кадърен кръдец ще ти дойде на гости без у-во подобно на това http://www.navigadget.com/index.php/200 ... gsm-jammer ?
Според мен в най-добрия случай ще успееш да теглиш един бой на некое квартално наркоманче дето е влезнало за подлакътник или да търси стотинки и цигари... едва ли някой който знае как да вдигне модерно BMW не знае как да ползва заглушители... ще кажете "ама той докато го мушне в заплакта" ... ами една такава малка платка с 12 V батерия в джоба и пак сте чао... нямаме много шансове в тази битка за съжеление :(

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 03 Апр 2011, 12:01

Това е хитро решение, но добрия крадец дава първо алармата накъсо и тогава работи по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 d a
Мечтае да кара: 535 d
Детайли за колата: 525 d с чип

Мнение от naseto1969 » 03 Апр 2011, 12:47

идеята е много добра, ако има вьзможност и аз бих се ключил в подобен монтаж , стига някои от софия да ми го предложи и на добра цена

Следваща

Назад към E39