Първата ми е30-ка

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно читави М10-ки :D

Re: Първата ми е30-ка

Мнение от retro.boy28 » 13 Фев 2011, 17:24

Благодаря колега ! Лека полека ще се започва. Проверил съм я на канал отдолу няма абсолютно никакви ръжди,бомбетата са здрави навсякъде е добре, в багажника и при резервната гума всичко е здраво,без ръжди :kuku: само и единствено,което ме дразни е имала лек удар отзад в ляво,бронята е огъната гадно и са се напукали веждите и там е ръждата, ще ги сменя задните вежди и няма да има ръжда, живот и здраве една боя. Само не знам какви пари е тая боя: "Royal Blau Metallic" :shock: Та мисълта ми е да си претапицирам оригиналния син салон (предните седалки) защото мокета и корите на вратите са перфектни, също и задната седалка тавана е супер , ще търся и лайсните около предния и задния прозорец хромираните, които сигурно ще са сума :confused: ,задната хромирана броня и тук там да махна някои побългарявания от предишния собственик и според мен ще стане некъв лачен янг олдтаймер :mrgreen: Щото колата си я ползвам да си се возя с кеф в нея, а не да се състезавам :winky:
Ентусиазмът е заразен. Ти можеш да започнеш епидемия!!!
deyan-enchev написа:Моята по минимум 2-3 пъти на ден я припалвам БЕЗ акумулатор със Спрей ЕТЪР ... супер яко дъни аванса, ама клапаните са здрави.

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 15 Фев 2011, 16:30

retro.boy28 написа: живот и здраве една боя. Само не знам какви пари е тая боя: "Royal Blau Metallic" :shock:

е най - накрая още един с това хубаво синьо.. :lol:
много е силна, след миФка как яко лилавее на слънцето и се прелива между различно синьо и различно лилаво.. бе много яка..
ако разбереш нещо за боята сподели моля те.. от къде може да се купи, какви варянти има и какви цени...
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 15 Фев 2011, 19:02

не ги претапицирвай - по-евтино и по-добре - вземи едно рекаро от троен стоп :yes:

Можеш и шадоу лайн да я направиш - да не търсиш хромирани лайсни - поне на мен повече ми харесва :yes:
Поздрави и успех, ще ми е интересно :)
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от retro.boy28 » 30 Мар 2011, 21:54

И такаа .. вече сме на финалната права :D Изкърпена е навсякъде,намазана с боди,силикони, в момента съм на контролна боя в събота и неделя окончателно боядисване :mrgreen: . Намерих добра задна броня, джанти 15-ки ББС с борд :twisted: Смених амотресьорите, сложих М техник 1 волан и всичко е в цъвтеж,само парите свършиха :mhihi: :mhihi: След боя и полиране,пастиране ще кача снимки всички да я видите :yes: ! Само ми останаха 2 предни седалки,че мойте са пропаднали (шоферската). И те така ..... :lol:
Последна промяна retro.boy28 на 30 Мар 2011, 22:00, променена общо 1 път
deyan-enchev написа:Моята по минимум 2-3 пъти на ден я припалвам БЕЗ акумулатор със Спрей ЕТЪР ... супер яко дъни аванса, ама клапаните са здрави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от retro.boy28 » 30 Мар 2011, 21:59

Convertible написа:
retro.boy28 написа: живот и здраве една боя. Само не знам какви пари е тая боя: "Royal Blau Metallic" :shock:

е най - накрая още един с това хубаво синьо.. :lol:
много е силна, след миФка как яко лилавее на слънцето и се прелива между различно синьо и различно лилаво.. бе много яка..
ако разбереш нещо за боята сподели моля те.. от къде може да се купи, какви варянти има и какви цени...

Колега между "Опълченска" и "Константин Величков" на "Пиротска" то е по-скоро на ъгъла на "Пиротска" и К.Величков има едно магазинче за Автобои. Направиха ми боята там и е много добра! :yes: 100 грама Боя,лак,втвърдител,разредител (цяло комплектче) е 17 или 18 лева ;) Продава се и само боя и само лак,но не знам какви са цените поотделно взех си комплект за цялата кола :) Успех! :D :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 30 Мар 2011, 22:22

Сега ако кажеш и колко ти взеха за пръскането и като е готова някоя снимчица :roll:
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от retro.boy28 » 31 Мар 2011, 21:58

Пръскането е срещу почерпка при приятел бояджия. Иначе ето една снимка от преди малко :mhihi: Утре ще покарам извън София малко да й се покефя и боята остава за събота и неделя. :yes: Иначе добре й седят тия ББС-ки нали ? :roll: :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zzuzi » 31 Мар 2011, 22:20

Още може да се лъсне борда :lol: .Ееееех,защо само аз нямам познати бояджии готови да пръскат Е30 :(
Изображение Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 01 Апр 2011, 0:56

Браво, готина става, като я пръснете пусни снимки. :D
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от retro.boy28 » 02 Апр 2011, 22:11

Днес цял ден се работеше яко където трябваше кит, но всички материали са на фирма "NOVOL" .Шприц кита е хвърлен утре остава да се мине водно и боята :D Поздрави! :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от retro.boy28 » 07 Апр 2011, 21:30

Тук пастирах само задницата,че се прибрах късно от училище.. утре вдругиден ще сложа бронята и ще я пастирам цялата :lol: Ето 2 снимки от преди малко :) Задницата също се изправи,защото е имала удар отзад и се оправи целия заден панел :)
П.П :Боята не е като в камера,но е добре като за 1 Балантайнс и стругарска услуга от моя страна ...:lol: :lol: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 07 Апр 2011, 21:48

Ехх двоен стоп купе-слънчак :yes:

Супер е бате,тия джанти много добре и седят :)
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея пари :winky: иначе успех :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zzuzi » 07 Апр 2011, 21:55

Браво,добре е станала,ма не е ли малко раничко за паста,уж поне 2 седмици е добре да минат след боята.Ако не ти е проблем можеш ли да напишеш от къде каква боя купи,каква и беше цената,при подготовката с какво обработихте преди боята(като грунд,шприц),че и аз сега планирам да я премацам мойта предсъборно?Може и на лично да не пълним темата.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 92' E30 M40 cabrio
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от Vasko_BP » 07 Апр 2011, 21:58

Добре изглежда! Качи я като я пастираш цялата да я видим тая хубавица. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките