Рейка-няколко въпроса

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46,330D,300 bhp
Мечтае да кара: 535 D

Рейка-няколко въпроса

Мнение от викентии70 » 01 Апр 2011, 16:16

Здравейте,колеги!Първо да кажа,че се разрових в темите за рейка /колата е Е46,320Д,1998г.-136 к.с./.Аз просто не разбрах за моята кола каква е цената и дали някъде рециклират рейка!Четох,че на един колега му е излязла 70 лв,на друг-1200 лв.При мен нещата взеха да стават доста сериозни-направо чувам как се удря желязо в желязо.Смених носачи,биелети,а отзад всички възможни тампони,обаче продължаваше да се чува някакво притропване.А сега направо се чува гореспоменатото тракане.Питам дали си заслужава да търся в моргите 2-ра употреба и ако "да" как мога да разбера,дали е читава;или някъде около Варна ги рециклират;или ако трябва да се купува нова част дали може да се купи само разбитата/или пък някаква втулка да се постави/?!Ако някой колега се е сблъсквал с подобен проблем,моля за съвет!
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Рейка-няколко въпроса

Мнение от Dimitroff » 01 Апр 2011, 20:02

Не бързай с рейката...виж първо как са вътрешните и външните накрайници, виж тампоните на носачите, виж тампоните на макферсоните (амортисьорите) и ако там всичко е наред - тогава се ориентирай към рейката :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: M6

Мнение от bochogogogo » 02 Апр 2011, 1:29

Виж си и биалетките....

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 02 Апр 2011, 15:36

човека не ви ли каза че ги е сменил???
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 02 Апр 2011, 20:14

Сменил е всички тампони отзад .
Сменил е носачи, но не каза дали е сменил тампоните на носачите.
Никъде не е казал да е гледал вътрешни и външни накрайници на рейката.

Биалетките - да сменил ги е. :D

Няма да е лошо да се хвърли едно око и на тампоните на макферсоните.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от викентии70 » 12 Апр 2011, 6:41

Здравейте,колеги!Отсъствам от България и затова забавям отговорите!Благодаря за отговорите,но наистина забравих да кажа,че всичко друго е сменено-биелети,носачите заедно с маслените тампони,а по амортисьорите няма проблем.Остава рейката,но аз нямам представа за какви накрайници става дума.Следващата седмица се прибирам и ще отида да погледнат,дали става въпрос само за накрайници или проблема е по-дълбоко.Единствено,което се сещам да кажа е,че за една седмица от леко притракване,се увеличи до доста силен шум като желязо в желязо и като го чуя ми се къса сърцето.При по големите дупки не се чува,но при по-ситните се чува този шум,подобен на тракане на биелети (спомена за тракане на биелети е доста пресен).Между другото,когато ми сменяха биелетите,до мен сменяха и на едно АУДИ 80.Абсолютно същите са,като моите само има разлика в цената-на АУДИТО струваха 12 лв. и даже бяха купени от същия магазин!!Като разбера откъде точно е проблема,ще пиша пак.Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 15 Апр 2011, 13:33

Колега и мен ме преебаха с биалетки от Ауди 80. НЕ СТАВАТ ЗА НАШИТЕ КОЛИ. В смисъл, че натоварването при нас е много по- голямо и тъпите продавачи само гледат как да си пробутат стоката. Нищо чудно да ти чука от биалетите. Вземи си някви, дори и да не са оригиналани, но поне да са за твоята кола. Общо взето читавите биалети са над 20, 25 лева броя. Освен това може да не са затегнати добре и да играят в отвора биалетите, което също се вижда лесно. Като цяло АКО ЧУКАНЕТО Е СИЛНО, МОЖЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИДЕНТИФИЦИРА С ТОЧНОСТ ОТ КЪДЕ Е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от викентии70 » 03 Юни 2011, 14:22

Здравейте!Благодаря за предположенията,оказа се биелета и вече заминал носач /сменени са сравнително скоро/.Ровя в търсачката за носачи и не мога да разбера как стават тия замени с шарнирите от Е30 и от Е36?!Пишат,че на оригиналните носачи не може да се сменя нищо,а после пък късите /дългите/ шарнири били усилени за Е36 и тези М-ковите,което сигурно е така.Не разбирам дали трябва да си купя носачи,на които шарнирите са сменяеми /а този вид казват,че не е много удачен/ или може да се сложат направо от Е36 /на Е46/ и като станат за смяна да се сменят с тия от Е36?!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 03 Юни 2011, 15:06

Колега, аз я правих тази процедура с замяната на късите шарнири с такива от е36.
Процедурата е че старите (къси) шарнири се избиват на хидравлична преса от носача(оригинален), после на тяхно място се слагат къси от е36 (лемфьордер в моя случай) и така си с чисто нов шарнир, а не рециклиран.
Процедурата ми излезе 200 лв (сменях два). До колкото знам единия шарнир струва 50 лв, т.е. 2х50=100. Излиза че са ми взели 100 лв за труд включващ сваляне на носача, подмяна на шарнирите и качване обратно.

Само да ти кажа, до скоро си мислех и аз че имам проблем с рейка, оказаха се биалети и външни кормилни накрайници. Сега колата нетрепва ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от викентии70 » 03 Юни 2011, 16:20

Благодаря!Това наистина е полезно,сега отивам да питам майсторите дали имат хидр. преса.А за рейката,просто е тръгнала,но не е още за смяна,не хвърля масло и пр.

Потребител
Аватар

Мнение от уаза » 03 Юни 2011, 16:54

Рециклираха ми рейка на е46, обаче сега колата когато завиеш леко, например да избегнеш дупка не се връща след това в пътя (не се изправя) а продължава по оста по която е подаден завоя ... някои сблъсквал ли се е с подобен проблем, дали е от рейката, или от предница, дали е от тампони на носачи... не съм се сблъсквал никога с подобно нещо .. пробвахме с охлабена и натегната рейка... колата не се изправя :dunno: :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 03 Юни 2011, 21:00

:OT: Междр. Ауди 80 няма биалетки ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 03 Юни 2011, 21:29

уаза написа:Рециклираха ми рейка на е46, обаче сега колата когато завиеш леко, например да избегнеш дупка не се връща след това в пътя (не се изправя) а продължава по оста по която е подаден завоя ... някои сблъсквал ли се е с подобен проблем, дали е от рейката, или от предница, дали е от тампони на носачи... не съм се сблъсквал никога с подобно нещо .. пробвахме с охлабена и натегната рейка... колата не се изправя :dunno: :(

Много странно... би трябвало ако я разхлабите рейката достатъчно, да се връща сама в движение. Най- добре се върни при хората, които са ти я рециклирали да си решат проблема докрай. Волана трябва да се връща. Иначе ще се пребиеш на някой по- остър завой!
Между другото не знам как са ти я рециклирали, но на мен ми казаха едни майстори които само с рейки се занимават, че подпират пръта отдолу /как точно не знам/, закривявайки го, за да се притиска по- силно към червяка и така разбира се луфт няма. Само че, ако не се направи абсолютно точно, при въртене на волана, тьй като се притиска повече към червяка... сещате се: няма връщане ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 /316i

Мнение от IKN » 03 Юни 2011, 22:43

The Edge написа::OT: Междр. Ауди 80 няма биалетки ...

Не е съвсем вярно това колега . Първите 80-ки /В-3ки/ , от 86 - 88г. наистина
нямат биалетки , но след това започват да им слагат - първо къси , а от 91г.
дълги биалетки . Даже има и версии с пластмасови биалетки на последните
80-ки /В-4/ , като казват че пластмасовите издържали повече от металните.

Потребител
Аватар
Кара: 320D AUTOMATIC
Мечтае да кара: X6
Детайли за колата: BMW 320D AUTOMATIC
2002г.

Мнение от papabg » 19 Юни 2011, 16:07

Относно ремонт на рейката,аз лично не го препоръчвам.Карам е46 2002г.През първата година когато го купих ми се прецака рейката.Попитах в дару кар там ми казаха че може да я донеса при тях,те я пращат на външен сервиз които я ремонтира срещу 480 лева.Не давата гараниция но приемчика твърдеше че ги правят по здрави от фабричната.За мои лош кьсмет тази толкова "здрава рейка" издържа точно 25000 км.и фалира отново.Сега си купих втора ръка за 200 лева и разбрах че досега сьм карал кола без хидравлика.С новата рейка просто не усещам че въртя волана.Направо е супер.Така че не рециклирайте,а направо си купете ползвана.

Следваща

Назад към E46