Как купувате БМВ-тата? (или други коли)
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Как купувате БМВ-тата? (или други коли)
Я всеки да си признае..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
Аз моята като сй я купих даже не я карах, влязох в нея, попипах я по кожата и хоп след нотариуса като се качих да си я откарам турбо и почти цялата предница да се е*а в кифлата. Вече няма да правя така
Ама много я харесах и затова така стана

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми нямаше как да гласувам 2 пъти иначе втория и третия отговор заедно.
Аз в момента си търся и горе долу е следното:
1. Имам точно определени критерии които съм набелязал и не отстъпвам от тях.
2. Отивам гледам и проверка на ВИН
3. Ако ми хареса на доктор (диагностики, окачване, климатик)
4. Пазарене, въпреки че в моя случай бих дал и повече стига да е читаво, но без пазарлък нестава, после ша ми се смеят иначе
5. Ако всичко е ОК, едно запитване за дали е крадена и тва е май.
И все пак има голяма доза шанс
Аз в момента си търся и горе долу е следното:
1. Имам точно определени критерии които съм набелязал и не отстъпвам от тях.
2. Отивам гледам и проверка на ВИН
3. Ако ми хареса на доктор (диагностики, окачване, климатик)
4. Пазарене, въпреки че в моя случай бих дал и повече стига да е читаво, но без пазарлък нестава, после ша ми се смеят иначе

5. Ако всичко е ОК, едно запитване за дали е крадена и тва е май.
И все пак има голяма доза шанс

Общо зето колите ги зимам не по цвета или по марката,а според състоянието и цената....
Разбира се гледа се и вървежа,ма никога не съм робувал на марка...
Освен от 3 години,ма човек кат си земе един фиат си зима още за резервни части....
П.С>момчета съжалете ме с 3 фиата съм,на симеон ми прават 35%отстъпка вече

Разбира се гледа се и вървежа,ма никога не съм робувал на марка...
Освен от 3 години,ма човек кат си земе един фиат си зима още за резервни части....

П.С>момчета съжалете ме с 3 фиата съм,на симеон ми прават 35%отстъпка вече

- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
пиехме си биричка с приятел тои имаше БМВ а ас АУДИ 80 комби и по едно време си стиснахме ръцете и хоп прибрах се с БАВАРКА

- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
всъщност вкъщи отношението към всяка кола е различно...
за е30ката четях обяви с месеци търсех квато и да е е30ка, с единственото изискване за голям двигател (и пак се набутах с малолитражка)... и я купихщото ми я препоръча приятел, с гръмнал двигател без да знам нищо за нея... бяха ми я препоръчали като много пазена ама нъцки... имаше доста изненади впоследсвие... идеята беше да си е ремонтирам сам с помощ от приятели, за да науча най-сетне тва онова и тва да бъде един вид хоби... нещо в стил "A car is born"
пасатора беше покупка тип "пазарувай от канапето" баща ми го взе без да го е виждал дори (той така и още не се е качвал в нея де....)
за е36цата дето я свиха прати един негов роднина (дето тва му е работата) да я избира мноого дълго и внимателно от Германия...
после за Е39ката и Е36цата (втората) ходи лично до Германия и ги избира повече от седмица.. трябваше да са наистина перфектни
всъщност май ги е избирал само 3-4 дена а останалото време е дегустирал немската бира ама.... тва е друга тема
"туинго-то на мама" го търси 3-4 дена по варненските автокъщи и изглеждаше перфектно.. (и трябваше да отговаря на точно определени изисквания - да е "женска" кола, с малък разход, малки габарити и възможно най-евтини брони и фарове
)впоследсдтвие се оказа че има някои скрити дефекти... ама все пак е от българска автокъща - не може да не те излъжат с нещо....
като се счупи камиона и тръгна да търси друг му трябваше спешно и го взе едва ли не от първата обява в "Позвънете" но все пак гледаше да е сравнително читав и с изрядни документи и т.н.
та тва което искам да кажа, е че при различните коли отношението е различно и се търсят по различен начин
за е30ката четях обяви с месеци търсех квато и да е е30ка, с единственото изискване за голям двигател (и пак се набутах с малолитражка)... и я купихщото ми я препоръча приятел, с гръмнал двигател без да знам нищо за нея... бяха ми я препоръчали като много пазена ама нъцки... имаше доста изненади впоследсвие... идеята беше да си е ремонтирам сам с помощ от приятели, за да науча най-сетне тва онова и тва да бъде един вид хоби... нещо в стил "A car is born"

пасатора беше покупка тип "пазарувай от канапето" баща ми го взе без да го е виждал дори (той така и още не се е качвал в нея де....)
за е36цата дето я свиха прати един негов роднина (дето тва му е работата) да я избира мноого дълго и внимателно от Германия...
после за Е39ката и Е36цата (втората) ходи лично до Германия и ги избира повече от седмица.. трябваше да са наистина перфектни

"туинго-то на мама" го търси 3-4 дена по варненските автокъщи и изглеждаше перфектно.. (и трябваше да отговаря на точно определени изисквания - да е "женска" кола, с малък разход, малки габарити и възможно най-евтини брони и фарове

като се счупи камиона и тръгна да търси друг му трябваше спешно и го взе едва ли не от първата обява в "Позвънете" но все пак гледаше да е сравнително читав и с изрядни документи и т.н.
та тва което искам да кажа, е че при различните коли отношението е различно и се търсят по различен начин
- didore
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 М52B20
- Мечтае да кара: Е30 М52Б28 Компресор
Първата Е30 си я взех на момента. На моя клиентка мъжът и почина и не беше виждала колата 3 месеца. Праща ме в един склад дето стояла и кво да видя тъмно синьо тройно стопче с лети джанти ремус целото в прах и покрито с кашони. Отварям капака гледам м10б18 инжекция. Направо се размазах от кеф, оп имало и нов акумулатор и газова в гаранция. Запали от първия път явно момците са си връткали кръгчета от време на време.
318is търсих дълго време. Имаше една във Варна по която ми течаха лигите ама Тъндъра не я даваше. Само като разбрах че се продава бръм до Варна и я отнесох като самосвал цинкова кофа
Винаги съм търсил нещо определено и видя ли че е читаво го зимам
318is търсих дълго време. Имаше една във Варна по която ми течаха лигите ама Тъндъра не я даваше. Само като разбрах че се продава бръм до Варна и я отнесох като самосвал цинкова кофа

Винаги съм търсил нещо определено и видя ли че е читаво го зимам

Ма много ме кефи тази кола!!!

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Аз моето БМВ го търсих 4 месеца,стоях без кола през това време,
много кофти ми беше, но не отстъпвах.За друга кола не исках и да помисля.Що скандали имах с баща ми и приятелката ми,
(на който им беше писнало 4 месеца нонстоп да ги разкарвам из цяла България) и който се опитваха да ме убедят,че читаво БМВ няма да намерим, и че трябва да склоня на друга марка.
Твърдо и неуклонно следвах мечтата си
е36,никакви компромиси!!! Колко БМВта карахме на доагностики и до там.
Лъсваше голата истина-поредния кенеф!!!
Беше ми писнало,
сумати пъти да се изтърсвам по 50лв горе-долу за диагностика и после нищо, търсенето продължаваше отначало.
Педант съм и тв'а си е.
А колко пък изобщо и не стигаха до диагностика
Интериор,екстериор-ПЕРФЕКТНИ,а останалото
КЕНЕФ!!!
За най-голямо мое съжаление,почти през ден два ставах свидетел как 320 върви мноооооогоооо по-малко от 316-плачеше ми се като виждах до какво отчайващо състояние са докарани тези коли
Сега обаче съм щастлив,че не отстъпих.
Имам мечтаната кола!

много кофти ми беше, но не отстъпвах.За друга кола не исках и да помисля.Що скандали имах с баща ми и приятелката ми,
(на който им беше писнало 4 месеца нонстоп да ги разкарвам из цяла България) и който се опитваха да ме убедят,че читаво БМВ няма да намерим, и че трябва да склоня на друга марка.
Твърдо и неуклонно следвах мечтата си

Лъсваше голата истина-поредния кенеф!!!

сумати пъти да се изтърсвам по 50лв горе-долу за диагностика и после нищо, търсенето продължаваше отначало.

Педант съм и тв'а си е.
А колко пък изобщо и не стигаха до диагностика

КЕНЕФ!!!

За най-голямо мое съжаление,почти през ден два ставах свидетел как 320 върви мноооооогоооо по-малко от 316-плачеше ми се като виждах до какво отчайващо състояние са докарани тези коли

Сега обаче съм щастлив,че не отстъпих.
Имам мечтаната кола!

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
Ай и аз да си кажа :-)
Малко пациентски подхождам към покупката на коли и до сега не съм съжалявал. Нямам претенции дали е от автокъща, по обява, от интернет или от приятел. Гледам к'во ли не и от къде ли не... До сега не съм грешал. По принцип при покупката на second hand кола тръгвам с мисълта че купувам стара кола и съм наясно с грижите които би имала тя. Така че във всички случаи не мрънкам к'ъв боклук са ми продали или как съм се набутал. Винаги имам определени изисквания към това което търся (като модел, марка, екстри, години, двигател) и много трудно правя компроси. Трудно се давам на търговец да ме баламосва с еФтини лафове, обикновенно ги отрязвам hard!
Имам постоянен достъп до нет-а а там както всички знаете е "От пиле, мляко в строителството!". Имам и достатъчно жокери :-) като - "Помощ от публиката!" (в лицето на форума) или "Обади се на приятел" :-).
Горе -долу т'ва е от мен!
Пропуснах да кажа че по автокъщи ходя сутрин много рано преди да отворят ако съм си набелязал кола... тогава доста неща лъсват... :-)

Горе -долу т'ва е от мен!
Пропуснах да кажа че по автокъщи ходя сутрин много рано преди да отворят ако съм си набелязал кола... тогава доста неща лъсват... :-)
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ми като я видя веднага разбирам дали е моята - другото играе второстепенна роля...
Never mistake motion for action...
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
отивам си аз една неделя на димитровградския пазар с моита вектричка и без да искам се прибрах с 324тд и така се почна преди вече 4годинки:)
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3