Бучене в купето!Проблема решен!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Re: Бучене в купето!
Колеги днеска пак цял ден бях по майстори
направо се побърках и се спуках от смях започна да ми става вече забавно
,обиколил съм сигурно към 5-6 "майстора",единия казва бубини,другия казва хидравлична помпа (за което се съмнявам и аз),другия казва генерация,другия казва няма ти нищо карай спокойно,другия казва иди в M кар там ще го открият проблема със сигурност
и ей такива работи!
Значи когато колата е студена бучи и се тресе бая (има вибрации в купето) когато навия пален ляв или пълен десен оборотите падат доста (почти ще изгасне) и вие много силно като развия волана престава обаче си остават вибрациите пусна ли някой прозорец,музика или климатроника вибрациите пак се засилват,когато колата е загряла и виенето почти не се усеща и вибрациите също!
Не знам какво да им обяснявам вече на тия майстори тука,то само като им отвориш капака и той гледа като ритната зелка в бордюр не знае от къде да почне и какво да погледне,моля да ми опишете симптомите на развалена хидравлична помпа
,същите като моите ли са? 

Значи когато колата е студена бучи и се тресе бая (има вибрации в купето) когато навия пален ляв или пълен десен оборотите падат доста (почти ще изгасне) и вие много силно като развия волана престава обаче си остават вибрациите пусна ли някой прозорец,музика или климатроника вибрациите пак се засилват,когато колата е загряла и виенето почти не се усеща и вибрациите също!
Не знам какво да им обяснявам вече на тия майстори тука,то само като им отвориш капака и той гледа като ритната зелка в бордюр не знае от къде да почне и какво да погледне,моля да ми опишете симптомите на развалена хидравлична помпа

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Ами свали ремъците утре сутринта и пробвай без агрегатите как е. Така малко или много ще се ориентираш. Имай предвид, че няма да имаш водна помпа, така че не прекалявай със слушането
Иначе за 20-30 сек. нищо няма да му стане.

- bili1
- ентусиаст
-
Възможно ли е от развалена хидравлична помпа да има вибрации в купето и бучене? 

- bili1
- ентусиаст
-
Колеги проблема е решен
,днеска сменихме тампоните на двигателя те са били проблемни,старите са си добре,но са се втвърднали станали са като пластмасови и двигателя е бил като заварен за купето от там е придавал вибрациите си на купето и от там е било това бучене и тия леки вибрации! 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
bili1 написа:Колеги проблема е решен![]()
,днеска сменихме тампоните на двигателя те са били проблемни,старите са си добре,но са се втвърднали станали са като пластмасови и двигателя е бил като заварен за купето от там е придавал вибрациите си на купето и от там е било това бучене и тия леки вибрации!

- bili1
- ентусиаст
-
Re: Бучене в купето!Проблема решен!
Странно нали
,но факт!

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
bili1 написа:Странно нали,но факт!
Кое му е странното,нали точно това ти казах и на Л.С. да смениш .......
- bili1
- ентусиаст
-
Така е колега ти първи удари в 10-ката,пиша "странно но факт" за другите които четат темата! 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Тюуу, айде честито. А нямаше ли някакви аномалии със старите при завоите? Виене, увеличени вибрации.. или при по-високи обороти?
- bili1
- ентусиаст
-
Не абсолютно никакви
,само като намалиш до почти спряло положение или на място като работи колата тогава се чуваше бученето и тия вибрации из цялото купе,и също като пуснеш някой консуматор на ток вибрациите се засилваха!

40 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3