Ел стъкла проблем с машинките!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Ел стъкла проблем с машинките!
Та откакто взех колата си имам лек проблем с двете десни ел стъкла предно и задно, на предното стъкло не съм сигурен какъв му е проблема не съм я свалял кората още да видя. Значи като го сваля докрай не може да се вдигне само, трябва му малко помощ т.е да го хвана малко с ръката и да го дърпам нагоре, или ако се свали мн бавно се вдига нагоре. А на задната врата знам какъв ми е проблема и искам да попитам има ли начин аз да си ги навия жилата на машинката че са развити, таа споделяйте идеи и решения колеги. Благодаря предварително. Казваха ме че мога да ги пратя за навиване в София, но не ми казаха къде и ме посъветваха по добре да си взема от моргата всичко там жила с машинки и каквото има друго, та търсих из моя край и неможах да намеря из форума не съм търсил още. Въпреки че сега нямам възможност да си човъркам из колата, поне да знам какво да правя когато имам възможност.
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Re: Ел стъкла проблем с машинките!
На предното стъкло проблема ти е във водачите, а за задното, аз бих взел работещ механизъм втора употреба 

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
maikooo написа:На предното стъкло проблема ти е във водачите, а за задното, аз бих взел работещ механизъм втора употреба
Благодаря за бързия отговор колега, да попитам пак само механизма ли трябва да сменя отзад или трябва и моторчето? Въпреки че то си ми работи

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Krasimir19 написа:maikooo написа:На предното стъкло проблема ти е във водачите, а за задното, аз бих взел работещ механизъм втора употреба
Благодаря за бързия отговор колега, да попитам пак само механизма ли трябва да сменя отзад или трябва и моторчето? Въпреки че то си ми работи
Само механизма(стъклоповдигача)се сменя ако ти работи моторчето няма смисъл да го сменяш!И ти като мене си направил грешката да дигаш стъклото със ръка и за това ти се е прецакал целия механизъм!Иначе даже и механизма не се сменя.Сменят се две стъпки едната от единия край и другата в другия край на стъклото!В 90% от случаите тия две стъпки се чупят и за това стъклото не се дига както трябва!

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Има много изписано по темата с механизма на стъклата и изводите са 2: 1-никога втора ръка,защото ще се повреди отново за отрицателно време!Проблемът е в стареене на материала 2-купува се нов комплект за ремонт,в зависимост от проблема има пластмасова планка/комплект планка с жила и ролка!Виж: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 34&t=59819
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
Прочетох темата, благодарско когато имам възможност ще ремонтирам. 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Някой купувал ли е такъв комплект от БГ. Задно дясно стъкло не иска да ми се вдига, отворихме го и видяхме едното жило, че се е откачило.
Всичко се беше оплело, няма начин да навием наново ролката и да оправим жилата да работят.
Помагайте колеги!
Всичко се беше оплело, няма начин да навием наново ролката и да оправим жилата да работят.
Помагайте колеги!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
щом си от софия има едни момчета в Княжево, рециклират целия механизъм като сменят жила, ролки и водачи в диапазона 65-95лв и дават 2 години гаранция, аз минах от там тази година и нямам никакви проблеми, ако те интересува пиши на лични да не правя реклама
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Намерих ремонтен комплект, но съм в задънена улица. Как да извадя водачите/релсата/ от вратата и как да сваля ролката за да я сменя с нова?
Някой...вършил ли е тази процедура?
Някой...вършил ли е тази процедура?
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Пичове реших си проблема ...срещу 30лв общо.
Намерих в София, ул.Силистра едно магазинче за авточасти.
Там продават ремонтни комплекти/за ел. стъкла/ за абсолютно всякакви марки автомобили, жила, обтегачи, колелца отделно... абе каквото ви трябва.
Комплект за предна врата е 30лв, за задна е 20лв, самата пластмаса, която се чупи най-често е по-малко от 10лв.
В комплекта има две жила, ролка и пластмасовия обтегач/държач за стъклото.
Човека беше така добър да ми навие ролката и да ми я монтира на релсата срещу 10лв и накрая си я сглобих сам.
Ако някой се интересува и има проблем да пише на ЛС, ще го упътя откъде да си купи частите и как да си демонтира и монтира релсата.
За съжаление не направих снимки, защото бях доста изнервен и бързах да оправя всичко, но обещавам скоро време да сваля пак корите и да наснимам хубаво цялата процедура.
Намерих в София, ул.Силистра едно магазинче за авточасти.
Там продават ремонтни комплекти/за ел. стъкла/ за абсолютно всякакви марки автомобили, жила, обтегачи, колелца отделно... абе каквото ви трябва.
Комплект за предна врата е 30лв, за задна е 20лв, самата пластмаса, която се чупи най-често е по-малко от 10лв.
В комплекта има две жила, ролка и пластмасовия обтегач/държач за стъклото.
Човека беше така добър да ми навие ролката и да ми я монтира на релсата срещу 10лв и накрая си я сглобих сам.
Ако някой се интересува и има проблем да пише на ЛС, ще го упътя откъде да си купи частите и как да си демонтира и монтира релсата.
За съжаление не направих снимки, защото бях доста изнервен и бързах да оправя всичко, но обещавам скоро време да сваля пак корите и да наснимам хубаво цялата процедура.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Нека бутнем малко темата.
В последните няколко месеца на лично съобщение ми писаха може би над 20 човека с въпрос откъде съм си купил частите, необходими за ремонт на проблема с ел.стъклата.
Надявам се, да не се счете като реклама:
Магазинът се намира:
гр.София, ул. "Силистра" №2
Телефон: +359 2 9461592
Отива се там, обяснява се какво ви трябва (ремонтен комплект за ел. стъкла, задни или предни).
Той по принцип не прави ремонт на тези неща, само може да ви навие ролките с жилата на място в магазина.
За целта обаче трябва да се свали целия механизъм и да му се остави в магазина да го направи. На мен ми иска 10лв за услугата + частите.
Трябва да се купят и 2те жила - за вдигане и за сваляне на стъклото. Също ще трябва да се купи и нов водач.
За да се оправи, се сваля целия механизъм.
Ето линк как се сваля: http://www.bmwgm5.com/rear_window_regulator.htm
Има и снимки.
Ето и още едно материалче по което да се ориентирате кое как се прави: http://www.youtube.com/watch?v=-QYflvMB3AU
Като се свали, отива се в магазина с него.
Иска се ремонтен комплект и ще помолите човека да навие жилата, защото сами няма да се справите или поне ще стане много трудно.
Комплекта струва 20лв., навиването струва 10лв. - общо 30лв. Като се направи, се слага внимателно, стяга се всичко и сте в джаза срещу 30лв.
Ако на някой му се занимава да направи една DIY тема.
Успех.
ЕДИТ:
Всички части са на турската фирма ALP, които имат дистрибутор в Пловдив и съм сигурен, че тия части струват стотинки, ако ги купите директно от производителя.
В последните няколко месеца на лично съобщение ми писаха може би над 20 човека с въпрос откъде съм си купил частите, необходими за ремонт на проблема с ел.стъклата.
Надявам се, да не се счете като реклама:
Магазинът се намира:
гр.София, ул. "Силистра" №2
Телефон: +359 2 9461592
Отива се там, обяснява се какво ви трябва (ремонтен комплект за ел. стъкла, задни или предни).
Той по принцип не прави ремонт на тези неща, само може да ви навие ролките с жилата на място в магазина.
За целта обаче трябва да се свали целия механизъм и да му се остави в магазина да го направи. На мен ми иска 10лв за услугата + частите.
Трябва да се купят и 2те жила - за вдигане и за сваляне на стъклото. Също ще трябва да се купи и нов водач.
За да се оправи, се сваля целия механизъм.
Ето линк как се сваля: http://www.bmwgm5.com/rear_window_regulator.htm
Има и снимки.
Ето и още едно материалче по което да се ориентирате кое как се прави: http://www.youtube.com/watch?v=-QYflvMB3AU
Като се свали, отива се в магазина с него.
Иска се ремонтен комплект и ще помолите човека да навие жилата, защото сами няма да се справите или поне ще стане много трудно.
Комплекта струва 20лв., навиването струва 10лв. - общо 30лв. Като се направи, се слага внимателно, стяга се всичко и сте в джаза срещу 30лв.
Ако на някой му се занимава да направи една DIY тема.
Успех.
ЕДИТ:
Всички части са на турската фирма ALP, които имат дистрибутор в Пловдив и съм сигурен, че тия части струват стотинки, ако ги купите директно от производителя.
- NeoGope
- Потребител
-
- Кара: 320D
Колега много ми помогна с тази информация! Онзи ден като натиснах копчето да вдигна задното стъкло се развали и моя механизъм - отварям и гледам жилото на фльонга...както и да е, препоръчаният човек е много точен! Разглобих си релсата, занесох му я и за един час той ми оправи всичко - ролки, планки, нави ми жилото, после и пробвахме даже дали всичко е наред! За мен остана само да си го сложа готово на колата и сега си е екстра - както преди! Още веднъж благодаря и на cHaunepucTa !
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Моите проблеми ги отстраниха момчетата от Княжево. Ремонтът на двете десни стъкла ми излезе 160-180 лв.
- chicolino
- Потребител
-
- Кара: Е46 320Д
Затова трябва да си помогаме малко или много 180 лв са си доста пари ................. за има няма 10 мин разглобих всичко затрудних се на жилата но и тях разглобих сега ми трябва само двете жила пласмасата кадето ги държи и колелото някой има ли престава от каде може да се вземат от бг? Ако иска някои мога да ми ги оправя
)))) От Варна.

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2