m30b30 или m50b25
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
m30b30 или m50b25
Изчетох почти всички теми в Е34 подфорума,но не намерих отговор на моя въпрос.Спрял съм се на Е34,но искам нещо по-мощно.Поне 25-ца да е.Има много обяви за 525-ци 530 и 535 и така на татък,но искам нещо което да е приятно за каране.Засега дилемата е между м50б20 и м30б30,но гледам има и 525 170 коня вероятно м20б25 не съм запознат точно,но не познавам този мотор и нямам наблюдения над него.Въпроса ми е прост кое е по-добро от м50б25 и м30б30 и в краен вариант ако ми изпадне и хареса някое 525 от по-стария мотор какво му е поведението върви ли поне колкото м50б20 или е куц кон...Искам попринцип да има запас от мощност и да има върви повече от Е36 м50б20 ванус така че да си я карам по-лекинко ,ама като ми скимне да понастъпя да задоволи нуждите ми.Това на което съм се спрял в момента е м50б25 ръчка или м30б30 автомат и трябва да реша въпроса до няколко дни,да мога до края на седмицата да взема нещо.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Re: m30b30 или m50b25
Между М50В25 и М30В30 - М30В30! Иначе М60В40
При почти същия разход ще имаш към 100 к.с. повече, а повярвай ми, след като нариташ 4-5 задника по улиците ще си го караш с 40-50 и ще се радваш на звука на осмака!!!

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Ако не ти се кара или нямаш възможност да караш големия осмак, взимай м50б25, по възможност без ванос, ако искаш да го цедиш, ако не взимай със ванос но внимавай да е читав 

За м60б40 чак няма да има парички и на мен ми се кара осмак ама ... за сега ще почакам.Както казах колата ще е за евридейка и чат пат ще се гони.Тоя автомат където и режими няма даже дава ли възможност да му се стъпи на врата има ли някаква първобитна система на базата на кикдауна ?
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
TUZara` написа:За м60б40 чак няма да има парички и на мен ми се кара осмак ама ... за сега ще почакам.Както казах колата ще е за евридейка и чат пат ще се гони.Тоя автомат където и режими няма даже дава ли възможност да му се стъпи на врата има ли някаква първобитна система на базата на кикдауна ?
Това м30в30 автомат е със стария автоматик от който няма да си очарован(казвам го защото имам и 2та нагледно),ако намериш м50в25 автомат читав ще си доста по доволен!Автомата който се монтира след 91ва е коренно различен и като бутнеш "S" започва да се държи коренно различно!
А относмно М60- погледни за каква подръжка става въпрос на този мотор,че той ни е любим на доста хора но познавам и такива дето изреваха от него!
Поздрави!
BMW Service Team
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
M50B25 направи анкета или питай в е30 под форума
м30 само гори, трака и не върви
няма да се обосновавам, срещал съм доста и разнообразни и от 2-та вида

- Maratilov e34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525i
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Аз бих казал М50. М30 е доста стар мотор, гори повечко, иначе си е здраво говедо
Но с автомат не вярвам да е пъргава. М50Б25 е страхотен мотор, върви задоволително на купето на е34, харчи също доста (и той не е много нов де като концепция). Но като цяло е по-нова кола. Стария Б25 е М20 както си писал, 170 коня. Колко точно върви не знам, но имам приятел с такава, и чувам хубави неща. Мотора е много здрав, стига да е поддържан. Но според мен е муден. За запас от мощност... това е много относително понятие. Не те знаем на какви коне си свикнал, дали 170 коня ще ти стигнат, или ще са ти малко. Аз под запас разбирам едно 250 коня поне, ако искам да си я ръчкам. Така че огледай, въпроса е да е читава, за да и се насладиш максимално и да не ти създава главоболия.

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
+ 1 глас за М50. Няма да се обяснявам като ученичка... има достатъчно литература за тази цел.
Успех с покупката
Успех с покупката

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Много хора--- много мнения.
Колега, ако искаш съвет, който да ти послужи за база, на която да стъпиш при избора си на кола, кажи колите на кви години са, кви екстри.. коя е по-скъпа.....
Иначе конкретно на въпроса ти- Карах М20Б20. Здрав до безобразие. С каквото масло му сипеш- с тва върви. За бензина - също. Стига да прилича на бензин, ще пали и ще върви. По-големият брат М20Б25 е също така, даже по-дуракоустойчив, ако го вземеш читав, щото за малко и такъв съм карал, вървежа му беше една идея повече от сегашната ми- М50Б20. Новият мотор върви по-добре, споровете са излишни. М50Б25 ако вярваш на немските журнали е най-балансираният мотор на Е34. Не изказвам мнение. Тъй викат швабските разбирачи, а съм склонен да им вярвам. Швабата нахалост не приказва. Според критиците това бил на-балансираният мотор - разход/динамика/скорост/поддръжка ,, Качвал съм се да пробвам и М30 Б35...... Като порасна такъв ще си купя........................... А ако ти си пораснал вече, направо го търси.. Това е змей, колега. Тоя дето карах аз ебаваше мамата на сякви гуми, асфалта къртеше. Като гори като ламя, поне да върви като такава. Това си е прероден змей отсекъде,мамка му
Поне ако случиш на кола в състоянието, в което я карах аз
Успех колега в търсенето и да и се радваш много, каквато и да купиш.
Колега, ако искаш съвет, който да ти послужи за база, на която да стъпиш при избора си на кола, кажи колите на кви години са, кви екстри.. коя е по-скъпа.....
Иначе конкретно на въпроса ти- Карах М20Б20. Здрав до безобразие. С каквото масло му сипеш- с тва върви. За бензина - също. Стига да прилича на бензин, ще пали и ще върви. По-големият брат М20Б25 е също така, даже по-дуракоустойчив, ако го вземеш читав, щото за малко и такъв съм карал, вървежа му беше една идея повече от сегашната ми- М50Б20. Новият мотор върви по-добре, споровете са излишни. М50Б25 ако вярваш на немските журнали е най-балансираният мотор на Е34. Не изказвам мнение. Тъй викат швабските разбирачи, а съм склонен да им вярвам. Швабата нахалост не приказва. Според критиците това бил на-балансираният мотор - разход/динамика/скорост/поддръжка ,, Качвал съм се да пробвам и М30 Б35...... Като порасна такъв ще си купя........................... А ако ти си пораснал вече, направо го търси.. Това е змей, колега. Тоя дето карах аз ебаваше мамата на сякви гуми, асфалта къртеше. Като гори като ламя, поне да върви като такава. Това си е прероден змей отсекъде,мамка му

Успех колега в търсенето и да и се радваш много, каквато и да купиш.

С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
IAV написа:...
!Автомата който се монтира след 91ва е коренно различен и като бутнеш "S" започва да се държи коренно различно!
А относмно М60- погледни за каква подръжка става въпрос на този мотор,че той ни е любим на доста хора но познавам и такива дето изреваха от него!
Поздрави!
Сега се замислих, ами аз ОЩЕ не съм включвал на "S". Ма като знам как върви на "Е" .... В събота ще изляза, ще загрея добре колата и ще включа на "S". И ще се разходя за заядливци, които си мислят, че "звярът" е 5-ица с бавно-развъртащ се шестак.

Красавицата и ЗВЯРА:

- DRN
- Потребител
-
- Кара: Е39 М54B30
A защо не погледнеш М52Б28, приятен за каране, по-модерен, по-мощен и от 2та и за всекидневка разхода е приличен.
Ти явно няма да го тубинираш, а 200 нютона от малко на 2000 оборота са доста приятни.
А дали е здрав, времето ще покаже.
Ти явно няма да го тубинираш, а 200 нютона от малко на 2000 оборота са доста приятни.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
DRN написа:A защо не погледнеш М52Б28, приятен за каране, по-модерен, по-мощен и от 2та и за всекидневка разхода е приличен.
Чаках да видя кога ще се обадиш

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Половината от изказалите се не са се качвали на Е34 с М50Б25, 90% не са и помирисвали М30, ама мнения много...

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
mitko_n1 написа:Половината от изказалите се не са се качвали на Е34 с М50Б25, 90% не са и помирисвали М30, ама мнения много...
Митак , а другата половина даже и е34 нямат , само си четат

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2