ABS се включва по неравности
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i
ABS се включва по неравности
Здравейте колеги!
От два месеца ми прави впечатление, че като натисна спирачка по неравен път, ABS се включва дори при сух път. Гумите са чисто нови и на прехвалена марка, а и аз не натискам силно спирачката, че да има изобщо повод да се пуска ABS-a. Налага се да отпусна спирачката и пак да я натисна, за да спрат вибрациите в педала.
На какво може да се дължи този проблем?
Моля помагайте 
От два месеца ми прави впечатление, че като натисна спирачка по неравен път, ABS се включва дори при сух път. Гумите са чисто нови и на прехвалена марка, а и аз не натискам силно спирачката, че да има изобщо повод да се пуска ABS-a. Налага се да отпусна спирачката и пак да я натисна, за да спрат вибрациите в педала.
На какво може да се дължи този проблем?

Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: ABS се включва по неравности
Aмортисйори
- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
В два сервиза ми казват, че окачването си е добре, но на мене ми се струва, че похлопва по паважа. Омръзна ми от майстори вече. Отивам и казвам, че нещо ми похлопва по дупките и че се пуска ABS, а всички ми казват, че всичко си било наред...
Каква е причината да се пуска ABS при заминали амортисьори?
Моля Ви кажете коя е най-вероятната причина - да започна оттам, че ако чакам някой майстор да каже...
Каква е причината да се пуска ABS при заминали амортисьори?

Моля Ви кажете коя е най-вероятната причина - да започна оттам, че ако чакам някой майстор да каже...

Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Гледайте "живите данни" на АБС-а в движение и ще се разбере кой датчик е виновника за ранното сработване.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ilko Ivanov написа:Гледайте "живите данни" на АБС-а в движение и ще се разбере кой датчик е виновника за ранното сработване.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Dirty M5 driveR написа:Ilko Ivanov написа:Гледайте "живите данни" на АБС-а в движение и ще се разбере кой датчик е виновника за ранното сработване.
Амортисьорите нямат никаква връзка с АБС-а.
Имат. Като натиска спирачка по неравности и гумата отскача и блокира във въздуха
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
adovet написа:Dirty M5 driveR написа:Ilko Ivanov написа:Гледайте "живите данни" на АБС-а в движение и ще се разбере кой датчик е виновника за ранното сработване.
Амортисьорите нямат никаква връзка с АБС-а.
Имат. Като натиска спирачка по неравности и гумата отскача и блокира във въздуха
Е аз не мога да си представя с каква скорост трябва да се кара по тия неравности, че чак гумата да отскача. Иначе има логика, но много се съмнявам при колегата да е така.
- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
Получава се когато карам по неравности с малка скорост (до 60км.) и натисна спирачка. Педелата на спирачката започва да вибрира както при включване на ABS и престава когато отпусна и пак натисна спирачката. Но САМО по неравности се получава. И не светват никакви лампи на таблото(ABS,DSC).
Имам съмнение, че може да е от тампоните на носачите. Но майсторите казват, че са ОК. НЕ ЗНАМ какво да правя вече. А трябва да го премахна този неприятен ефект, че в някоя критична ситуация няма да мога да спра, защото спирачното действие доста намалява докато вибрира педала...
Имам съмнение, че може да е от тампоните на носачите. Но майсторите казват, че са ОК. НЕ ЗНАМ какво да правя вече. А трябва да го премахна този неприятен ефект, че в някоя критична ситуация няма да мога да спра, защото спирачното действие доста намалява докато вибрира педала...
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
колега не се занимаваи с щуротии и окачвания а си провери системката АБС... може и да не е само датчик
може да е прекъснат някъде кабел и при вибрациите да реагира
наблягам на предните колела... много страдат при неправилно монтиране след смяна на амортисьори и непоставяне на кабелите на местат им.. гумите ги протриват и става една...
аа и още нещо... на сервото има една джаджа от АБС а.. една платка с две пружинки в едно цилиндърче..
това играе някаква роля за натискането на самия педал и тн...
страното е че при неизправност някъде по системата би трябвало да ти светне и да не работи.. но не и да сработва сама...
само диагностика... че това си е опасно
може да е прекъснат някъде кабел и при вибрациите да реагира
наблягам на предните колела... много страдат при неправилно монтиране след смяна на амортисьори и непоставяне на кабелите на местат им.. гумите ги протриват и става една...
аа и още нещо... на сервото има една джаджа от АБС а.. една платка с две пружинки в едно цилиндърче..
страното е че при неизправност някъде по системата би трябвало да ти светне и да не работи.. но не и да сработва сама...
само диагностика... че това си е опасно
Последна промяна ares2 на 30 Мар 2011, 21:32, променена общо 1 път
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
ares2 написа:.......аа и още нещо... на сервото има една джаджа от АБС а.. една платка с две пружинки в едно цилиндърче..
Ти май бъркаш Е39 с Е36

При Е39 такъв сензор НЯМА

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
pricheska написа:Получава се когато карам по неравности с малка скорост (до 60км.) и натисна спирачка. Педелата на спирачката започва да вибрира както при включване на ABS и престава когато отпусна и пак натисна спирачката. Но САМО по неравности се получава. И не светват никакви лампи на таблото(ABS,DSC).
Разби представите ми направо за АБС.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Ilko Ivanov написа:ares2 написа:.......аа и още нещо... на сервото има една джаджа от АБС а.. една платка с две пружинки в едно цилиндърче..
Ти май бъркаш Е39 с Е36![]()
При Е39 такъв сензор НЯМА

пообъркал съм наистина сори
тия Е36 са ни обсебили;.....
поне останалото се надявам да помогне с нещо

- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:pricheska написа:Получава се когато карам по неравности с малка скорост (до 60км.) и натисна спирачка. Педелата на спирачката започва да вибрира както при включване на ABS и престава когато отпусна и пак натисна спирачката. Но САМО по неравности се получава. И не светват никакви лампи на таблото(ABS,DSC).
Разби представите ми направо за АБС.Какви тампони, какви чудеса?! Няма какво да се чудиш какво да я правиш колата, води я да я закачат и готово.
В BMW сервиз в Гърция правиха диагностика, но казаха, че ABS системата си функционира нормално. Няма проблемни датчици. Не показва никакви грешки. Четох из форумите, че при слаби тампони на носачите се пуска по-често ABS-а. Това е единственото, за което мога да се хвана за момента, след като в сервизите не намират проблем.
- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
Аз да питам.... защото не бих струговал нови дискове!
Сигурни ли са от сервиза, че тампоните на предните криви носачи, (големите тампони в корите на подкалника и мотора ) не са омекнали и са за смяна пак, дори и леко закъсани вече? Ако са скъсани ще ги чуваш- чукане.
Направи си един тест.... караш по павета или чакъл с 10 км някъде. Волана тресе ли много ляво дясно-трепери, усещат се вибрации като топащи се гуми. Натискайки спирачка много лесно се вкл АБСа. Даже можеш да ги усетиш и като ритнеш гумата, тя почва да трепери лесно, ритайки я напред или назад
Да не говорим, че има и едно устройство за мерене на отклонение на дискове... но аз само веднъж съм виждал на живо такова... иначе е много тарикатско
Това е мнение на колегата LUCIFER`S в една друга тема. Повечето симптоми са налице. Затова мисля да започна с тампоните на носачите.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2