Проблем със стържене в скоростната кутия.
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със стържене в скоростната кутия.
Колеги имам следния неприятен проблем, майстора каза утре да закарам колата(BMW e34 520i 89г.) и затова исках да споделя и с вас проблема си за да съм подготвен.
Колата преди около месец започна лекичко да вие от към скоростната кутия.Този звук(който прилича на виенето при задна скорост,но по тих), се чуваше когато колата е на място,при отпуснат съединител,а при натискането му изчезва.При движение също се чуваше,но колкото по-висока скорост качвах толкова по-тихо ставаше въпросното виене(като на 5-та направо като малка турбинка звучеше
).
Сериозния проблем обаче се получи вчера,при дълъг път извън София,което беше най-притеснителното.
Исках да отбия при една бензиностанция и намалих,почти спрях,и при опита ми да вкарам някоя скорост,сякаш имаше стена и не ми позволяваше(нито напред-нито назад).Опитах да вакрам задна,при което скоростната кутия "изхърка" сякаш съм вкарал скоростта на криво.От този момент нататъка виенето се превърна в доста зловощо СТЪРЖЕНЕ,което при движение на колата се чува при включена предавка, и спрял автомобил на извън скорост с отпуснат съединител(когато се движи и е отпуснат сиединителя се чува едвам едвам).
Някой може ли да ми каже колко да се плаша ?!

Колата преди около месец започна лекичко да вие от към скоростната кутия.Този звук(който прилича на виенето при задна скорост,но по тих), се чуваше когато колата е на място,при отпуснат съединител,а при натискането му изчезва.При движение също се чуваше,но колкото по-висока скорост качвах толкова по-тихо ставаше въпросното виене(като на 5-та направо като малка турбинка звучеше

Сериозния проблем обаче се получи вчера,при дълъг път извън София,което беше най-притеснителното.
Исках да отбия при една бензиностанция и намалих,почти спрях,и при опита ми да вкарам някоя скорост,сякаш имаше стена и не ми позволяваше(нито напред-нито назад).Опитах да вакрам задна,при което скоростната кутия "изхърка" сякаш съм вкарал скоростта на криво.От този момент нататъка виенето се превърна в доста зловощо СТЪРЖЕНЕ,което при движение на колата се чува при включена предавка, и спрял автомобил на извън скорост с отпуснат съединител(когато се движи и е отпуснат сиединителя се чува едвам едвам).
Някой може ли да ми каже колко да се плаша ?!

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Проблем със стържене в скоростната кутия.
100 лева за кутия , и за труд колко се разбереш
горе долу в тоя порядък. И си сложи на новата кутия хубаво масло.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
LiTtLeRoCk написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=230419&hilit=%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B5+%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0
Колега,да прегледах темата преди да пусна моята,но говорим за СТЪРЖЕНЕ при триенето на метал в метал,а не тракане...
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
JIKI_RACER написа:100 лева за кутия , и за труд колко се разберешгоре долу в тоя порядък. И си сложи на новата кутия хубаво масло.
Ето това е разрешението на твоя проблем,дали ще стърже или вие,все тая.Ако виеше при натиснат съединител това е аксиалния лагер.
LiTtLeRoCk написа:JIKI_RACER написа:100 лева за кутия , и за труд колко се разберешгоре долу в тоя порядък. И си сложи на новата кутия хубаво масло.
Ето това е разрешението на твоя проблем,дали ще стърже или вие,все тая.Ако виеше при натиснат съединител това е аксиалния лагер.
не,не при натиснат,само тогава изчезва...еми какво да се прави скоростна кутия да бъде тогава

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
margit0 написа:LiTtLeRoCk написа:JIKI_RACER написа:100 лева за кутия , и за труд колко се разберешгоре долу в тоя порядък. И си сложи на новата кутия хубаво масло.
не,не при натиснат,само тогава изчезва...еми какво да се прави скоростна кутия да бъде тогава
Това се опитвам да ти обясня,като натиснеш съединителя,спира да се върти първичния вал на скоростната кутия,където е и проблема ти.
Ако беше аксиалния лагер,виенето трябваше да се чува при натиснат съединител.
LiTtLeRoCk написа:margit0 написа:LiTtLeRoCk написа:JIKI_RACER написа:100 лева за кутия , и за труд колко се разберешгоре долу в тоя порядък. И си сложи на новата кутия хубаво масло.
Това се опитвам да ти обясня,като натиснеш съединителя,спира да се върти първичния вал на скоростната кутия,където е и проблема ти.
Ако беше аксиалния лагер,виенето трябваше да се чува при натиснат съединител.
Благодаря за бързия отговор !
- bloodhearsteen
- Потребител
-
- Кара: Жените да......
- Мечтае да кара: Няква 7-мица
- Детайли за колата: BMW e34 520i М50В20 150h.p.
BMW e46 316i M43b19 105h.p.
МАСЛО.това ти трябва.При мен беше същото,като карам на 5-та предавка и отпусна газта има звук на Икарос
Провери си нивото на маслото,иначе има вероятност да включиш на скорост и така да си остане 

0899588984
bloodhearsteen написа:МАСЛО.това ти трябва.При мен беше същото,като карам на 5-та предавка и отпусна газта има звук на ИкаросПровери си нивото на маслото,иначе има вероятност да включиш на скорост и така да си остане
Ами,колега не е това,оказа се че има прецакан семеринг заради липса на масло някога си...
10 мнения
• Страница 1 от 1