Съвет за покупка на X5 3.0i не съм БМВ-ист Помагайте.

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Съвет за покупка на X5 3.0i не съм БМВ-ист Помагайте.

Мнение от tonchevivan » 29 Мар 2011, 22:03

Здравейте, попринцп не съм БМВ-ист, но си продадох старата кола и понеже имаме едно Порше Кайен искам попринцип кола от Америка да си взема и при всички случей ще е бензин. Та идеята ми беше да си взема едно Кайенче и на мен като на бащата, но не ми стига някоя хилядарка и взех да заглеждам Х5 от първия модел между 2001 - 2005г.
Имам няколко по-важни въпроса, а пък ако може и някой по-съвестен съвет за други неща ми кажете.
1. Чувал съм за дизеловите Х5-тици , че имат проблем с Автоматичните скорости? Такъв проблем съществува ли при бензиновия модел с 3.0 231Hp двигател?
2. Всички ли имат бързи и бавни скорости или не? Попринцип знам, че не ги бива за 4х4, но ще ми е по-добре ако имат бързи и бавни скорости и как мога да видя по снимките, дали имат бавни скорости, тъй като колата ще си я купя по интернет и повечето неща се виждат на безбройните снимки които качват американците.
3. Попринцип карам само бензин, но за да продам старата ми кола се наложи да и сложа Газов инжекцион и ми хареса от финансова гледна точка макар и да я карах на Газ само 3-4 месеца. Въпросът ми е този мотор става ли за Газ или да не пробвам?
4. Чувал съм, че имат проблем с фаровете, казвали са ми че както си караш и се чупят, но незнам дали на старата или на новата Х5 се случва това?
5. Двигателят добър ли е този 3.0i. Знам, че ще кажете че е малък, но още съм студент и няма да насмогна на V8.

Ще съм безкрайно благодарен ако ми отговорите и то най-вече ме интерсува мнение от собственици на такива автомобили.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Re: Съвет за покупка на X5 3.0i не съм БМВ-ист Помагайте.

Мнение от бабъл » 31 Мар 2011, 14:25

Здравей колега,до колкото знам при системата х драйв няма бързи и бавни скорости.Ако имаш възможност си вземи Х5 след феислифта,мисля,че беше след 2005г,при него са отстранени повечето дефекти.Колегите с такива коли ще ти дадат по-подробна информация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.5xi

Мнение от thefastest » 31 Мар 2011, 18:55

Здравеи колега , гледам си се насочил към Х5 - за дизеловите двигатели не мога да кажа нищо , но лично мога да ти кажа впечетления от 3.0и бензин.
1. За фаровете според мен това са митове и легенди лично на мен фра не ми се е чупил.
2. Относно двигателя ,вече втора кола карам с този двигател първата беше 530 а сега Х5 каото динамика на 530-ката беше много добър , на Х5-цата също върви но след като покараш малко ще установиш че е по добре да си си взел с по големия двигател 4.4и или 4.6.
3 Относно газифицирането не е никакъв проблем имам навъртяни около 35000км на 530-ката и около 18000км на Х5-цата и до сега не съм имал ядове с карането на газ (задължително сложи газов инжекцион)
4. Относно бързите и бавните скорости при БМВ няма такова нещо , скоростите са или ръчни или автоматични - за надежноста може да се поспори но според мен ако вземеш подържан автомобил няма да имаш проблеми., това важи и когато го избираш да гледаш дали му е разбито окачването ,съсътояние на дисковете(накладките са консуматив ),окачването отзад и отпред обикновено са с въздушно отзад (компресор в багайника ) има и модели които имат и отпред зависи кои как го е поръчвал.Обърни внимание на гумите защото там работата е сериозна наи ефтините почват от 380-400лв за брои,
5. Според мен колега си вземи колата от тук , ebay i USA малко ми се вижда като трамваи с керемиди да не стане работата , тук имаш шанс да си прегледаш колата да си е покараш да разпиташ предишния собственик това онова за нея а и наи вече може да свалиш не малка сума от обявената цена за продажба (повечето собственици се подават на пазарлак )

Е това е от мен колега успех в търсенето.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от tonchevivan » 31 Мар 2011, 22:54

Мерси колега даде ми добра информация, иначе вече сме купували автомобил от USA и да ти кажа няма никакви грижи и най-важното е, че в Америка няма как да излъжат с километрите и като си платиш 10$ в Autochek въждаш пълна сервизна история на който си избереш автомобил по неговата рама и няма как да те излъжат за състояние.
А относно бързите и бавните скорости съм 100% сигурен, защото приятел на мой приятел има 3.0d с бавни скорости, но немога да се свържа с него да ми каже къде да гледам за тия бавни скорости.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6