Лични данни и Speedy...
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Лични данни и Speedy...
Здравейте колеги, надявам се да не съм пропуснал подобна такава тема, въпреки че потърсих с търсачката на форума. Ако е така, моля да ме извините.
Значи питането ми е свързано с куриерска фирма Speedy и тяхното изискване при наложен платеж да се дават лични данни като тези: ЕГН, номер на лична карта, адрес на местоживеене. Имат ли право да изискват такава информация и най-вече аз имам ли право да не им давам тази информация (аз съм убеден в това, че имам пълното право да не им я предоставям), кофтито обаче е , че не дават наложения платеж без тази информация. И НП връща ли се обратно при човека, който го е платил или остава в някой от офисите на Speedy?
Значи питането ми е свързано с куриерска фирма Speedy и тяхното изискване при наложен платеж да се дават лични данни като тези: ЕГН, номер на лична карта, адрес на местоживеене. Имат ли право да изискват такава информация и най-вече аз имам ли право да не им давам тази информация (аз съм убеден в това, че имам пълното право да не им я предоставям), кофтито обаче е , че не дават наложения платеж без тази информация. И НП връща ли се обратно при човека, който го е платил или остава в някой от офисите на Speedy?
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Re: Лични данни и Speedy...
Колега когато имаш да взимаш пари /т.е. наложен платеж да ти изплати Спиди/ всички куриерски искат лична карта,егн,и номер на личната карта. Подпис и след това ти предават парите. Би трябвало да измислят друг начин а не като си събират лични данни.Утре някой ще писне ,че има да плаща кредит който не е взел! Иди после доказвай ,че сестра ти не е к**ва -нали така беше вица 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Aми имат право,щото ако пратиш наркотици , кой ше търсят?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Мисля че куриерите са администратори на лични данни и имат всички нужни документи за това.
Даже някъде на видно място в рамка трябва да има и удостоверение
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

blackrider написа:Би трябвало да измислят друг начин а не като си събират лични данни.Утре някой ще писне ,че има да плаща кредит който не е взел! Иди после доказвай ,че сестра ти не е к**ва -нали така беше вица
Именно.
blackrider написа:Колега когато имаш да взимаш пари /т.е. наложен платеж да ти изплати Спиди/ всички куриерски искат лична карта,егн,и номер на личната карта. Подпис и след това ти предават парите.
Работя и с други куриерски фирми и досега не ми се е налагало да давам подобна информация, а само подпис.
Е.Димитров написа:Aми имат право,щото ако пратиш наркотици , кой ше търсят?
Хубаво, само че тази информация ми я изискват след като съм пратил стоката, а не преди. Изискват я когато трябва да ми се плати на мен.
kriso85 написа:Мисля че куриерите са администратори на лични данни и имат всички нужни документи за това.
А после когато стане гаф с личните ми данни и да речем, че само на тях съм ги давал, как да докажа, че те са ми ги предоставили на 3-4-5-ти лица? Един шофьор на куриерска фирма за деня може да събере солидно количество информация, която може да се прекопира и да се даде на друго лице с/у определена сума.
Еконт не искат ЕГН
Спиди искат ЕГН заради системата им.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?
kriso85 написа:Мисля че куриерите са администратори на лични данни и имат всички нужни документи за това.

По закон имат право да ти искат! Ти, ако не искаш да си ги даваш имаш алтернатива в лицето на ЕКОНТ. Така, че ...

vlad0 написа:По закон имат право да ти искат! Ти, ако не искаш да си ги даваш имаш алтернатива в лицето на ЕКОНТ. Така, че ...
Това ясно колега, написах по горе, че работя с други куриери и че сега се сблъсквам с тези, затова въпросът е как да си взема НП от тях, като не искам да си дам данните.

Аз работя само с еконт и винаги ми искат лична карта но все ги лъжа че съм я загубил или забравил при което си пиша ЕГН-то, подпис и това е.
BMW e30 320i Powered by LowBudgetPerformance™ & 88' BMW E30 330i Turbo & BMW e36 m40b16
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Fixxxer написа:Това ясно колега, написах по горе, че работя с други куриери и че сега се сблъсквам с тези, затова въпросът е как да си взема НП от тях, като не искам да си дам данните.
2 варианта имаш:
Не даваш данни- няма да видиш НП...
Даваш данни- взимаш си парите...
Среден вариант няма- другият път ще знаеш...
ПС: В крайна сметка личните ти данни ги има кой ли не, още една фирма едва ли е проблем...
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ms написа:Fixxxer написа:
ПС: В крайна сметка личните ти данни ги има кой ли не, още една фирма едва ли е проблем...
Кратко, точно и ясно

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Красимир!
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3 CSL
И Еконт искат ЕГН, както и Лео, както и Speedy. Ежедневно работя с тях и навсякъде е така.
аз съм куриер на спиди
и ще ви кажа как стоят нещата при нас:
когато се изпраща наложен платеж от частно лице
ги караме да си пазят товарителницата с която е изпратена пратката.
и при донасянето на парите искаме само нея и фамилия и подпис.
ако в случай че тази товарителница не се пази тогава искаме данни на получателя.
и ще ви кажа как стоят нещата при нас:
когато се изпраща наложен платеж от частно лице
ги караме да си пазят товарителницата с която е изпратена пратката.
и при донасянето на парите искаме само нея и фамилия и подпис.
ако в случай че тази товарителница не се пази тогава искаме данни на получателя.
Последна промяна kolov на 29 Мар 2011, 22:59, променена общо 1 път

DJJonny написа:Еконт не искат ЕГН
бъркаш
еконт искат 100% съм сигурен
а при нас казах вече кога искаме, когато нямаш товарителница, това са лице без договор за наложен платеж.
лицата с договор им искаме само фамилия подпис и печат

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2