Питане за климатик
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Питане за климатик
Колеги, отскоро съм с Е 39 520i, 12.1999г.Стария собственик ми каза, че колата имала нещо средно м/у климатик и климатроник. А и аз такъв климатик не съм виждал - има бутон за включване, но е без степени. Отделно до врътката за парното има друга врътка със степени за температурата - на 12 ч. е 22 гр, на 10 ч е 16, на 14 ч. е 30 гр. крайно ляво е в синьо, крайно дясно е червено.
Та въпроса ми е към разбиращите - какъв е този климатик, може ли да се задава някаква температура на охлаждане и как работи.
Та въпроса ми е към разбиращите - какъв е този климатик, може ли да се задава някаква температура на охлаждане и как работи.
- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Re: Питане за климатик
Колега това си е нещо средно м/у лъжа и измама,сега по същество ти си с климатик,климатроника е с дигитален дисплей. 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
mishoval написа:Колеги, отскоро съм с Е 39 520i, 12.1999г.Стария собственик ми каза, че колата имала нещо средно м/у климатик и климатроник. А и аз такъв климатик не съм виждал - има бутон за включване, но е без степени. Отделно до врътката за парното има друга врътка със степени за температурата - на 12 ч. е 22 гр, на 10 ч е 16, на 14 ч. е 30 гр. крайно ляво е в синьо, крайно дясно е червено.
Колега щом имаш настройка за градуси значи имаш климатроник. Ако имаш само вкл/изкл на студеното, тогава е климатик.

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
така ли ти изглежда климатика?не съм виждал досега на живо
първата снимка е на кола без клима ,втората е на кола с климатик (незнам никъде не срещнах климатроник) ,а другите с бутоните се среща като Automatic air conditioning-климатроник

първата снимка е на кола без клима ,втората е на кола с климатик (незнам никъде не срещнах климатроник) ,а другите с бутоните се среща като Automatic air conditioning-климатроник

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ако няма копче със снежинка или АС значи е термотроник- регулират се градуси само за отопление. Ако има и копче за изстудяване значи е климатроник. На втората снимка май няма градуси/не се вижда много добре/ и е само климатик.

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Колега на първата снимка няма клима
.П.П аз тази система я изхвърлих преди 20 дена 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
предполагам колегата говори за втората снимка ,първото е ''парно'',но нека посочи от кой тип е? четвърти вид няма гледах в етк-това са 

- mishoval
- младши ентусиаст
-
Отваря ми само 2 снимки/толкова ли са/, повече прилича на първата, с тъмния салон, но врътката с температурите е на друг позиция. Имам бутон снежинка и бутон за въздухообмен в купето. Втората снимка - с бежовия салон, не е много ясна и не мога да видя конкретни детайли.
Та последно - с какво клима-чудо съм?
Та последно - с какво клима-чудо съм?

- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Vader
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пак BMW
- Детайли за колата: E39 525TDS
Климатроник!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Vader написа:Климатроник!
И къде видя копчето "AUTO" ,че да го наречеш климатроник ???
Най обикновен климатик си е това !
- mishoval
- младши ентусиаст
-
Добре, а какви са тези температури? Само за топлото ли са? И ако са само за топлото, защо има 18 гр. - то си е направо студено!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
mishoval написа:Добре, а какви са тези температури? Само за топлото ли са? И ако са само за топлото, защо има 18 гр. - то си е направо студено!
Това си е климатик и е естестено да има 18*, но НЕ Е климатроник и не е двузонов.
Оцелил си Е39 без екстри, това е. А м/у друото, климатроника си е оригинално в оборудването на Е39 и някой специално е искал климатик, за да спести пари

Имаш една от малкото Е39-ки с такъв климатик, но се радвай, защото има такива дори и без климатик

- mishoval
- младши ентусиаст
-
Ооо, ако твърдиш, че уникален кожен салон аквамарин, подгряващи седалки с компресорче за надуване на облегалките, 6 еърбека, двоен ванос, заден парктроник, ел. пакет......... е кола без ексри, то тогава не зная какво съм уцелил. Освен климатроник, сензор за дъжд , мултиволан и навигация,които въобще не ми липсват!
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
mishoval написа:Ооо, ако твърдиш, че уникален кожен салон аквамарин, подгряващи седалки с компресорче за надуване на облегалките, 6 еърбека, двоен ванос, заден парктроник, ел. пакет......... е кола без ексри, то тогава не зная какво съм уцелил. Освен климатроник, сензор за дъжд , мултиволан и навигация,които въобще не ми липсват!
То за да ти липсва нещо трябва първо трябва да си го имал,пък ти като ги нямаш и няма как да ти липсват

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2