Проблем със студен старт тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Проблем със студен старт тдс
Здравейте , колеги ! Пиша "нова тема" защото не можах да си отговоря на проблема , който имам , въпреки че изчетох доста теми из форума .
Карам е39 ТДС-А 97 . Преди 2 седмици заредих от Лукоил и на другия ден колата не искаше да запали студена . След като изтощих моя акомолатор и сложих друг запали . Така 2 3 дни се повтаряше тази история . Напълних резервуара от ОМВ като сложих добавка РЕДЕКС и проблема изчезна . Да , но преди 2 дни ми се наложи да заредя късно вечерта и тък като най-близо ми е Лукоил сложих от там без никаква добавка и вчера
проблема с трудния студен старт се повтори . Преди малко я запалих на 7 път ? Някой да е имал подобен проблем и да ме посъветва каде да я закарам на доктор в Пловдив , че се попадам на некъдърни майстори , а за 14 годишна кола Найси кар ... ми се струва малко пресилено .
Благодаря Ви предварително !
Карам е39 ТДС-А 97 . Преди 2 седмици заредих от Лукоил и на другия ден колата не искаше да запали студена . След като изтощих моя акомолатор и сложих друг запали . Така 2 3 дни се повтаряше тази история . Напълних резервуара от ОМВ като сложих добавка РЕДЕКС и проблема изчезна . Да , но преди 2 дни ми се наложи да заредя късно вечерта и тък като най-близо ми е Лукоил сложих от там без никаква добавка и вчера

Благодаря Ви предварително !
Re: Проблем със студен старт тдс
Ако под зареждане разбираш гориво до 15литра има изписано по темата за проблемна помпа в резервоара.
- Vader
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: пак BMW
- Детайли за колата: E39 525TDS
Бих заложил на свещи,но най-добре една диагностика.
- gosho_d
- Потребител
-
- Кара: E34->Е39->Е38
За съжаление малко майстори и сервизи пипат качествено дизели... Щом си от Пловдив, мисля че най добре в Бош сервиз - ама или този срещу Бриколаж, или до Скобелева майка (ако колега има добри отзиви от други, нека сподели, аз нямам).
В "найси" ще е пресилено да закараш и Трабант - ама за тях...
Ако имаш път към Габрово, има колега от форума - Пресиян Василев - с него със сигурност няма да сбъркаш.
В "найси" ще е пресилено да закараш и Трабант - ама за тях...
Ако имаш път към Габрово, има колега от форума - Пресиян Василев - с него със сигурност няма да сбъркаш.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Не зареждай на Лукоил щом имаш проблем с тяхната нафта, провери помпата в резервоара (неработеща помпа или им е задръстена решетката), пътища на горивото от резервоара до двигателя (евентуално напукани мъркучи и смучи въздух), горивен филтър (задръстен от лукоилската нафта), подгряващи свещи, акумулатор, компресия. Е такива работи.
Като запали на диагностика тя ще си каже

Като запали на диагностика тя ще си каже

- bg_11
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви колеги . Иначе нафта има много под 15 литра не ми е падала . Но зимата ми направи проблем с прехвърлянето от единия в другия резервуар . В най-скоро време ще я зарам на диагностика да си каже проблема .
7 мнения
• Страница 1 от 1