Проблем със студен старт тдс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем със студен старт тдс

Мнение от bg_11 » 28 Мар 2011, 13:24

Здравейте , колеги ! Пиша "нова тема" защото не можах да си отговоря на проблема , който имам , въпреки че изчетох доста теми из форума .
Карам е39 ТДС-А 97 . Преди 2 седмици заредих от Лукоил и на другия ден колата не искаше да запали студена . След като изтощих моя акомолатор и сложих друг запали . Така 2 3 дни се повтаряше тази история . Напълних резервуара от ОМВ като сложих добавка РЕДЕКС и проблема изчезна . Да , но преди 2 дни ми се наложи да заредя късно вечерта и тък като най-близо ми е Лукоил сложих от там без никаква добавка и вчера :dunno: проблема с трудния студен старт се повтори . Преди малко я запалих на 7 път ? Някой да е имал подобен проблем и да ме посъветва каде да я закарам на доктор в Пловдив , че се попадам на некъдърни майстори , а за 14 годишна кола Найси кар ... ми се струва малко пресилено .

Благодаря Ви предварително !
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Проблем със студен старт тдс

Мнение от kalingk » 28 Мар 2011, 14:23

Ако под зареждане разбираш гориво до 15литра има изписано по темата за проблемна помпа в резервоара.

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пак BMW
Детайли за колата: E39 525TDS

Мнение от Vader » 28 Мар 2011, 17:38

Бих заложил на свещи,но най-добре една диагностика.

Потребител
Аватар
Кара: E34->Е39->Е38

Мнение от gosho_d » 28 Мар 2011, 19:05

За съжаление малко майстори и сервизи пипат качествено дизели... Щом си от Пловдив, мисля че най добре в Бош сервиз - ама или този срещу Бриколаж, или до Скобелева майка (ако колега има добри отзиви от други, нека сподели, аз нямам).
В "найси" ще е пресилено да закараш и Трабант - ама за тях...
Ако имаш път към Габрово, има колега от форума - Пресиян Василев - с него със сигурност няма да сбъркаш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 28 Мар 2011, 20:36

Не зареждай на Лукоил щом имаш проблем с тяхната нафта, провери помпата в резервоара (неработеща помпа или им е задръстена решетката), пътища на горивото от резервоара до двигателя (евентуално напукани мъркучи и смучи въздух), горивен филтър (задръстен от лукоилската нафта), подгряващи свещи, акумулатор, компресия. Е такива работи.
Като запали на диагностика тя ще си каже :yes:
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 28 Мар 2011, 21:17

Благодаря ви колеги . Иначе нафта има много под 15 литра не ми е падала . Но зимата ми направи проблем с прехвърлянето от единия в другия резервуар . В най-скоро време ще я зарам на диагностика да си каже проблема .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bg_11 » 02 Апр 2011, 10:32

Проблема е решен с 4 нови свеща :driving:
Изображение

Назад към E39