Две години от управлението на ГЕРБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Една година от управлението на ГЕРБ

Мнение от Е.Димитров » 28 Мар 2011, 12:23

А следващата крачка е да вържат всички предприемачи с нап,както и тея дето се занимават с борсови спекулации,после пък да направят ревизия,от къде джанам един младеж (евала иначе) на 25години има толкова възможности и по новия закон дето ще го гласува герб,да му земат жилище и всьо и после да доказва че и как си е изкарал парите,какви данъци е платил и с какво се е хранил,малко като цецко да не се получи,зимал заплата,ма не харчил...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 28 Мар 2011, 12:32

Знаеш ли колко хора цоцат от държавата вика......
Знам! А ти знаеш ли кои цоцат най-много? Не тия дето не са вързани към нап, не тия дето се осигуряват на минимална, ами тия дето си им доволен от управлението. И целата работа с тия връзвания към нап и хеликоптерни акции е за да имат още повече откъде да изцоцат.

А схемата с шорт селинг ми е ясна, ти май не си разбрал какво исках да кажа с примера. Ама няма какво тука да се сравнявам с Уорън Бъфет инвеститора, ние тука нищо не разбираме, отивам да чета някой учебник, да има и аз с кво да си демонстрирам х"я след време.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Мар 2011, 13:00

Колега ТРАКТОР, би ли бил така добър да обясниш, как на 25 г. наистина можеш да караш BMW Е60 M5(ако правилно си спомня, поправи ме ако греша). Питам те, защото аз съм на 37 г., имам висше образование, бакалавър по Финанси, имам 8 г. и нещо трудов стаж като счетоводител, 6 от които като главен, занимавам се основно с две фирми. Имам и страничен бизнес с компютри, който за жалост доста западна. Семеен съм, с две деца. Когато бях на 25 г., бях студент и гледах мечтания Golf 3 по булевардите в Благоевград. Купих си го през 2007, е по това време беше. Каква радост беше само... А сега карам Е39, дълъг шлеп, 525D. Това съм аз, донякъде. Как ти на 25 г. можеш да караш Е60 М5, а аз на 37 г. не мога, дори Е39 М5? При условие, че работя по специалността си и въобще не съм някой редови касиер. И това основание ли е да кажеш, че този или онзи, не са успели? И само да вметна, че успеха не винаги се измерва с материални величини. Ако мама и тати са ти дали, не мисля че можеш да се хвалиш с това. Ако ти на 25 си някакъв невъобразим вундеркинд на икономиката и икономическата мисъл и с умели и успешни бизнес комбинации си си докарал доход, който ти позволява да говориш по този начин, моите искренни уважения. Както казах колега Е.Димитров, да не се окаже нещо друго обаче.

А по темата, все по-ясно става, че това правителство няма идея накъде отива тази държава, освен магистрали и пак магистрали. Скоро четох едно интервю, там беше казано че за тия 22 г. в България, начина да забогатееш, да направи ш пари някакви, е да си в политиката, тя е средството. Дали и сегашното правителство прави изключение от този извод? Цветан Цветанов го настъпаха за доходи, ами г-н Борисов що никой не го пита? Все пак, премиер е. Би трябвало да е за пример.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 28 Мар 2011, 13:06

TPAKTOP написа:
bam-bam написа:Кое не разбра, че се базикаш?
Какво за теб е свестен, че да се разберем поне за това.

Според мен "свестен" човек е този който умее да се грижи за себе си! Такъв който е подготвен, смел и далновиден в дадена ситуация! "Свестен" човек не е този който се примирява с факта че работи за 800лв и само псува и проклина други че са му виновни за сегашното положение! Защото да работиш за пари които не ти стигат може да има няколко причини:
- да не си правиш сметката на парите - сам си си виновен
- да си страхлив и те е страх да смениш работата - сам си си виновен
- да нямаш образование - сам си си виновен
- да нямаш желание за реализация - сам си си виновен!
Това според мен не е "свестен" човек! Това е човек без воля за живот а просто живурка щото така или иначе се е родил! Чакай да те питам теб: Ти имаш ли здравна застраховка? Не застраховка живот ами здравна?!

Здравейте колеги,аз съм от тези лузъри с 800лв.заплата,живея в малък град където малка част от хората тук получават такъв доход.Това автоматично ни прави цял град необразовани и не находчиви лузъри,миналата година си купих къща на село и вече съм не само лузър но и обратно пропорционално развиващ се индивид.
Вместо с находчивост и хъс да натискам към прекрасната София че да ставам предприемач-баровец,аз се върнах на село да ставам " козар ".
За такива като мен никаква прошка и право на глас,за такива индивиди смърт без съд и присъда,за такива като мен ни болница,ни право,абе нищо :bang: :bang:

-сметка на парите си правя,и то много добре
-не съм страхлив и не искам да си сменям работата защото това което върша ми харесва
-имам висше образование
-имам желание за реализация
-не живуркам а живея,имам цели и се стремя към тях и лека полека ги постигам
-имам здравна застраховка,осигуряват ме на реалната ми заплата,плащам си абсолютно всичко в срок.
-имам къща с двор и живея на село-демек селянин
-имам 10 години трудов стаж
-голям черен жип нямам :conf: :paranoid:

Сега ме извинете но отивам да си туря въжето под навеса на плевнята и да си ритна столчето :mhihi:
THINK POSITIV

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 28 Мар 2011, 13:52

Първо да уточня , че не вземам страна за това кой как си е направил кинтите и кой колко е велик. Само искам да кажа , че историята както тук така и по света познава отделни случай в които хора дори без родители и вуйчо владика са успели (вече по какъв начин е доста такава темата) да направят първия си милион още преди да навършат 20.
И да си някакъв бандит се иска мисъл за да си живееш, а не да те опандизят и тогава аман аман ко стана тука..
А относно това с обикновенния работник съм споделял около 100 пъти вече тук в тази тема и в останалите пряко или косвено свързани с дереджето на стандарта на живот на редовия гражданин! :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 28 Мар 2011, 13:53

Доволен съм от упревлението на ГЕРБ!
Последна промяна TPAKTOP на 28 Мар 2011, 14:20, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 28 Мар 2011, 14:15

Тракторе, още ли им се косиш :lol:
Карай си Мката и да не ти пука за никой ;)
Аз ако бях като теб нямаше повече да пиша в тая тема.
Тея са некфи лузъри мързеливи дето само се оплакват и чакат да те нахранят :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 28 Мар 2011, 14:19

bam-bam написа:Тракторе, още ли им се косиш :lol:
Карай си Мката и да не ти пука за никой ;)
Аз ако бях като теб нямаше повече да пиша в тая тема.
Тея са некфи лузъри мързеливи дето само се оплакват и чакат да те нахранят :mhihi:

Добре спирам! Явно аз съм в грешка! :oops: Хайде със здраве! Ще си изтрия и отговора да няма повече дискусии с мен но все пак не ме изкарвайте човекомразец! :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 28 Мар 2011, 14:32

((:BuKcu:)) написа:Аз не казвам, че ББ ни е довел до това положение, просто се случи по негово време :mhihi:
Така по мои наблюдения, примерно през 2009 хората бяха наплашени от кризата и си кътаха парите, не харчеха, даже тур. сезон през лятото беше супер слаб, но имаха пари и работодателите пак успяхава да свържат двата края.
2010 - хората извадиха парите, но пък бизнеса закъса доста, безработицата нарастна.
2011 ни едните ни другите имат пари :mhihi: , банка забрави да ти даде кредит освен ако нямаш 10 апартамента в София :mhihi:

bam-bam написа:тогава всички крадята и всеки си траеше .. сега краде само един и явно им бърка доста в дупките :lol:

:yes:

TPAKTOP написа:Според мен "свестен" човек е този който умее да се грижи за себе си! Такъв който е подготвен, смел и далновиден в дадена ситуация! "Свестен" човек не е този който се примирява с факта че работи за 800лв и само псува и проклина други че са му виновни за сегашното положение

:yes: :yes:

vasilmm написа:И армеснкия поп да дойде на власт,докато не си оправим манталитета никой не може да ни помогне.Тук всеки гледа в чуждата чиния,псува,злорадства и завижда.Първо трябва да оправим собствените си кусури и тогава да търсим нечията вина :yes: Докато всеки гледа да те прецака,не за да му е добре,а за да може на теб да ти е зле,никога няма да се оправим :no:

:yes: :yes: :yes:

((:BuKcu:)) написа:Ама кой ли ме слуша мене.... :mhihi:

:ok: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 28 Мар 2011, 14:38

Не си крив за нищо.
Ама за какво говорехме, а ти къде отиде ;)
Дай да спрем, че се включиха и други интересни субекти и ще стане мазало :mhihi:

п.п. Момци, не ми пишете ЛС понеже нещо е бъгнало и ги нямам :lol:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: бързо,гледа лошо и много дразни

Мнение от kosmosa » 28 Мар 2011, 14:57

пожарникар-премиер.....какво да искаме от човека ...ние сме си за бой че си избираме простаци .....
Няма никакъв дявол....това е просто Бог,но когато се напие...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 28 Мар 2011, 16:34

Elesar74 написа:Колега ТРАКТОР, би ли бил така добър да обясниш, как на 25 г. наистина можеш да караш BMW Е60 M5(ако правилно си спомня, поправи ме ако греша). Питам те, защото аз съм на 37 г., имам висше образование, бакалавър по Финанси, имам 8 г. и нещо трудов стаж като счетоводител, 6 от които като главен, занимавам се основно с две фирми. Имам и страничен бизнес с компютри, който за жалост доста западна. Семеен съм, с две деца. Когато бях на 25 г., бях студент и гледах мечтания Golf 3 по булевардите в Благоевград. Купих си го през 2007, е по това време беше. Каква радост беше само... А сега карам Е39, дълъг шлеп, 525D. Това съм аз, донякъде. Как ти на 25 г. можеш да караш Е60 М5, а аз на 37 г. не мога, дори Е39 М5? При условие, че работя по специалността си и въобще не съм някой редови касиер. И това основание ли е да кажеш, че този или онзи, не са успели? И само да вметна, че успеха не винаги се измерва с материални величини. Ако мама и тати са ти дали, не мисля че можеш да се хвалиш с това. Ако ти на 25 си някакъв невъобразим вундеркинд на икономиката и икономическата мисъл и с умели и успешни бизнес комбинации си си докарал доход, който ти позволява да говориш по този начин, моите искренни уважения. Както казах колега Е.Димитров, да не се окаже нещо друго обаче.

А по темата, все по-ясно става, че това правителство няма идея накъде отива тази държава, освен магистрали и пак магистрали. Скоро четох едно интервю, там беше казано че за тия 22 г. в България, начина да забогатееш, да направи ш пари някакви, е да си в политиката, тя е средството. Дали и сегашното правителство прави изключение от този извод? Цветан Цветанов го настъпаха за доходи, ами г-н Борисов що никой не го пита? Все пак, премиер е. Би трябвало да е за пример.

С труд,образование ,амбиции и инвестици ...
Съмнявам се ,че колегата ще издаде рецептата :mhihi:
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 28 Мар 2011, 18:58

kosmosa написа:пожарникар-премиер.....какво да искаме от човека ...ние сме си за бой че си избираме простаци .....

То, па като си избрахме цар за премиер много прокопсахме. Човека си взе имотите и каза - Са шса върна и газ към Мадрит. Нали това беше първата работа тогава на парламента - да му върне имотите, за които още се водят дела и се харчат държавни пари. Оправи ни за 800 дни. Преди това същия този "цар" се кле пред Кеворкян че няма да посегне на отечеството си. Ай, байгън от оправачи.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 28 Мар 2011, 19:27

rado_rf написа:
kosmosa написа:пожарникар-премиер.....какво да искаме от човека ...ние сме си за бой че си избираме простаци .....

То, па като си избрахме цар за премиер много прокопсахме. Човека си взе имотите и каза - Са шса върна и газ към Мадрит. Нали това беше първата работа тогава на парламента - да му върне имотите, за които още се водят дела и се харчат държавни пари. Оправи ни за 800 дни. Преди това същия този "цар" се кле пред Кеворкян че няма да посегне на отечеството си. Ай, байгън от оправачи.

Така е , но друго си е да викаме,че имаме цар./Дееа и некролога мръсен/

п.п. kosmosa , не мога да се сдържа :kuku: :kuku: :kuku:
п.п.п ...Сега виждам ,че си и прост, сори
kosmosa
Аватар

Кара: бързо,гледа лошо и много дразни
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 28 Мар 2011, 19:35

klintan66 написа:Така е , но друго си е да викаме,че имаме цар./Дееа и некролога мръсен/

ха ха бяха дали на господарите едно време една изцепка негова в едно предаване, може и от контекста да беше извадено, но беше много забавно, та царя вика нещо в тоя ред на мисли беше"Имам сега голям проблем взеха ми хората и сам трябва да си сека горите и да ги продавам" :mhihi:

П.С. и някъФ тъжен тъжен - да го съжалиш комарджията му смотан :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата