Две години от управлението на ГЕРБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Re: Една година от управлението на ГЕРБ

Мнение от bam-bam » 27 Мар 2011, 21:51

Чу ли се каква глупост написа ;)
Вече съм убеден, че преценяваш хората и ги съдиш по това което си ти.
И щом са нещо по малко от теб .. значи не са хора и си заслужават съдбата.
Безмислено е.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 27 Мар 2011, 21:57

bam-bam написа:Чу ли се каква глупост написа ;)
Вече съм убеден, че преценяваш хората и ги съдиш по това което си ти.
И щом са нещо по малко от теб .. значи не са хора и си заслужават съдбата.
Безмислено е.

Кое е безсмислено? Трудно бих се чул като пиша но все пак ако се придържаме към твоя пример за козите кой ти е виновен тогава? :dunno: Аз ли? Държавата ли? Кой? Ти искаш да си гледаш козите ами аз не мога да помогна! Аз макар да съм малко по заможен съм си подсигурил здравето за напред: има частна клиника в която имам безплатни прегледи и лечение имам здравна застраховка и сега ще си правя още една! Гарантирам ти че каквото и да ми се случи няма да пращаш смс-и за мен! Това че вие не се подсигурявате мен не ме касае! И не съм се оплакал от здравната система за разлика от други които сигурно вкарват доста по-малко осигуровки от мен ама имат големите претенции!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 27 Мар 2011, 22:09

Айде понеже вече не ми се спори и ще излизам да се разберем така:
Кой каквото иска да прави с живота си - да го прави!
След години когато цялостното лечение стане частно ще разберете че съм бил прав! Сега може най-спокойно да ми харчите здравните осигуровки за каквото си искате! Аз ще се оправям по друг начин! :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 27 Мар 2011, 22:17

Важно е, че ТИ си добре ... кфо ти пука за другите ;)
Приятно излизане.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 27 Мар 2011, 22:18

bam-bam написа:Важно е, че ТИ си добре ... кфо ти пука за другите ;)
Приятно излизане.

Мерси!
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 27 Мар 2011, 22:47

интересен вариант на мислене...! аз не разсъждавам така ,а и не смятам, че е правилно. може би съм по-добре от теб,но това не означава,че те подценявам, както и не бих правил с някой ,който има по-малко от мен.
не разбрах що реши ,че инвестирането в имоти е грешно - всеки си решава сам за себе си. много хубаво ,че имаш здравна осигуровка ,аз пък съм решил проблема по друг начин- имам много добри приятели - лекари. всеки си решава сам за себе си. но наистина е глупав начина ти на разсъждаване ,щото нема да идеш ,както каза бойко да садиш картофи ,а ще чакаш някой друг да ги насади ,втори да ги набере ,трети да ги докара до магазина и четвърти да ти ги продаде. супер ,че си успял, според твоите разбирания ,но не класирай хората под теб като неуспяли! те са успяли до собственото си желание или възможности.
ясно ,че си "излязъл " и няма да чакам отговор.... ти си зает човек-инвеститор.няма да ти отнемаме от времето...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 27 Мар 2011, 23:41

SKISA написа:интересен вариант на мислене...! аз не разсъждавам така ,а и не смятам, че е правилно. може би съм по-добре от теб,но това не означава,че те подценявам, както и не бих правил с някой ,който има по-малко от мен.
не разбрах що реши ,че инвестирането в имоти е грешно - всеки си решава сам за себе си. много хубаво ,че имаш здравна осигуровка ,аз пък съм решил проблема по друг начин- имам много добри приятели - лекари. всеки си решава сам за себе си. но наистина е глупав начина ти на разсъждаване ,щото нема да идеш ,както каза бойко да садиш картофи ,а ще чакаш някой друг да ги насади ,втори да ги набере ,трети да ги докара до магазина и четвърти да ти ги продаде. супер ,че си успял, според твоите разбирания ,но не класирай хората под теб като неуспяли! те са успяли до собственото си желание или възможности.
ясно ,че си "излязъл " и няма да чакам отговор.... ти си зает човек-инвеститор.няма да ти отнемаме от времето...

Колега кога аджаба казах че инвестирането в имоти не е правилна инвестиция? Просто исках да видя в какво друго инвестирате! Като гледам си "инвестирал" в лекари-приятели което много силно ме разсмя и не ти пожелавам да разбереш кое ме разсмя чак толкова! Успех! Аз не искам да ви се издигам в очите ама и не искам от моите осигуровки да се изхранват разни индивиди които не си мърдат пръста за нищо!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 28 Мар 2011, 0:43

TPAKTOP написа:
SKISA написа:интересен вариант на мислене...! аз не разсъждавам така ,а и не смятам, че е правилно. може би съм по-добре от теб,но това не означава,че те подценявам, както и не бих правил с някой ,който има по-малко от мен.

Колега кога аджаба казах че инвестирането в имоти не е правилна инвестиция? Просто исках да видя в какво друго инвестирате! Като гледам си "инвестирал" в лекари-приятели което много силно ме разсмя и не ти пожелавам да разбереш кое ме разсмя чак толкова! Успех! Аз не искам да ви се издигам в очите ама и не искам от моите осигуровки да се изхранват разни индивиди които не си мърдат пръста за нищо!

Ами ти хем така, хем иначе. Хем апелираш да не се сърдиме на държавата и викаш да почнеме да си даваме парите за осигуровки и даваш себе си за пример, хем пък искаш да не се изхранват разни индивиди от тях. Ем как да стане? В закона си пише данъците са безвъзмездно вземане, така че или не си ги плащаш или се примиряваш ,че храниш някоя циганка.

Доста странен поглед имаш за някой неща колега, не че те упреквам за нещо, даже евала за някой неща, но според мен ще се разочароваш някой ден.

Аз иначе, още преди да дойдеш доста съм спорил с един Митя дето го изпъдиха оттука и аз това обяснявах ,че който иска да постигне нещо го постига ако ще напук на кризата, държавата, комунистите и всичко. И все още го мисля!
Ама и Скисата е прав! Въс всяко отношение трябва да има взимане-даване. Държавата като и дам , трябва да получа.
А ,не от мойте данъци и такси на няой да му плащат 10000000% печалба на някоя държавна поръчка. И държавата трябва да си цени хората, защото те я издържат, и ако преценят могат да отидат в някоя друга държава която по добре ще им оцени труда.
И аз съм си егоист признавам си, ама понякой път нещата са свързани. Хубаво аз съм супер газар притежавам маса имоти и акции. Ама при останалите хора положението не е цветущо. И кво стана мойте имоти за милйони като нема кой да ги купи какво да правя? Компаниата в която са ми акцийте като няма оборот и не върви нагоре - мое си избърша гъза с тях! А оборота и стойността на повечето неща дори и имотите зависят от покупателната способност на масата, а не на под 1% мильонери. А условията за обикновенния човек, а не амбициозния късметлия ги създава държавата!

И незнам защо се чувстваш толкова сигурен в инвестицийте и бъдещето си? Да не си изкопал петрол в двора?
И като си дал пари за здравеопазване и доктори - се едно нищо неможе да ти се случи? И наще така беха дали ама като ми завиваха винтове в ръцете поне много лудеех с покрай мотори и атв-та се едно не ме болеше ли?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 28 Мар 2011, 1:47

BMW_RIDER написа:
TPAKTOP написа:

Ами ти хем така, хем иначе. Хем апелираш да не се сърдиме на държавата и викаш да почнеме да си даваме парите за осигуровки и даваш себе си за пример, хем пък искаш да не се изхранват разни индивиди от тях. Ем как да стане? В закона си пише данъците са безвъзмездно вземане, така че или не си ги плащаш или се примиряваш ,че храниш някоя циганка.

Доста странен поглед имаш за някой неща колега, не че те упреквам за нещо, даже евала за някой неща, но според мен ще се разочароваш някой ден.

Аз иначе, още преди да дойдеш доста съм спорил с един Митя дето го изпъдиха оттука и аз това обяснявах ,че който иска да постигне нещо го постига ако ще напук на кризата, държавата, комунистите и всичко. И все още го мисля!
Ама и Скисата е прав! Въс всяко отношение трябва да има взимане-даване. Държавата като и дам , трябва да получа.
А ,не от мойте данъци и такси на няой да му плащат 10000000% печалба на някоя държавна поръчка. И държавата трябва да си цени хората, защото те я издържат, и ако преценят могат да отидат в някоя друга държава която по добре ще им оцени труда.
И аз съм си егоист признавам си, ама понякой път нещата са свързани. Хубаво аз съм супер газар притежавам маса имоти и акции. Ама при останалите хора положението не е цветущо. И кво стана мойте имоти за милйони като нема кой да ги купи какво да правя? Компаниата в която са ми акцийте като няма оборот и не върви нагоре - мое си избърша гъза с тях! А оборота и стойността на повечето неща дори и имотите зависят от покупателната способност на масата, а не на под 1% мильонери. А условията за обикновенния човек, а не амбициозния късметлия ги създава държавата!

И незнам защо се чувстваш толкова сигурен в инвестицийте и бъдещето си? Да не си изкопал петрол в двора?
И като си дал пари за здравеопазване и доктори - се едно нищо неможе да ти се случи? И наще така беха дали ама като ми завиваха винтове в ръцете поне много лудеех с покрай мотори и атв-та се едно не ме болеше ли?

Само прочетох първия ред и ми стигна да разбера че толкова си ме разбрал! Подкрепям държавата и правителството но мразя хората които не правят нищо за държавата! Знаеш ли колко хора цоцат от държавата бе пич?! Щеше да не ми пука ако аз не бях коректен и не си плащах всичко както трябва! Като те гледам толкова разбираш и от търговия с акции щом цитирам(ще поправя само правописните грешки) "Компанията в която са ми акциите като няма оборот и не върви нагоре - мое си избърша гъза с тях" Ти знаеш ли че от това се изкарват най-много пари? Какво ми цитираш пример с който е явно че не си запознат но все пак ми го даваш за пример?! Не мога да разбера! Всички сте явно на едно мнение и явно аз съм крив! Само ще ти дам един съвет - прочети някой друг учебник или книга за търговията с акции и тогава ела да ми даваш примери при положение че с това се изхранвам! И все пак благодаря ти за съвета! Ако закъсам ще дойда да ми помагаш! Вие си знаете аз сам се оправям!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 28 Мар 2011, 2:22

Ей, Тракторе.
Разходи се и с пълна сила пак :mhihi:
Кой говори за теб бе пич?
Толко писаници докато разбера, че ти гледаш само от твойта страна и всички останали са лузъри.
Тука се пише за държавата и за нормалните хора и тяхното положение, които са 80 % сигурно от нея.
Дадоха ти го за пример ... колко и да си напред с материала, има хора благодарение на които ТИ си напред.
Тея хора нормалните .. дето за теб са мижитурки и си заслужават съдбата.
Ти не си крив .. не го ли разбра !
Ти си упорит .. имаш късмет .. буташ се .. ЕВАЛА !
Айде до тук с теб, а ?
Но има хора които нямат тая възможност/късмет и са ПРОСТИ хора .. работещи мравки.
Те тея хора заслужават добър живот.
Майка ти успяла .. ЕВАЛА.
Много не са .. от оная зора са си бачкатори и са СВЕСТНИ.
И баба ти сигурно е успяла .. на някой не е .. и живее с 100+ лв пенсия.
Те в тея хора е проблема.
Аз поне не визирам мързеливите и чакащите .. а работещите които все пак бачкат за нищо.
Защото е ... такова.
Няма нужда да станем град-държава .. трябва и на тея хора да се даде шанс.
А ти ми викаш да си го направят сами .. ми хубаво.
Утре отиваме в Сф и там къде са парите и стана ебати веселото.
Това ли ти е решението.
Или сега ще ми кажеш да си седа където съм и да успея ... ми .. ти каза, че с козарче си заслужавам мизерията.
И тука си прав,но .. аз като казарче не искам благата ти .. а искам нормален живот.
Пък ти като си биг бос си имай ферарита, яхти, силиконки.
Тогава, няма да ти рева, ами ще знам, че начина е като учиш и се бориш.
Като те мързи или не искаш ... козарче, ама пак не заслужаваш да си мизерник.
Под козарче разбирай и доста други работи които са обикновенни ... дори една продавачка в магазин.
Тя няма да има твойте екстри, но заслужавва живот които е поносим .. а не да се чуди сметки ли да плати .. леб ли да си купи ;)
В някои страни хората са добре и като козарчета .. защото там има политика и помощ.
И тука трябва да стане така за да не станем 4 милиона столица и 4 милиона навън.
Ти са пак ми обясни как хората на село са си виновни, че не се борят и не искат да са шефове на козари дето да пасат за тях.
Ама и така пак държавата трябва да ги стимулира и да им предлага възможности.
А не да им се подиграва и те да се принуждават да изчезват.
Написах ти го .. за теб има ти и над теб .. всичко друго е мързел и на клада :lol:
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 28 Мар 2011, 2:54

Ще се включа в спора, изключвайки последните няколко поста за инвестициите и здравеопазването.
Първо, колега(ТРАКТОР), за да не остана неразбран, ще кажа, че съм съгласен с теб донякъде.
Т.е. ПО ПРИНЦИП(умишлено с големи букви), когато човек има желание, намира и начин... това всеки го знае и го е чувал.
Но...
Колегата бам-бам назад в постовете правилно ти е отбелязал, че има хора, които по една или друга причина нямат образование, дали родителите им не са имали пари да им платят уроците за кандидатстване, дали те не са искали да учат(много биха могли да са причините затова...), дали до толкова са им позволявали "възможностите", факт е, че такива хора има, има ги навсякъде... Това, че не са искали да учат, незначи, че не искат да се трудят. В по-нормалните държави, такива хора имат своя нормален, непретенциозен живот(без екстрите, както ти се изрази)... Но не живеят мизерно и не свързват двата края със сетни сили и на ръба, както е тук.
Неможе всички да имат ум, усет и може би малка доза късмет да бъдат инвеститори и т.н.
Но, когато не те мързи да работиш и искаш да работиш, то да имаш възможност да живееш НЕмизерно.
Затова, като отидат млади хора "навън" (с или без образование(висше)), на които им се работи, живеят поне достойно.
Не че пак не се скъсват от работа... Но поне има за какво.

П.П.
И нищо лично, но като правиш забележка на колегата за правописа, погледни и твоя как е, пукнтуацията също :yes: :bchug: По принцип не обръщам внимание, но тъй като спомена...
П.П.2
2рото изречение в мнението

П.П.3
Сега видях, че бамбам е писал, докато и аз съм го правил, само е пуснал мнението си преди моето :)
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 28 Мар 2011, 8:40

Ох Боже... Съгласен съм с всички! И това за правописа ме разби! :mhihi: Хайде живи и здрави сигурен съм че след време ще разберете моята гледна точка! :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 28 Мар 2011, 9:41

Аз пък не съм съгласен в тази тема да се мерят пишки и кой е по по най! Живота не започва и не свършва с никого и никой не е еталон за качество, може да е само добър пример. В този смисъл, успелите хора би следвало да са такъв. Всеки има своя избор, един така, друг иначе, в живота има много превратности и никой не държи собствения си живот на 100%. Живота е една крехка светлинка, затворена в още по-крехка черупка, бъдете благодарни че сте здрави, успели, живеете добре и т.н., но не се възгордявайте от това, защото повярвайте, има начин да бъдете свалени на земята.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 28 Мар 2011, 11:40

ми казваш, че сме инвестирали в имоти и не сме прави. от там си правя извода ,че явно ни е грешна инвестицията! требвало да инвестираме в учене и здраве! ми аз ти казах как инвестирам. по мое време ученето беше безплатно,после изкарах няколко следдипломни квалификации и курсове, здравето си го пазя с приятели ,щото знам, че където и да си дам парите пак няма да стане ,както приятел ще ме оправи. такива са мойте виждания. и понеже се говориш за себе си ще ти кажа и за мене... не пречи с две висши ,с опит от 20г в една и съща сфера на работа с определени парични възможности и с много приятели и познати 3ти месец да съм без работа. верно че подбирам и търся нещо над средно ниво ,но както виждаш не пречи.... ще кажеш ,че не съм достатъчно амбициран или не съм вложил в образование...!? ми не бих казал...! ма ето-факт! така че тука темата е за управлението на герб и аз от 1990та година до 2011та не съм стоял без работа повече от 15дни не по мое желание...! да ,ама сега седя. защо ли!? не казвам ,че аз съм меродавен, ма познавам и много други хора ,които са на такова ,че и по-лошо положение...! и ми викаш да правя нещо за държавата - ми правил съм! създавал съм брутен вътрешен продукти съм си плащал данъците! кво друго да направя!? да превзема македония!? и тва бих направил!!! ако се събереме и тръгнеме!!!
така че не ми обяснявай ,че работата цъфти ,а за който не цъфти -начи е лузър и некадърен или необразован и мързелив!!! факт е ,че със своето управление герб наистина /независимо или по-скоро отделно от кризата/ по най-некомпетентен начин засраха бизнеса и свободната инициатива ,както и вдигнаха безработицата и проблемите за всеки един работещ , независимо дали е козар или е ръководител....
преди тях единствено "мързеливите козари" беха зле - сега всички са зле!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 28 Мар 2011, 12:12

SKISA написа:ми казваш, че сме инвестирали в имоти и не сме прави. от там си правя извода ,че явно ни е грешна инвестицията! требвало да инвестираме в учене и здраве! ми аз ти казах как инвестирам. по мое време ученето беше безплатно,после изкарах няколко следдипломни квалификации и курсове, здравето си го пазя с приятели ,щото знам, че където и да си дам парите пак няма да стане ,както приятел ще ме оправи. такива са мойте виждания. и понеже се говориш за себе си ще ти кажа и за мене... не пречи с две висши ,с опит от 20г в една и съща сфера на работа с определени парични възможности и с много приятели и познати 3ти месец да съм без работа. верно че подбирам и търся нещо над средно ниво ,но както виждаш не пречи.... ще кажеш ,че не съм достатъчно амбициран или не съм вложил в образование...!? ми не бих казал...! ма ето-факт! така че тука темата е за управлението на герб и аз от 1990та година до 2011та не съм стоял без работа повече от 15дни не по мое желание...! да ,ама сега седя. защо ли!? не казвам ,че аз съм меродавен, ма познавам и много други хора ,които са на такова ,че и по-лошо положение...! и ми викаш да правя нещо за държавата - ми правил съм! създавал съм брутен вътрешен продукти съм си плащал данъците! кво друго да направя!? да превзема македония!? и тва бих направил!!! ако се събереме и тръгнеме!!!
така че не ми обяснявай ,че работата цъфти ,а за който не цъфти -начи е лузър и некадърен или необразован и мързелив!!! факт е ,че със своето управление герб наистина /независимо или по-скоро отделно от кризата/ по най-некомпетентен начин засраха бизнеса и свободната инициатива ,както и вдигнаха безработицата и проблемите за всеки един работещ , независимо дали е козар или е ръководител....
преди тях единствено "мързеливите козари" беха зле - сега всички са зле!

Добре съгласих се! Ако продължим дискусията ще изместим много темата! Да обобщя - аз съм доволен от управлението на ГЕРБ и се радвам че скоро всяко едно квартално кръчме ще бде врзано към системата на НАП! Ако това го направят и с базар Илиянци ще бъда още по-доволен!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата