Може ли да се сложат джанти Style 44 на Е39 ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- neoplatinum
- Потребител
-
- Кара: BMW X4 2.0 d xDrive
Може ли да се сложат джанти Style 44 на Е39 ?
Колеги имам оферта за джанти Style 44, може ли да се сложат на Е39 ?
Много ми харесват и ако не стават оригинално може ли да се пригодят и по какъв начин?
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=33029
Много ми харесват и ако не стават оригинално може ли да се пригодят и по какъв начин?
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=33029
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Re: Може ли да се сложат джанти Style 44 на Е39 ?
Всичко може.
Само,че дали си струва.Това ти реши
Трябват ти фланци поне 27мм и добър стругар да ти направи централния отвор от 72,6мм на 74,1мм
Трябват ти фланци поне 27мм и добър стругар да ти направи централния отвор от 72,6мм на 74,1мм
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Има изписано много по този проблем, джанти от 3 ка на 5 ца.....Не си струва, предвид големия избор в момента на нормални. Но ако колегата иска, кефа цена няма са казали хората 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
LUBO 555 написа:Всичко може.
Защо трябва да разваля и разширява централния отвор на джантата, като ще се слагат фланци

Фланеца се прави към главината 74.1, а към джантата 72.6мм, големи болтове и труден баланс, и е готов.

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
boris_k написа:LUBO 555 написа:Всичко може.
Защо трябва да разваля и разширява централния отвор на джантата, като ще се слагат фланци![]()
Фланеца се прави към главината 74.1, а към джантата 72.6мм, големи болтове и труден баланс, и е готов.
Щото хубавите фланци са с единичен размер(работата им е да намалят ЕТто)Тези,които са с двоен е възможно да ти се появят вибрации и ходи ги търси от къде са
- sadex5
- ентусиаст
-
Колега, когато е на супорта на струга и се стругова при едно захващане, и центъра на детайла не се променя, няма да има никакво биене, тъй като равнината е една и съща. Представи си го аксонометрично.
Плюс това джантите като му писне от тях, ще стават и за е46 и за е39 ако не са разпробити.
После джантите се балансират с фланеца !
п.с Понятия като единичен размер няма в техниката
Плюс това джантите като му писне от тях, ще стават и за е46 и за е39 ако не са разпробити.
После джантите се балансират с фланеца !
п.с Понятия като единичен размер няма в техниката
- boris
- старши ентусиаст
-
LUBO 555 написа:Щото хубавите фланци са с единичен размер(работата им е да намалят ЕТто)Тези,които са с двоен е възможно да ти се появят вибрации и ходи ги търси от къде са
Колегата sadex5 ти го обяснил много добре

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Хайде да се разберем правилно!
Единичен(един и същ) размер,ще рече,че и от двете страни са по 76,1мм
Сигурен съм,че и двамата сте ме разбрали,но ви харесва да критикувате
колегата иска да монтира джантите на е39
Приоритета е да не дават проблеми на тази кола.Кой го е грижа,че един ден ще се продават.Който иска да ги купи,да си вземе втулки по1,5мм и готово.
Само,че говорим за настоящето.Не за в бъдеще!
Единичен(един и същ) размер,ще рече,че и от двете страни са по 76,1мм
Сигурен съм,че и двамата сте ме разбрали,но ви харесва да критикувате
колегата иска да монтира джантите на е39
Приоритета е да не дават проблеми на тази кола.Кой го е грижа,че един ден ще се продават.Който иска да ги купи,да си вземе втулки по1,5мм и готово.
Само,че говорим за настоящето.Не за в бъдеще!
- boris
- старши ентусиаст
-
Колега вместо да наблягаш на това кой те "критикува", се опитай да разбереш какво е написал sadex5.
Да, разбрахме те много добре, но биене, вибрации и т.н. нямат нищо общо с различните размери на фланеца към главината и към джантата , а с неточните такива. Опитай се да си представиш как се прави фланец, и ще разбереш защо не може да има проблем от това, че от едната страна е 74.1мм, а от другата 72.6мм.
Да, разбрахме те много добре, но биене, вибрации и т.н. нямат нищо общо с различните размери на фланеца към главината и към джантата , а с неточните такива. Опитай се да си представиш как се прави фланец, и ще разбереш защо не може да има проблем от това, че от едната страна е 74.1мм, а от другата 72.6мм.

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Нямям нищо против критиките,приятелю.
Точно това имах в предвид,но не съм се изказал правилно.Сбърках "различни" с "неточни"
Идеята ми беше,че колкото повече размери,по-голяма вероятността за грешки и евентуални проблеми.
Точно това имах в предвид,но не съм се изказал правилно.Сбърках "различни" с "неточни"
Идеята ми беше,че колкото повече размери,по-голяма вероятността за грешки и евентуални проблеми.
- sadex5
- ентусиаст
-
Никой с никого не се кара
Колега разбрахме те от първия път. Аз съм поръчвал фланци много пъти за коли от сервиза, но нашата идея е колкото по малко се бута, по добре. Т.е правим на стандартния джантов размер, който имаме. Ако джантата се разпробие на по голям вътрешен диаметър, е точно тогава по може да има биене, ако фрезиста даде фира. Лично съм го преживявал два пъти.
Правил съм на струг и фланци за 12 цолови гуми за туристически ремаркета и поне го казвам от опит. 5 болтови към гума на Поло 13 цолова

Правил съм на струг и фланци за 12 цолови гуми за туристически ремаркета и поне го казвам от опит. 5 болтови към гума на Поло 13 цолова
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
карал съм с фланци /скъпи и качествени, с точна изработка/ е30-то... не бих си го причинил никога повече 

12 мнения
• Страница 1 от 1