Бучене в купето!Проблема решен!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Re: Бучене в купето!

Мнение от sadex5 » 04 Яну 2011, 7:08

bulletspeed написа:имаш колега. виж ползвай търсачката различно е.

Колега, не го хвърляй в дълбокото де :lol: От скритите менюта и да гледа колко му е напрежението, каква полза ? Едва ли 15 % от хората в този форум могат да направят диагностика на алтернатор по показание на волтметър :lol: Генератора ако ще 700 вата товар да му сложиш, пак няма да почне да тупка така че да го чуеш...Ако ще лагер да има разбит и квото се сетиш....
Той не уточнява дали е резонансен шум, или е постоянен, и не се влияе от оборотите....Аз съм го наблюдавал това на 2000 кубика мотор, даже като пусна нагреватела на задното стъкло и парното, и леко падат оборотите, но ЕКУ то ги вдига веднага, както ако пуснем да кажем климата.....

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 04 Яну 2011, 15:29

Ами ще се опитам по точно да го опиша!
Значи влизам в колата паля си я,пали си както трябва всичко точно затварям врати вдигнати прозорци обаче се чува....буууууууууууууууууууу вътре в купето мотора студен ОК загрява обаче бученето си седи,влизал съм в други Е39 на място като работят не можеш да разбереш дали са запалени,моята се чува бучене натисна съвсем лекичко педала на газта и отихва пусна педала оборотите паднат и пак това бучене придружено с леки вибрации в цялото купе,натисна копчето да сваля прозореца и вибрациите се усилят бученето леко заглъхне пусна копчето и пак се засилва бучено и вибрациите леко затихват пусна музиката пак се засилят вибрациите и след 5-6 секунди затихнат потегля ли колата си работи нормално няма вибрации и бучене (или поне не мога да усетя по красивите ни български пътища),друго се сещам само понякога като навия пълен волан и потеглям се чува едно вуене от предницата ама лекичко не знам дали това има нещо общо с бученето на място като работи колата! :dunno:
А когато работи на място и се чува това бучене и натисна съединителя леко пак заглъхва това бучене и като пусна съединителя пак си се чува! :roll:
Да и докато пускам прозореца (или вдигам) или музиката ми падат оборотите и след 2 секунди се вдигат обратно,но бученето си остава,това бучене си е постоянно независимо дали е студено или топло времето дали е загряла или топла колата!

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 04 Яну 2011, 19:05

bili1 написа:Да и докато пускам прозореца (или вдигам) ми падат оборотите и след 2 секунди се вдигат обратно

Ето това и при мен го има... но идея си нямам от какво може да е ... предполага се,че идва от висок товар върху генератора,следователно двигателя... но чак пък толкова да го тормози... моят генератор е на 3 години има няма,не вярвам да е заминал,а и други проблеми нямам... такъв спад в оборотите (с около 80-100 оборота) имам само когато пусна товар ~2000W :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 04 Яну 2011, 19:21

Колега как 2 кВ товар бре !!!!!!!!!!!! Откъде това, да нямаш инвертор в колата и да захранваш къща ? На 2 кВ товар тока е 150 ампера !!! Стартера ти е 1,3 кВ

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 04 Яну 2011, 20:37

sadex5 написа:Колега как 2 кВ товар бре !!!!!!!!!!!! Откъде това, да нямаш инвертор в колата и да захранваш къща ? На 2 кВ товар тока е 150 ампера !!! Стартера ти е 1,3 кВ

Знам колега за това казвам приблизително... като се сложат светлините,климатика и музиката (тя е на мах,иначе тези 2кв са невъзможни знам) и се нагаждат и на място оборотите ми падат,но със 80-100... със същите стойности ми падат като си свалям прозореца само :dunno: това го давам като пример... какво им става на тези прозорци незнам :dunno:
Последна промяна sean-john на 04 Яну 2011, 20:40, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 05 Яну 2011, 8:02

Eeeeee чак такъв товар.....Най-простото, дай му паралелно още един акумулатор за проба и виж дали прави такива магарии....Със всичко дето се сетиш по колата, даже и лампите над сенниците пуснати, и 4 те врати отворени за да светнат лампите, стопове за мъгла, багажник отворен и джапка консумира 850 вата, или 70 ампера ток.... Това в кВ е 0,85. Да кажем шайбите към динамото са 1 към 3. Тази мощност, се равнява на 1,14 конски сили, което на двигателя през ремъчната предавка се явява нещо като 4 к.с отнемане на мощността... Ако сме на 1000 оборота, мотора според кривата на мощността е между 32-40 коня, говорим за 2 литровия мотор. Така че товара е около 10 % , говорим при пълно натоварване на генератора.....

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 05 Яну 2011, 17:28

така е прав си, но това спадане на оборотите си го има при смъкване на прозорците.
Последна промяна sean-john на 05 Яну 2011, 22:29, променена общо 2 пъти

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 05 Яну 2011, 18:20

Чаках само за музиката да споменеш :smoke:
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sean-john » 05 Яну 2011, 20:49

bmw_n00b написа:Чаках само за музиката да споменеш :smoke:

музиката я остави колега :) ядва се, не е кой знае какво,но съм доволен... но така като гледам за тези прозорци никои си няма представа,защо товарят толкова... не че е проблем,но е дразнещо :/ bili1 ако намериш решение моля те сподели го после тук. Мерси

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 05 Яну 2011, 21:03

Мисълта ми беше да не се притесняваш толкова, че музиката товари, защото там консумацията не е постоянна. Както и да е, едва ли това е проблема на колегата били1. При мен също се появи едно бучене отскоро на празни обороти, все едно само баса слушаш на някакво техно парче. Вероятно от генерацията нещо, то и като заглъхва мотора пак генерацията усилва басовото бучене. Ако се изясни нещо ще пиша :yes:
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 05 Яну 2011, 21:25

След като си взема колата предполагам до 2-3 седмици максимум веднага отивам да видя проблема какъв ми е бил и диагностика ще мина и ще пиша от какво е било това бучене! :yes:
Но имам големи съмнения за тампони на двигателя или скоростната кутия,купил съм сега 2 тампона на скоростната кутия ще си ги сменя профилактично,ако трябва и на двигателя ще ги сменя да видим от тях ли е било,ако ли не продължаваме по европейския начин да търсим проблема! :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 26 Мар 2011, 18:42

Колеги днеска сменихме тампоните на скоростната кутия погледнахме и на двигателя здрави са си,а това бучене си седи гледаха гледаха гледаха майсторите накрая вдигнаха рамена :dunno: :banghead: на къде да им насоча вниманието какво да погледнат някакви предположения,аз вече и идея си нямам....? :roll: :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

Мнение от krasi_bmw » 26 Мар 2011, 21:12

виж си гърнетата ,тампоните им,скапан катализатор,незнам маховика като се разбие има ли вибраций,свещи при неравнимерна работа,ментеливи тампони на мотора т.е. твърди................какво се сетиш провери.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 26 Мар 2011, 21:33

Всичко проверявахме колега,свещите са сменени днеска,дигнахме колата палихме я форсирахме я гледахме генерацията цялата никъде нищо.....! :dunno: :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 27 Мар 2011, 16:59

Колеги днеска ходих до един електротехник който е и майстор работи в една фирма оправя автобуси и коли,та той днеска влезна в купето и чу това бучене и каза,че според него може да е разбит лагер на генератора и ми каза утре в 12:00 да ида на работата му да го погледне,че днеска му беше почивен ден и не му се занимаваше,та възможно ли е това да е причината за това бучене и още повече бучене при включването на някой консуматор на ток в колата? :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към E39