Две години от управлението на ГЕРБ
Модератор: Общи модератори
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Re: Една година от управлението на ГЕРБ
((:BuKcu:)) написа:Светослав Пройнов написа:Оставка! Незабавно! Още утре!!! !
В Неделя НС работи ли?![]()
Харесва ми политическият ти ентусиазъм, ама автомоболен форум няма да ти помогне с афиширането ти към дадена политическа партия.
ха ха ти му разби мечтите, дано не тръгне да обира банка сега

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Трактор, нито един свестен човек ли не познаваш, които да се отдава и да не страда от пишман държава и шефове?
Няма спор, че и двете страни трябва да дават, но дали народа е първи?
В случая .. липса на държава и народа си прави каквото си иска и не вижда смисъл да се раздава.
В другия момент .. има държава и всеки който прави така си отива където трябва и всички се научават да дават и да са хора.
Кое е по правилния вариант
В случая .. липса на държава и народа си прави каквото си иска и не вижда смисъл да се раздава.
В другия момент .. има държава и всеки който прави така си отива където трябва и всички се научават да дават и да са хора.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Elesar74 написа:Моисей е бил сам+още двама, сред народ от неверници. Днес, мисля сме по-добре. Но не достатъчно добре. В България няма истинска ценностна система, незнам колко хора виждат в това сериозен проблем. И това е наследство от натрапения атеизъм от комунизма. Защото нито в атеизма, нито в комунизма има някакви ценности. Липсата на тази система поражда проблеми на личностно ниво, семейно, оттам на общественно. Това беше насадено съвсем умишлено, за да може тази политическа класа, наследниците на БКП и ДС да си се възпроизвеждат необезпокоявано години наред. Вижте как е написана Конституцията, имунитети, мандати и т.н. Какво демократично има в това? Всичко това гарантира едно съществуване на едни хора(малцинство) за сметка на други хора (мнозинство). Както е било и преди 22 г., само дето тогава беше по-розово. Това не променя факта, че е било фалшиво. Както и днешното статукво. Днес има едни хора, които заявиха едни позиции и принципи преди 2 г. и набързо се отрекоха от тях и ги замениха с други, след като ни демонстрираха малко холивудски екшън. Но аз и не съм очаквал друго, лично аз. Какво да искам от един пожарникар? Ъ? Какво сте очаквали вие, от един пожарникар? По белия свят хората си имат аристокрация, ние си имаме мутри. Това е висшата ценност в България, да си мутра, да имаш парички, силиконени п@чки около теб, да се возиш на последните модели скъпи коли и т.н. и т.н. Е как се върви напред, по този начин? Защо мнозина от нас забравят за миналото на този пожарникар, той по всички правила се е вписвал в понятието "мутра"? Някаква метаморфоза ли се е случила, че аз съм пропуснал? Този човек не спира да говори за Тодор Живков, когато му се удаде случай и то с уважение, с респект. По този начин той легитимира онзи 45 г. период на диктатура и комунизъм, довел страната до такъв упадък, че още не можем да се съвземем. Стигнали сме дотам, че отвън някой трябва да ни казва кое е правилното, което можем да направим, за да живем по-добре. Дори СССР 1983 г. са ни уведомили, че сторежът на АЕЦ Белене е опасен, ама ние, не. Днес ЕС ни натиска, ама ние, не. Стигнали сме до там да ни лъжат в очите(примерно сметките с Южен поток) и ние да вярваме. Не сме ли станали една нация от "лапнишарани", в голямата си част? И поради това, можем да си изберем и един пожарникар, само защото ни говори мазно. Но днес вече не говори мазно, днес говори за садене на картофи, за самозадоволяване и пак с това ни връща в едни други времена, времена, които уж са отминали. Дали?
ББ и мазно
И друг път съм казвал - В цял сват ПОЖАРНИКАР е почитана професия и много глупаво звучи -"някакъв пожарникар"
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
клинтъне,аз не търся само лошото! но лошото трябва да се казва ,защото доброто е ясно и то е задължително- тва им е работата!
не се връщам назад да гледам много ,защото просто не ми е нужно. аз изобщо не съм забравил какво е направила комунистическата партия с луканов,с виденов и със станишев! ма изобщо не съм! не съм забравил и тройната коалиция,не забравям и беровото време с раждането на мутрите!и царя не забравям.онова- тъпото величество! абсолютно нищо не съм забравил. не забравям и че има криза. но мен ме интересува сега и какво сегашното правителство прави! оправдание само с какво станишката бил направил и с кризата не ме урежда и не смятам ,че това изчерпва причините.
отделно от това аз просто гледам около мен! и аз и хората около мен ,и приятелите ми ,и познатите ми и неприятелите ми са по-зле! много по-зле! всички! до един! и смятам ,че вина има и правителството ,некомпетентните хора в него/защото вече за 2г мога да преценя кой е компетентен/ и начина на управление на бойко. той ,може би , не е лош човек. е...! със сигурност лапа! и то не малко! но нема лошо! но той е експанзивен и тоталитарен! и начина му на управление не става! няма как да обхване навсякъде и да лети като пожарникар. трябва да делегира права ,но около него са просто верни хора ,а не компетентни хора! а компетентните като кажат нещо и стават "неверни".
тва ми е проблема с тва правителство! сега! като го сменят ще критикувам другото ! като има за кво ще критикувам! и то не ,щото трябва да се критикува ,а защото ,което правят правилно им е по дифолт работа и няма кой знае кво да го обсъждам ,а което им е криво трябва да се обсъжда! тва е!
не се връщам назад да гледам много ,защото просто не ми е нужно. аз изобщо не съм забравил какво е направила комунистическата партия с луканов,с виденов и със станишев! ма изобщо не съм! не съм забравил и тройната коалиция,не забравям и беровото време с раждането на мутрите!и царя не забравям.онова- тъпото величество! абсолютно нищо не съм забравил. не забравям и че има криза. но мен ме интересува сега и какво сегашното правителство прави! оправдание само с какво станишката бил направил и с кризата не ме урежда и не смятам ,че това изчерпва причините.
отделно от това аз просто гледам около мен! и аз и хората около мен ,и приятелите ми ,и познатите ми и неприятелите ми са по-зле! много по-зле! всички! до един! и смятам ,че вина има и правителството ,некомпетентните хора в него/защото вече за 2г мога да преценя кой е компетентен/ и начина на управление на бойко. той ,може би , не е лош човек. е...! със сигурност лапа! и то не малко! но нема лошо! но той е експанзивен и тоталитарен! и начина му на управление не става! няма как да обхване навсякъде и да лети като пожарникар. трябва да делегира права ,но около него са просто верни хора ,а не компетентни хора! а компетентните като кажат нещо и стават "неверни".
тва ми е проблема с тва правителство! сега! като го сменят ще критикувам другото ! като има за кво ще критикувам! и то не ,щото трябва да се критикува ,а защото ,което правят правилно им е по дифолт работа и няма кой знае кво да го обсъждам ,а което им е криво трябва да се обсъжда! тва е!
SKISA написа:клинтъне,аз не търся само лошото! но лошото трябва да се казва ,защото доброто е ясно и то е задължително- тва им е работата!
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
bam-bam написа:Трактор, нито един свестен човек ли не познаваш, които да се отдава и да не страда от пишман държава и шефове?
Ама това е най-лесното! Да кажеш "липса на държава и народа си прави каквото си иска и не вижда смисъл да се раздава". Какво прави народа че да подреди нещата в държавата? Нищо! Всеки който направи нещо е моментално оплют! Ето един малък пример за министър Найденов който едва ли за ПР акция се опита да вкара стандарти за храните. Какво се получи него обвиниха за не сполучливия опит макар аз все още ям такива храни защото наистина са ми по-вкусни! Повечето хора обаче смятат че вкусът е един и всички ги мамят! Аз за подобно черногледство не мога да помогна!
Човек като не може да осъзнае малките неща си тъне в мизерия цял живот! Българинът е свикнал да иска! Само да иска! Българина е свикнал да живее като циганите - за мига! Той не иска след 10год. България да е по-добре а иска точно сега 40лв увеличение на пенсията или заплатата! За това Бойко Борисов се бие в гърдите за въпросните магистрали! Не за ПР а защото българина иска това което се прави за него да може да се пипне на момента и не прави планове за бъдещето!Свестни хора познавам малко! Само че да ти вметна нещо: Свестен човек не е този който реве и се прави на загрижен а този който си прави това което е необходимо и до там спира да му пука за държавата! Когато си кажа "Аз каквото е трябвало съм дал" не ходя да се хваля насам-натам че съм коректен! Тези които ги виждаш че "милеят" и "плачат" за държавата се наричат - политици! Те за да се докопат до властта правят всякакви такива подли ходове и сценки! Това е! Който си дава не му трябва хорското мнение че да е доволен от направеното! Така се прави и като се даряват пари! Отиваш даваш даваш голяма сума и си вземаш само документ за данъчната декларация а не да се хвалиш на никого! Това е дарението а не да пишеш насам натам "Аз дарих 1000лв или 10000лв". Ако си наистина коректен човек няма да ти пука! Правиш каквото зависи от теб и спира да ти пука! Ето го платения колега Свилен Първанов той много "реве" и "милее" за България следователно според твоите разбирания е свестен ама според мен е един платен глист който трябва да бъде смачкан! Ето къде е разликата в нашите гледни точни!

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:клинтъне,аз не търся само лошото! но лошото трябва да се казва ,защото доброто е ясно и то е задължително- тва им е работата!
Колега това което си написал още в първото изречение се нарича песимизъм и комплексарщина! Кой ти е длъжен и за какво трябва да ти върши добро като ти не го оценяваш? Ти би ли вършил някому услуги и оня с едно безкрайно черногледство дори да не ти казва едно "благодаря"?!

- SKISA
-
-
TPAKTOP написа:SKISA написа:клинтъне,аз не търся само лошото! но лошото трябва да се казва ,защото доброто е ясно и то е задължително- тва им е работата!
Колега това което си написал още в първото изречение се нарича песимизъм и комплексарщина! Кой ти е длъжен и за какво трябва да ти върши добро като ти не го оценяваш? Ти би ли вършил някому услуги и оня с едно безкрайно черногледство дори да не ти казва едно "благодаря"?!
чай че нещо не се разбираме май!
казвам следното:
политиците ,или кръчмарите ,или хлебарите им е работата да си свършат работата! не знам точно за какви комплекси говориш ,че избивам, ма аз като си свърша работата /когато я имам/ не ме носят на ръце края на месеца ,а просто ми плащат заплатата! така че тва ,че бойко "е построил магистрала " ,ма не я е построил той ,а е ръководил ,да кажем правилно ,парите ,които ние сме му дали да ръководи му е работата! за тва му се плаща и за тва е избран! и мерака му да го фърлят във въздуха на всеки изграден километър е смешен и тва е комплексарщината! когато има проблем - тогава се дига джангър и се пита ,и се караш ,и се вдига олелия! като ида да си поръчам пица не викам майстора след всеко ядене да му благодаря за сготвената храна ,но ако намера умрел плъх вътре ше го викна и ше го напраа на дреб....! е тва е разликата!
бойко не ми дължи услуга! бойко ми дължи работа ,както и на всички свои сънародници ,които са го избрали! аз върша услуги на приятели и на близки. на другите върша услуга срещу заплащане! като ми платят я върша! като не ми платят не я върша. така че тва е работата на бойко и той в никакъв случай не ми прави услуга! просто си върши работата, когато я върши, а когато не я върши вдигаме байраци и го охулваме! е тва се случва!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Зависи ... аз съм за позитивното отношение по принцип и да държа под око опасностите а не обратното.Както и да поощрявам хората, които добре си вършат работата дори само с похвала.
Влезнали сме в порочен кръг ....мрънкаме , охкаме и негативното ни следва.
Който е от Пазарджик знае ,че за няколко години градът ни претърпя коренна промяна а в същото време хората в него са си същите. Невиждан от години ремонт ,всичко свети , улиците нови и широки, невероятен парк...и пак има хора дето са недоволни и не помнят буклуците по улиците и другите мизерии. Всички твърдят ,че кмета краде здаво.Аз не съм го виждал ...
Промяната ще настъпи много трудно ако продължаваме с нагласата ,че някой ще ни оправи.
Манталитета ни е личен избор.
Ако говорим само за финанси ,така е, реципрочно доходите намаляха но не само това е важното. Поне аз мен.
Влезнали сме в порочен кръг ....мрънкаме , охкаме и негативното ни следва.
Който е от Пазарджик знае ,че за няколко години градът ни претърпя коренна промяна а в същото време хората в него са си същите. Невиждан от години ремонт ,всичко свети , улиците нови и широки, невероятен парк...и пак има хора дето са недоволни и не помнят буклуците по улиците и другите мизерии. Всички твърдят ,че кмета краде здаво.Аз не съм го виждал ...
Промяната ще настъпи много трудно ако продължаваме с нагласата ,че някой ще ни оправи.
Манталитета ни е личен избор.
Ако говорим само за финанси ,така е, реципрочно доходите намаляха но не само това е важното. Поне аз мен.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Тракторе, питах елементарен въпрос 
Ти разви бати теорията.
Казваш, че зависи повече от народа и даде пример с фирма.
Ама там шефа е тоя горе и той ако е пич ще се развиеш, ако е кретен нема начин.
Просто те питах колко свестни хора познаваш, които си бачкат, но пак са в мизерия.
В техния случай кой е виновен?
И дали след време и те като видят, че бачкат за лудия няма да станат като повечето "тарикати".
Кой ще е виновен, ако това стане?
Иначе е ясно, че и двете страни трябва да дават, ама в случая поне за мен едната е по-важната.
Както забелязваш който не му понася се изнася.
Ти разви бати теорията.
Просто те питах колко свестни хора познаваш, които си бачкат, но пак са в мизерия.
И дали след време и те като видят, че бачкат за лудия няма да станат като повечето "тарикати".
Иначе е ясно, че и двете страни трябва да дават, ама в случая поне за мен едната е по-важната.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:TPAKTOP написа:SKISA написа:клинтъне,аз не търся само лошото! но лошото трябва да се казва ,защото доброто е ясно и то е задължително- тва им е работата!
казвам следното:
политиците ,или кръчмарите ,или хлебарите им е работата да си свършат работата! не знам точно за какви комплекси говориш ,че избивам, ма аз като си свърша работата /когато я имам/ не ме носят на ръце края на месеца ,а просто ми плащат заплатата! така че тва ,че бойко "е построил магистрала " ,ма не я е построил той ,а е ръководил ,да кажем правилно ,парите ,които ние сме му дали да ръководи му е работата! за тва му се плаща и за тва е избран! и мерака му да го фърлят във въздуха на всеки изграден километър е смешен и тва е комплексарщината! когато има проблем - тогава се дига джангър и се пита ,и се караш ,и се вдига олелия! като ида да си поръчам пица не викам майстора след всеко ядене да му благодаря за сготвената храна ,но ако намера умрел плъх вътре ше го викна и ше го напраа на дреб....! е тва е разликата!
бойко не ми дължи услуга! бойко ми дължи работа ,както и на всички свои сънародници ,които са го избрали! аз върша услуги на приятели и на близки. на другите върша услуга срещу заплащане! като ми платят я върша! като не ми платят не я върша. така че тва е работата на бойко и той в никакъв случай не ми прави услуга! просто си върши работата, когато я върши, а когато не я върши вдигаме байраци и го охулваме! е тва се случва!
Не знам къде работиш но нямате ли някакви бонуси/награди за добре свършена работа?! Като взимаш заплата не е задължително да си вършиш работата!!! Не ги бъркай! Предното правителство като краде свърши ли си работата? Ама заплата си вземаха чак и бонуси! Това вашето е черногледство когато се ровиш в мръсотията само и само да не похвалиш някой че си е свършил работата! Тук всеки разбира от политика и икономика! Преди 2 седмици всеки във форума намаляваше цените на петрола по какви ли не начини които накрая се оказаха нереални! Такива сме всички разбираме само че за съжаление изглеждаме смешни! Всички искаме швейцарския начин на живот ама не им искаме данъците и разходите! 99% от потребителите съм сигурен че не мислят за себе си ама искат държавата да мисли за тях! Какво здравеопазване искате? Безплатно като при комунизма? Чакайте нали се борим за демокрация?! Ще си плащаме! Само че това не ни е изгодно и сега плюем по правителството че сме имали проблем със здравеопазването! Ама никой не си дава сметка колко струва това здравеопазване! Един приятел даде $10000 да си оправи зъбите в САЩ! Здравната каса в САЩ им пращат по една пломба годишно!
И хората си се грижат за устната си хигиена а тука сме тарикати и за 200-300лв може да си оправим зъбите! Колко хора като са толкова притеснени за здравеопазването имат здравна застраховка? Сигурно малцина! Ама е друго да се набеди друг че не отговаря за теб без ти да вършиш нищо за себе си! Е за това трябва да минат още 20години че народа който е живял при комунизма да си замине и на негово място да дойде друг психически необременен народ! Народ който знае че той ако не си помогне никой не е длъжен да му помогне! Народ който знае че само при комунизма всичко е било безплатно! Просто да се мисли като свободен човек!
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
bam-bam написа:Тракторе, питах елементарен въпрос
Ти разви бати теорията.
Това ли са свестните хора според теб???!

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Кое не разбра, че се базикаш?
Какво за теб е свестен, че да се разберем поне за това.
- SKISA
-
-
TPAKTOP написа:SKISA написа:TPAKTOP написа:SKISA написа:клинтъне,аз не търся само лошото! но лошото трябва да се казва ,защото доброто е ясно и то е задължително- тва им е работата!
казвам следното:
Не знам къде работиш но нямате ли някакви бонуси/награди за добре свършена работа?! Като взимаш заплата не е задължително да си вършиш работата!!! Не ги бъркай! Предното правителство като краде свърши ли си работата? Ама заплата си вземаха чак и бонуси! Това вашето е черногледство когато се ровиш в мръсотията само и само да не похвалиш някой че си е свършил работата! Тук всеки разбира от политика и икономика! Преди 2 седмици всеки във форума намаляваше цените на петрола по какви ли не начини които накрая се оказаха нереални! Такива сме всички разбираме само че за съжаление изглеждаме смешни! Всички искаме швейцарския начин на живот ама не им искаме данъците и разходите! 99% от потребителите съм сигурен че не мислят за себе си ама искат държавата да мисли за тях! Какво здравеопазване искате? Безплатно като при комунизма? Чакайте нали се борим за демокрация?! Ще си плащаме! Само че това не ни е изгодно и сега плюем по правителството че сме имали проблем със здравеопазването! Ама никой не си дава сметка колко струва това здравеопазване! Един приятел даде $10000 да си оправи зъбите в САЩ! Здравната каса в САЩ им пращат по една пломба годишно!И хората си се грижат за устната си хигиена а тука сме тарикати и за 200-300лв може да си оправим зъбите! Колко хора като са толкова притеснени за здравеопазването имат здравна застраховка? Сигурно малцина! Ама е друго да се набеди друг че не отговаря за теб без ти да вършиш нищо за себе си! Е за това трябва да минат още 20години че народа който е живял при комунизма да си замине и на негово място да дойде друг психически необременен народ! Народ който знае че той ако не си помогне никой не е длъжен да му помогне! Народ който знае че само при комунизма всичко е било безплатно! Просто да се мисли като свободен човек!
слагаш ми некви думи и мнения в устата ,дето никога нито съм казвал ,нито съм смятал за правилни.
в момента не работя никъде-фирмата , в която работех се сви до 10% от преди.
не смятам, че да изисквам от някой да си свърши работата срещу заплатата без да го възхвълявам е черногледство.
заплата ,бонус ,премия - се си е заплащане!
смешно е това ,което прокламира премиера ,че спрял за 1мес цената на нафтата като се споразумял с неква фирма! 1во- това не е пазарно, второ е смешно за 1мес ,3то е дължене на услуга на златев..,4то е повече пи ар...!
точно па за здравеопазването айде да не говорим ,щото има много ако-та и други фактори и пределно ясно ги знам. никой не иска /или поне нормалните не искат/ да има здравеопазване без плащане! къде го има тва по света!? искам като плащам да имам правото да изисквам и да имам право да не плащам като не получа!
абсолютно искам стандарта на швейцарците ,както и данъците и разходите им! и двете! не само заплатите или приходите ,а и разходите!!! и ще живея много ,ама много добре! ма не става...
явно комунизма е заседнал здраво ,дори и генетически в нас! и не знам дали трябват още 20г ,за да излезем от тоя ступор ,ма не ми и пука. дет се вика: кой не му аресва -- джа! аз исках да е джа за тия ,които пречат да стане хубаво тук ,ма не се получава. е ми ще е джа за мене...
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
bam-bam написа:Кое не разбра, че се базикаш?
Според мен "свестен" човек е този който умее да се грижи за себе си! Такъв който е подготвен, смел и далновиден в дадена ситуация! "Свестен" човек не е този който се примирява с факта че работи за 800лв и само псува и проклина други че са му виновни за сегашното положение! Защото да работиш за пари които не ти стигат може да има няколко причини:
- да не си правиш сметката на парите - сам си си виновен
- да си страхлив и те е страх да смениш работата - сам си си виновен
- да нямаш образование - сам си си виновен
- да нямаш желание за реализация - сам си си виновен!
Това според мен не е "свестен" човек! Това е човек без воля за живот а просто живурка щото така или иначе се е родил! Чакай да те питам теб: Ти имаш ли здравна застраховка? Не застраховка живот ами здравна?!