климатик на е34 което е без
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
климатик на е34 което е без
колеги не говоря за климатроник а за климатик на е34 м50б20. трудно ли ще е да се сложи от друго е34 пак м50. с радиатора и компресора и тръбичките ясно... но радиаторчето вътре май ще е зор и незнам дали ще имам проблеми с кабелите (управлението все пак трябва да е доста по лесно от климатроника)
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Re: климатик на е34 което е без
M20B23 написа:колеги не говоря за климатроник а за климатик на е34 м50б20. трудно ли ще е да се сложи от друго е34 пак м50. с радиатора и компресора и тръбичките ясно... но радиаторчето вътре май ще е зор и незнам дали ще имам проблеми с кабелите (управлението все пак трябва да е доста по лесно от климатроника)
Пич пак напиши въпроса ти,че нищо не се разбира! От това което аз разибрам питаш или 1 или 2!
1.Да сложиш клима на твойта кочина,която има само духалки.
2.От климатик да го направиш климатроник.
Което и от двете да искаш,ще разглобиш половината интериор и кола! Работата е дебела да знаеш!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Aбе BULL3T
По -полека .. кочина вика
На човека колата може да е хубава!
По въпроса - играчка си е! Но аз малко не разбирам... питаш нас дали ще се справиш с инсталацията ли ?
Ако ти не знаеш... как ние да ти кажем. Надали някой колега е наясно с уменията и способностите ти. Ако не си сигурен в себеси-закарай я при някой който го може. Друг е въпроса колко хора биха се захванали...

По -полека .. кочина вика

По въпроса - играчка си е! Но аз малко не разбирам... питаш нас дали ще се справиш с инсталацията ли ?

M20B23 написа:... незнам дали ще имам проблеми с кабелите (управлението все пак трябва да е доста по лесно от климатроника)
Ако ти не знаеш... как ние да ти кажем. Надали някой колега е наясно с уменията и способностите ти. Ако не си сигурен в себеси-закарай я при някой който го може. Друг е въпроса колко хора биха се захванали...
- BULL3T
- ентусиаст
-
Ненко Вранков написа: ... Надали някой колега е наясно с уменията и способностите ти. Ако не си сигурен в себеси-закарай я при някой който го може. Друг е въпроса колко хора биха се захванали...
Аз го мога! И не бих се захванал. Трябва да се разглоби предната част на интериорната част от купето,това означава да се махне таблото и всичките кори,конзоли жабки волани и кво ли не! После да се свали старото парно да се сложи новото парно да се сглоби после всичко! Ако не си го правил преди,таблото ти ще скръца и пръцка нон-стоп след това.Ако знаеш къде как са му щипките може и да се справиш. Аз дето съм го правил поне 5 пъти,не съм сигурен че ще го направя достатъчно читаво,да не говорим за човек дето не го е правил!
Това е само ако имаш вече клима! Ако нямаш трябва да сложиш климатичен радиатор,ако този климатичен радиатор не е за твоя мотор ще го ядеш със захващането. Ако колата ти е удряна отпред и гредата дето седи отдолу под радиатор е мачкана,не можеш да сложиш климатичния радиатор като хората! Трябва да смениш гредата. После щипки за радиатора ти трябват,трябва да избиеш дупка под един от фаровете за дехидратора на килмата,от там тръби да сложиш до парното покарай изпускателните колектори! Тука още дин проблем! Ако тръбите не са разделени а са си хванти на снадките между тях,почти е невъзможно да ги развиеш като хората без да ги счупиш! Да не говорим че ако не ги развиеш не можеш да ги сложиш целите в коша отпред,защото или ще ги счупиш или себе си ще счупиш от мъчене да ги сложиш! Като добавим и възможноста че инсталацията ти може да не е правена за климатик,смятай за какво говорим!
Ненко пределно ни е ясно на всички че караме кочини. Който си мисли че 20 годишните ни баби са гъзарски автомобили ,има комплекси да избива!

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
и мен ме чака подобно прехвърляне, аз имам кола донор, от която ще взимам всичко. Свалянето и слагането на таблото и парното не е толкова сложно чак. И мен ме интересува възможно ли е инсталацията да е направена така че да не може да се свърже климатика ?
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg
- BULL3T
- ентусиаст
-
ZLATEN написа:и мен ме чака подобно прехвърляне, аз имам кола донор, от която ще взимам всичко. Свалянето и слагането на таблото и парното не е толкова сложно чак. И мен ме интересува възможно ли е инсталацията да е направена така че да не може да се свърже климатика ?
Това го казах защото пича май е с м20,аз на м20ката нямах за клима,иначе всички м50тки имат инсталация за клима.
Марто какво такова нещо те очаква бе?? Нали си взе перфектна 34ка?

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
Перфектна но без клима. Аз и без това ще прехвърлям целия интериор
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
...да не забравяме и двете дупки за гумените маркучи до скоростите(все пак трябва да излиза от някъде конденза) 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
BULL3T написа:Ненко пределно ни е ясно на всички че караме кочини. Който си мисли че 20 годишните ни баби са гъзарски автомобили ,има комплекси да избива!
Даааа на мен ми е ясно... аз когато говоря за моята пред някой все й казвам талига/каруца... ама към чуждите се въздържам, щото знаеш ли пък.. да не засегна някого

- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
the_gate написа:...да не забравяме и двете дупки за гумените маркучи до скоростите(все пак трябва да излиза от някъде конденза)
това е неприятен момент. Дали няма някакви технологични отвори за да може да се направят по лесно тези дупки ?

- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
ZLATEN написа:the_gate написа:...да не забравяме и двете дупки за гумените маркучи до скоростите(все пак трябва да излиза от някъде конденза)
това е неприятен момент. Дали няма някакви технологични отвори за да може да се направят по лесно тези дупки ?
Има има споко като стигнеш до тях ще ги видиш,а и са перфорирани само леко ди удряш и те си изпадат като калъп

- BULL3T
- ентусиаст
-
chiko написа:ZLATEN написа:the_gate написа:...да не забравяме и двете дупки за гумените маркучи до скоростите(все пак трябва да излиза от някъде конденза)
Има има споко като стигнеш до тях ще ги видиш,а и са перфорирани само леко ди удряш и те си изпадат като калъп![]()
![]()
,поне при мене беше така,току що приключих една такава интервенция на моята кола
Да да! точно така изпадат! Аз при мен бих със секач да ги избия,после с бормашината да ги направя кръгли и накрая вече,с пилата да нямат ръбове! Все пак аз бях със купе 88ма и имаше само очертано къде трябва да са тия дупки!

- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Не е много трудно ако климатроника, който ще насаждаш е изправен, което се случва рядко.
Просто е необходимо време и търпение.
Дупките за щуцерите за конденза аз си ги правих с бормашината тъй като нямаше предвидени технологични отвори.
Добре е да се сменят всички уплътнителни пръстени по системата с нови.
Просто е необходимо време и търпение.
Дупките за щуцерите за конденза аз си ги правих с бормашината тъй като нямаше предвидени технологични отвори.
Добре е да се сменят всички уплътнителни пръстени по системата с нови.
- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
Да да! точно така изпадат! Аз при мен бих със секач да ги избия,после с бормашината да ги направя кръгли и накрая вече,с пилата да нямат ръбове! Все пак аз бях със купе 88ма и имаше само очертано къде трябва да са тия дупки![/quote]
E моето купе е 89,и самите тапи се държаха на 4 точки през 90 градуса като се образуват 4 полумесеца ,които беха като срезани,и само като ги чукнах с клещите и те паднаха,същата работа и с отвора на двг отсега,незнам дали разликата ще е в това че моятя е правена за америка,но не ми се вярва
E моето купе е 89,и самите тапи се държаха на 4 точки през 90 градуса като се образуват 4 полумесеца ,които беха като срезани,и само като ги чукнах с клещите и те паднаха,същата работа и с отвора на двг отсега,незнам дали разликата ще е в това че моятя е правена за америка,но не ми се вярва

мерси колеги колата си е М50 и климатика е от М50 - неща климатроник.
че ще разглобя таблото за парното ясно, отпред всичко пак ясно, не е проблем. мисалта ми беше копчаляците в купето зор ли са.
Но разбрах от познат че всъщност ако е само климатик нямало грижи били само кабелчета за компресора.
Четох за слагане на климатроник и там филма наистина е дооооста голям .
Та още един въпрос - Слагал ли е някой от е34 М50 климатик (не климатроник) на е34 М50 без и с кви проблеми се е зблъскал щот за мен и купето и мотора се еднакви просто местиш от едното на другото и би трябвало да е даже без никви разни преправяния.
че ще разглобя таблото за парното ясно, отпред всичко пак ясно, не е проблем. мисалта ми беше копчаляците в купето зор ли са.
Но разбрах от познат че всъщност ако е само климатик нямало грижи били само кабелчета за компресора.
Четох за слагане на климатроник и там филма наистина е дооооста голям .
Та още един въпрос - Слагал ли е някой от е34 М50 климатик (не климатроник) на е34 М50 без и с кви проблеми се е зблъскал щот за мен и купето и мотора се еднакви просто местиш от едното на другото и би трябвало да е даже без никви разни преправяния.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2