Две години от управлението на ГЕРБ
Модератор: Общи модератори
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: Една година от управлението на ГЕРБ
Бързо забравяме а някои и не са го виждали онова време и пак ...така ми казаха , така знам...
Скис ,стига де ...
Скис ,стига де ...
Последна промяна klintan66 на 27 Мар 2011, 8:44, променена общо 1 път
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
-Нямам идея, предишните хванаха добро време и затова нямаха много издънки.
Дали няма или беше друга причина да нямаха ... тогава всички крадята и всеки си траеше .. сега краде само един и явно им бърка доста в дупките
Като цяло май сме си доста сива държава и на това се крепеше всичко.
И ние ще трябва да го отнесем докато влезе в ред всичко.
Където и да пипнеш е бъкано с дефекти и проблеми и нормално хората после да реват, че им съсипват "сивия" бизнес.
То нормален няма ....
Беше хубаво доста хора да живеят с тея пари дето се крадяха и се изпираха предимно в големите градове и по курортите.
Имаше доста лесни начини за пари и далавери .. е сега май е по-трудно.
Как и да го погледнеш простия човек винаги беше прецакан.
-Хубаво, че мисли за бъдещето, но сега все повече и повече хора губят работата си, остават без пари. Ако се продължава с тази тендеция, един ден по-голям % от бизнеса доста трудно би се възстановил. Ако не им се помогне, оттам и държавата ще потъне.
Сега е криза .. ние си бяхме зле .. сега сме още по-зле.
Това не го е причинил той
Едни други имаха 20 години да оправят малко нещата и сега да го понесехме по-леко .. но уви ..
И сега вече ББ ни е виновен ... кофти късмет .. появи се в неподходящия момент май
Говорош за големи злоупотреби .. ама такива от счупен телефон или си ги видяла с очите си?
Всички говорят кой на кой е човек и какви далавери прави, но опре ли се до факти .. никакви ги няма.
Съсипаха ги от компромати, но един не излезна читав .. и тук яко мирише.
Ще кажеш, че преди нямаше такива неща .. мисля, че знаеш и сама защо нямаше.
И да .. и мен това ме дразни, че не виждаме неща които прави за ДНЕС, а не за УТРЕ.
Щото УТРЕ може да не дойде за много хора ... ами и ние сме се родили май в кофти момент и държава
Реално, ако се замислиш, ще видиш, че ние държава нямахме.
Ако си правила бизнес знаеш как ставаше всичко ... сега се опитва да се налага някакъв ред или да се правят промени и всичко реве ... явно и не искаме да има държава.
По добре си ни е като всичко е хаос.
Просто не знам кое е добре сега да се направи .. факт, че ББ се дъни за доста неща, но поне нещо прави или се мъчи до колко му дават.
И сега излизат тея дето 20 години бяха и почват да дават акъл кое, как ... не ти ли е смешно.
Толко години спаха ли ... кфо ли?
Или им взеха лъжичката и те зареваха
И не мисля, че ББ може да ни оправи лесно ... да предположим, че има желание.
Бая годинки ще трябва да минат докато тая кочина влезе в час, ако не влезе и се върне старото .. кофти тръпка.
И пак да ти кажа .. не съм фен на ББ .. убеден съм, че и той краде и лапа, ама виждам някакви светлинки в тунела.
Но на фона на кризата , не виждам кой би ни помогнал, като ние си нямаме нищо.
Държава без икономика и с милиони бизнесмени
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
bam-bam написа:
Дали няма или беше друга причина да нямаха ... тогава всички крадята и всеки си траеше .. сега краде само един и явно им бърка доста в дупките![]()
Като цяло май сме си доста сива държава и на това се крепеше всичко.
И ние ще трябва да го отнесем докато влезе в ред всичко.
Където и да пипнеш е бъкано с дефекти и проблеми и нормално хората после да реват, че им съсипват "сивия" бизнес.
То нормален няма ....
Беше хубаво доста хора да живеят с тея пари дето се крадяха и се изпираха предимно в големите градове и по курортите.
Имаше доста лесни начини за пари и далавери .. е сега май е по-трудно.
Как и да го погледнеш простия човек винаги беше прецакан.
- Всичко опира до това дали хората са добре или не. Никой не е скочил, щото хората имаха пари, вярно сто хиляди вида кредита имат, ама имаше и работа.
-Хубаво, че мисли за бъдещето, но сега все повече и повече хора губят работата си, остават без пари. Ако се продължава с тази тендеция, един ден по-голям % от бизнеса доста трудно би се възстановил. Ако не им се помогне, оттам и държавата ще потъне.
Сега е криза .. ние си бяхме зле .. сега сме още по-зле.
Това не го е причинил той
Едни други имаха 20 години да оправят малко нещата и сега да го понесехме по-леко .. но уви ..
И сега вече ББ ни е виновен ... кофти късмет .. появи се в неподходящия момент май
- Ако говориш за прехода Комунизъм - Демокрация, то това не става за 20 години, а няма и да стане през следващите 20.
Но нека по-възрастните споделят как им е било през периода 1949-89 и как им е след 89.
Говорош за големи злоупотреби .. ама такива от счупен телефон или си ги видяла с очите си?
Всички говорят кой на кой е човек и какви далавери прави, но опре ли се до факти .. никакви ги няма.
- Говоря от личен от опит. Най-смешното беше, че ставаше въпрос, в случая, за 2-300лв. и то беше "адската война" да се докопа въпросния кмет до тия пари, представям си какво е по-нагоре като става дума за по-големи суми.
Съсипаха ги от компромати, но един не излезна читав .. и тук яко мирише.
Ще кажеш, че преди нямаше такива неща .. мисля, че знаеш и сама защо нямаше.
И да .. и мен това ме дразни, че не виждаме неща които прави за ДНЕС, а не за УТРЕ.
Щото УТРЕ може да не дойде за много хора ... ами и ние сме се родили май в кофти момент и държава![]()
Реално, ако се замислиш, ще видиш, че ние държава нямахме.
Ако си правила бизнес знаеш как ставаше всичко ... сега се опитва да се налага някакъв ред или да се правят промени и всичко реве ... явно и не искаме да има държава.
По добре си ни е като всичко е хаос.
- Напротив, искам в България всичко да е наред, може да не е на нивата на Германия примерно, но да се води нормална политика и т.н
Просто не знам кое е добре сега да се направи .. факт, че ББ се дъни за доста неща, но поне нещо прави или се мъчи до колко му дават.
И сега излизат тея дето 20 години бяха и почват да дават акъл кое, как ... не ти ли е смешно.
Толко години спаха ли ... кфо ли?
Или им взеха лъжичката и те зареваха![]()
И не мисля, че ББ може да ни оправи лесно ... да предположим, че има желание.
- Виждам, че има желание, ама нека желанието му е към целия народ, а не към определен кръг от хора.
Бая годинки ще трябва да минат докато тая кочина влезе в час, ако не влезе и се върне старото .. кофти тръпка.
И пак да ти кажа .. не съм фен на ББ .. убеден съм, че и той краде и лапа, ама виждам някакви светлинки в тунела.
Но на фона на кризата , не виждам кой би ни помогнал, като ние си нямаме нищо.
Държава без икономика и с милиони бизнесмени
- Ми ще трябва да минат години, но с правилната политика и тогава може да са по-малко годинките.
ПС. Само светлинката в тунела да не се окаже тази на идващия влак
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Колко за теб е нормално като годинки?
След като нищо нямаме .. дай една прогноза
И като цяло е безмислено, да обсъждаме неща дето я станат, я не.
То ще си покаже след време.
Но колко и аз да го плюя си мисля, че ББ уцели кофти момент.
И сега на всички е виновен.
Това за работата и личния опит не са доказателство на всички писаници за големите лапачки.
Кризата не прощава на никой .. ББ не я предизвика.
Другото няма как да се изкорени за 2 дена.
Дори да лапат само на високо ... тея малките измекяри да изчезнат пак е добре.
Виж, че на нас си ни по харесва да няма закони и правила.
Как искаш да се оправим
Друго си е .. "мой човек, дай да оправим нещо".
Това за работата и личния опит не са доказателство на всички писаници за големите лапачки.
Как искаш да се оправим
- старши ентусиаст
-
Е ен съм икономист нито финансист, за да ти кажа колко годинки
Но колкото по-бързо се започне възродителния процес, толкова по-добре за всички.
Аз не казвам, че ББ е виновен, а че уцели грешния момент, но и той не се спря, в началото само плю предното правителство, после се почнаха конспирациите, проблемите в здравеопазването и т.н и т.н Лично аз нищо хубаво не видях през тези 2 години.
Напротив, ако почнат да се спазват законите, нормативите и т.н знаеш ли колко добре ще стане, особено в съдебната система! И в пъти предпочитам всичко да стане както си му е реда, вместо "мой човек, дай да оправим нещо".
Ама кой ли ме слуша мене....
Аз не казвам, че ББ е виновен, а че уцели грешния момент, но и той не се спря, в началото само плю предното правителство, после се почнаха конспирациите, проблемите в здравеопазването и т.н и т.н Лично аз нищо хубаво не видях през тези 2 години.
Напротив, ако почнат да се спазват законите, нормативите и т.н знаеш ли колко добре ще стане, особено в съдебната система! И в пъти предпочитам всичко да стане както си му е реда, вместо "мой човек, дай да оправим нещо".
Ама кой ли ме слуша мене....
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
bam-bam написа:Колко за теб е нормално като годинки?
Как искаш да се оправим![]()
Според Библията необходимия период за промяна на робското(комунистическото) мислене е 40 години!
Половината вече минаха има още толкова!
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Значи колега, на който не му изнася да отлита към топлите страни и няма какво повече да обсъждаме
Но някои не искат да го приемат и само си дуднат по форумите.
На всички ни е зле, ама някои са по-добре щот не са имали такива крадци като наште.
Но някои не искат да го приемат и само си дуднат по форумите.
На всички ни е зле, ама някои са по-добре щот не са имали такива крадци като наште.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Моисей е бил сам+още двама, сред народ от неверници. Днес, мисля сме по-добре. Но не достатъчно добре. В България няма истинска ценностна система, незнам колко хора виждат в това сериозен проблем. И това е наследство от натрапения атеизъм от комунизма. Защото нито в атеизма, нито в комунизма има някакви ценности. Липсата на тази система поражда проблеми на личностно ниво, семейно, оттам на общественно. Това беше насадено съвсем умишлено, за да може тази политическа класа, наследниците на БКП и ДС да си се възпроизвеждат необезпокоявано години наред. Вижте как е написана Конституцията, имунитети, мандати и т.н. Какво демократично има в това? Всичко това гарантира едно съществуване на едни хора(малцинство) за сметка на други хора (мнозинство). Както е било и преди 22 г., само дето тогава беше по-розово. Това не променя факта, че е било фалшиво. Както и днешното статукво. Днес има едни хора, които заявиха едни позиции и принципи преди 2 г. и набързо се отрекоха от тях и ги замениха с други, след като ни демонстрираха малко холивудски екшън. Но аз и не съм очаквал друго, лично аз. Какво да искам от един пожарникар? Ъ? Какво сте очаквали вие, от един пожарникар? По белия свят хората си имат аристокрация, ние си имаме мутри. Това е висшата ценност в България, да си мутра, да имаш парички, силиконени п@чки около теб, да се возиш на последните модели скъпи коли и т.н. и т.н. Е как се върви напред, по този начин? Защо мнозина от нас забравят за миналото на този пожарникар, той по всички правила се е вписвал в понятието "мутра"? Някаква метаморфоза ли се е случила, че аз съм пропуснал? Този човек не спира да говори за Тодор Живков, когато му се удаде случай и то с уважение, с респект. По този начин той легитимира онзи 45 г. период на диктатура и комунизъм, довел страната до такъв упадък, че още не можем да се съвземем. Стигнали сме дотам, че отвън някой трябва да ни казва кое е правилното, което можем да направим, за да живем по-добре. Дори СССР 1983 г. са ни уведомили, че сторежът на АЕЦ Белене е опасен, ама ние, не. Днес ЕС ни натиска, ама ние, не. Стигнали сме до там да ни лъжат в очите(примерно сметките с Южен поток) и ние да вярваме. Не сме ли станали една нация от "лапнишарани", в голямата си част? И поради това, можем да си изберем и един пожарникар, само защото ни говори мазно. Но днес вече не говори мазно, днес говори за садене на картофи, за самозадоволяване и пак с това ни връща в едни други времена, времена, които уж са отминали. Дали?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Моисей е бил сам+още двама, сред народ от неверници. Днес, мисля сме по-добре. Но не достатъчно добре. В България няма истинска ценностна система, незнам колко хора виждат в това сериозен проблем. И това е наследство от натрапения атеизъм от комунизма. Защото нито в атеизма, нито в комунизма има някакви ценности. Липсата на тази система поражда проблеми на личностно ниво, семейно, оттам на общественно. Това беше насадено съвсем умишлено, за да може тази политическа класа, наследниците на БКП и ДС да си се възпроизвеждат необезпокоявано години наред. Вижте как е написана Конституцията, имунитети, мандати и т.н. Какво демократично има в това? Всичко това гарантира едно съществуване на едни хора(малцинство) за сметка на други хора (мнозинство). Както е било и преди 22 г., само дето тогава беше по-розово. Това не променя факта, че е било фалшиво. Както и днешното статукво. Днес има едни хора, които заявиха едни позиции и принципи преди 2 г. и набързо се отрекоха от тях и ги замениха с други, след като ни демонстрираха малко холивудски екшън. Но аз и не съм очаквал друго, лично аз. Какво да искам от един пожарникар? Ъ? Какво сте очаквали вие, от един пожарникар? По белия свят хората си имат аристокрация, ние си имаме мутри. Това е висшата ценност в България, да си мутра, да имаш парички, силиконени п@чки около теб, да се возиш на последните модели скъпи коли и т.н. и т.н. Е как се върви напред, по този начин? Защо мнозина от нас забравят за миналото на този пожарникар, той по всички правила се е вписвал в понятието "мутра"? Някаква метаморфоза ли се е случила, че аз съм пропуснал? Този човек не спира да говори за Тодор Живков, когато му се удаде случай и то с уважение, с респект. По този начин той легитимира онзи 45 г. период на диктатура и комунизъм, довел страната до такъв упадък, че още не можем да се съвземем. Стигнали сме дотам, че отвън някой трябва да ни казва кое е правилното, което можем да направим, за да живем по-добре. Дори СССР 1983 г. са ни уведомили, че сторежът на АЕЦ Белене е опасен, ама ние, не. Днес ЕС ни натиска, ама ние, не. Стигнали сме до там да ни лъжат в очите(примерно сметките с Южен поток) и ние да вярваме. Не сме ли станали една нация от "лапнишарани", в голямата си част? И поради това, можем да си изберем и един пожарникар, само защото ни говори мазно. Но днес вече не говори мазно, днес говори за садене на картофи, за самозадоволяване и пак с това ни връща в едни други времена, времена, които уж са отминали. Дали?
Гледам че това с Библията те вдъхнови!

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Колега, имам едно питане.
Кой на кой трябва да даде първи? (визирам държава/народ)
Ще изчакам да ми отговори за да направим беседа след това
Това се налага от няколко човека като гледам, ама дали е баш това решението на проблемите ни .. ще видим.
Ще изчакам да ми отговори за да направим беседа след това
Това се налага от няколко човека като гледам, ама дали е баш това решението на проблемите ни .. ще видим.
- Светослав Пройнов
-
-
Оставка! Незабавно! Още утре!!! Българския народ от всички възрасти и поколения издаде своята присъда днес и показа червен картон на ГЕРБ! Вън! Да се махат! Незабавно!

Няма по-скандално нещо на света от това че ББ е премиер. Това е срам и позор за Родината. Герб са фашисти, русофоби, гадняри, подлеци и мошеници. Незабавна оставка, съд и нови избори!
Смърт на фашизма! Свобода на народа!

Няма по-скандално нещо на света от това че ББ е премиер. Това е срам и позор за Родината. Герб са фашисти, русофоби, гадняри, подлеци и мошеници. Незабавна оставка, съд и нови избори!
Аз съм русофил, защото съм българофил. За това също съм съветски националист и велико-държавен съветски шовинист. Искам България на три океана и десетки морета, в новия - още по голям СССР , заедно с братските православни славянски народи и във вечна дружба с мъдрия китайски народ.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
bam-bam написа:Колега, имам едно питане.
Ще изчакам да ми отговори за да направим беседа след това![]()
Аз ще ти дам друг пример с което смятам че ще разбереш че първо трябва да даваш че да имаш очи да искаш! Когато започнеш работа във фирма която имаш шанс за някакво развитие(заплата или издигане в ерархията) ти няма да отидеш още на първия работен ден и да кажеш на шефа: "Искам увеличение на заплатата". Първо даваш най-доброто от себе си да се докажеш а след това вече можеш да водиш преговори! Така се процедира! Естествено че народа трябва да дава първи! Държавата да се изхранва взима от народа! Народа ако не дава с какво ще се изхранва държавата и с какви очи народа ще иска след това? Аз съм твърдо зад Симеон Дянков защото този човек беше първия който каза истината че в държавната администрация е пълно с хора които се хранят на гърба на данъкоплатеца а нищо не правят! Беше оплют и беше набеден за Дявола! Нападна БАН като ги нарече "феодални старци"! Всички го нападнаха а той каза истината! някой беше ли чул за някакво изобретение на учен от бан преди това?!
Аз лично(предполагам и други) - НЕ! Но сега вече има! Сега се бият в гърдите че еди какво си са изобретили само да не бъдат закрити! Ето точно това се промени - "феодалните старци" се научиха първо да дават после да искат! Не може там някакъв учен секретарката му да взима 2100лв заплата месечно! А оня двойно повече! Що не беше нападнат той и след това да се беше похвалил човека който му е направил ревизия?! Като четох новината в един сайт отдолу коментарите бяха от сорта "Ами могъл - крал" и "И аз да бях и аз щях да го направя". Като пуснат новина за Дянков как щял да съкрати разни бюджети коментарите ме е срам да ги цитирам щото мога да отнеса и някое наказание! Задължително и навсякъде за да искаш... трябва да си дал! И понеже докато писах това се сетих за една невероятна българска песен с която искам да ви поздравя и се замислете върху текста й! Поздрави и бъдете живи и здрави!Емил Димитров - Ако си дал

Aко позволите да ви върна малко назад в историята преди 22 години, там другарят Живков си го е казал, ама то понеже в България историята хич не е на почит, затова сме и на това положение.
http://vbox7.com/play:d7ebc716
Интересно е след 9тата минута, точно към края . Интервюто вероятно е от 89та година, точно когато започва "прехода"
"Требва да пуснеме неколко икономически щуки, които да раздвижат шараните "
Еми в продължение на 22 години все още ни раздвижват
http://vbox7.com/play:d7ebc716
Интересно е след 9тата минута, точно към края . Интервюто вероятно е от 89та година, точно когато започва "прехода"
"Требва да пуснеме неколко икономически щуки, които да раздвижат шараните "
Еми в продължение на 22 години все още ни раздвижват
Не Мы такие, Жизнь такая
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
Светослав Пройнов написа:Оставка! Незабавно! Още утре!!! Българския народ от всички възрасти и поколения издаде своята присъда днес и показа червен картон на ГЕРБ! Вън! Да се махат! Незабавно!
Аз пък на теб съм ти много сърдит!
Накараме да се чувствам желан като ме поздрави с комунистическата песен "партизан за бой се стяга" на ЛС и повече никакъв не се върна! 
- старши ентусиаст
-
Светослав Пройнов написа:Оставка! Незабавно! Още утре!!! !
В Неделя НС работи ли?
Харесва ми политическият ти ентусиазъм, ама автомоболен форум няма да ти помогне с афиширането ти към дадена политическа партия.