изгубих си ключа на е39-та, помагайте

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

изгубих си ключа на е39-та, помагайте

Мнение от tarzio » 25 Мар 2011, 15:46

Колеги колата я взех с един ключ и за мой късмет го изгубих, сега карам с резервния без бутоните. Дайте някакви идеи какво да правя, ако взема ключ от друга може ли да се препрограмира или да взема от някой донор ecu-то, EWS и ключа и да ги разменя :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: изгубих си ключа на е39-та, помагайте

Мнение от im0tep » 25 Мар 2011, 16:06

Вариантите са много ! Първо кажи от къде си? Според мен най-безболезнения вариант е да отидеш някъде да ти направят чип за палене,след това купуваш една кутийка като твоята,нарязваш я при ключар и слагаш чипа вътре,след това купуваш един ключ от морга или от някоя на части,слагаш и платката вътре,синхронизираш я с твоята кола и си готов.Аз лично така бих постъпил на твое място,ама защото съм ключар и знам как да станат нещата :))) Варианта с EKU и EWS пак става но трябва и да купувап и контактния патрон и пак излиза доло горе на тези пари,можеш и да си поръчаш оригинален от официален дилър по ВИН номер...общо взето както си предцениш и според джоба :dunno:

Радвай се че имаш резервния (сервизния) ключ :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 25 Мар 2011, 20:01

Вариянта,който ти казва колегата е най-ефтиния
Да поръчаш в BMW е по-лесно,но да се надяваме,че не са правени много копия.Максимума са 5 ключа,
след което трябва да се смени екуто и да се програмира наново.
Направо да ти се дореве
Успех!
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Потребител
Аватар

Мнение от tarzio » 25 Мар 2011, 23:23

от Габрово съм. Някой знае ли дали някаде в Габрово правят такива чипове за палене ?

Потребител
Аватар

Мнение от tarzio » 28 Мар 2011, 12:00

im0tep написа:Вариантите са много ! Първо кажи от къде си? Според мен най-безболезнения вариант е да отидеш някъде да ти направят чип за палене,след това купуваш една кутийка като твоята,нарязваш я при ключар и слагаш чипа вътре,след това купуваш един ключ от морга или от някоя на части,слагаш и платката вътре,синхронизираш я с твоята кола и си готов.Аз лично така бих постъпил на твое място,ама защото съм ключар и знам как да станат нещата :))) Варианта с EKU и EWS пак става но трябва и да купувап и контактния патрон и пак излиза доло горе на тези пари,можеш и да си поръчаш оригинален от официален дилър по ВИН номер...общо взето както си предцениш и според джоба :dunno:

колега, ако взема ключ от някоя кола на старо, може ли ключа да се обучи по този начин

1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратите
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
При правилно програмиране,колата се заключва и отключва,и диода на ключа започва да мига бавно за около 10 секунди.

някъде из форума четох че ключ от друга кола не се синхронизира по този начин

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 28 Мар 2011, 13:37

tarzio написа:
im0tep написа:Вариантите са много ! Първо кажи от къде си? Според мен най-безболезнения вариант е да отидеш някъде да ти направят чип за палене,след това купуваш една кутийка като твоята,нарязваш я при ключар и слагаш чипа вътре,след това купуваш един ключ от морга или от някоя на части,слагаш и платката вътре,синхронизираш я с твоята кола и си готов.Аз лично така бих постъпил на твое място,ама защото съм ключар и знам как да станат нещата :))) Варианта с EKU и EWS пак става но трябва и да купувап и контактния патрон и пак излиза доло горе на тези пари,можеш и да си поръчаш оригинален от официален дилър по ВИН номер...общо взето както си предцениш и според джоба :dunno:

колега, ако взема ключ от някоя кола на старо, може ли ключа да се обучи по този начин

1.Отключи колата
2.Влез и затвори вратите
3.Завърти ключа на контакт и после изключи
4.Извади ключа и задръж бутона за отключване
5.Натисни бутона за заключване 3 пъти в рамките на 10 секунди/през цялото време държиш бутона за отключване/
6.Отпусни бутона за отключване
При правилно програмиране,колата се заключва и отключва,и диода на ключа започва да мига бавно за около 10 секунди.

някъде из форума четох че ключ от друга кола не се синхронизира по този начин

Може да, но се обучава дистанционното за централно а не чипа за палене . Това разбирасе при положение ако си купиш ключ като твоя стария :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 28 Мар 2011, 22:07

tarzio написа:от Габрово съм. Някой знае ли дали някаде в Габрово правят такива чипове за палене ?

Обърни се към този човек memberlist.php?mode=viewprofile&u=26172 да видим дали ще те насочи към някой

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 28 Мар 2011, 22:59

Колега тази гимнастика ще излезе ли изобщо по-евтина за "не-ключар" от разходка до Дару? Можеш ли да дадеш някаква приблизителна цена - колко би ни излезнал ключ направен по този начин?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 28 Мар 2011, 23:09

PavelPavlov написа:

Колега тази гимнастика ще излезе ли изобщо по-евтина за "не-ключар" от разходка до Дару? Можеш ли да дадеш някаква приблизителна цена - колко би ни излезнал ключ направен по този начин?

Ако не се лъжа ключа при официален представител около 330-350 лв. Иначе по начина който съм описал... обучение на чип 120-150 лв,заготовка за ключ 24 лв,нарязването на ключа при ключар 10 лв,ключ от морга 30-50 лв,обучението на дистанционното-безплатно ;) Така,че по начина по който съм описал излиза около 200-220 лв. в зависимост на какви цени си намерите горе изброените услуги ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 29 Мар 2011, 8:19

im0tep написа:...

Здрасти благодаря за отговора, да цената за моя ключ в ДАРУ е

Номенклатурен номер : 51218372845 (No.14 на картинката)
Описание : КЛЮЧ С ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ (MASTER KEY WITH REMOTE CONTROL (CODE))
Ед.цена (с ДДС) : 316.97 BGN

Тези по-евтините са само за отключване на колата, нали така ? Няма възможност да я запалиш с тях?

Номенклатурен номер : 51218205310 (No. 10 на картинката)
Описание : КЛЮЧ (SERVICE KEY (CODE))
Ед.цена (с ДДС) : 87.58 BGN

и

Номенклатурен номер : 51218205313 (No. 11 на картинката)
Описание : RESERVESCHL?SSEL (CODE) (Spare key (code))
Ед.цена (с ДДС) : 87.58 BGN

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 29 Мар 2011, 10:56

Със всички ключове палиш.Просто тези които си показал нямат дистанционно и си отваряш механично през ключалката,а единия от тях (мисля,че е номер 10) е сервизен ключ и не влиза в ключалките на багажника и жабката

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Мнение от maksim_uk » 30 Мар 2011, 13:37

в габрово има един ключар (тел. на л.с.) намираш си един ключ с дистанционно като твоето старо вадиш платката и я прехврляш в нова заготовка която нарязваш при ключар вадиш чипа от сервизния ключ и го слагаш в новата заготовка обучаваш си дистанционното и си готов.
добрия заварчик ампеража не го бърка

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 30 Мар 2011, 13:47

maksim_uk написа:в габрово има един ключар (тел. на л.с.) намираш си един ключ с дистанционно като твоето старо вадиш платката и я прехврляш в нова заготовка която нарязваш при ключар вадиш чипа от сервизния ключ и го слагаш в новата заготовка обучаваш си дистанционното и си готов.

Това е още по евтино да,но в случая остава без резервен.Ако направиш така всичко ще ти излезе около 100 лв,тоест спестяваш парите за обучение на нов чип :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 1,8 97g

Мнение от maksim_uk » 30 Мар 2011, 15:38

акато си купи нов комп. и EWS не остава ли пак с един ключ.
добрия заварчик ампеража не го бърка

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 30 Мар 2011, 15:47

maksim_uk написа:акато си купи нов комп. и EWS не остава ли пак с един ключ.

Колега,май нещо не искаш да ме разбереш ! Ясно съм написал,че имам предвид за варианта с обучение на още един чип :winky:

П.П : И с ново EKU и EWS пак не е гаранция,че ще е само с един ключ,въпрос на късмет :winky:

Следваща

Назад към E39