Две години от управлението на ГЕРБ
Модератор: Общи модератори
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Една година от управлението на ГЕРБ
BMW_RIDER написа:klintan66 написа:
Райдер - точно пък да кажеш ,че никога няма да караме .За всички членове на форума ли става дума ?
Не всъщност пожелавам на всички да карат не само БМВ но и по скъпи коли след 2005та.
Отнасяше се за :АЕ със здраве и да плащате повече и ние искаме да караме БМВ та след 2005
Както писа Скисата, не знам Бойко или който и да е било друг да ги раздава. Пък и независи толкова от управлението, колкото от самия човек, имало такива дето карат западни коли и по социализма.
Целта на управлението е да създаде среда, в която можещия и разбиращия да изкара БМВ и други работи, а не да вземе от можещия за да даде на другия.
Така ,че затова реагирах така към изказването на колегата. Нема кой да ти го изкара , ако не си го изкараш сам. Пък вие престанете да съдите за възможносите на човек, по това каква кола си е написал на аватара.
Колега аз минавам от страната на тея дето плащат заплати
Тъпото е,че много от можещите станали шефове експлатират "неможещите" и използват кризата прекомерно,но да не задълбаваме
Нещо съм те засегнал,изивиянвам се за което
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Гледам последно мнение в тази тема, ми не е толкова отдавна, само 5 месеца назад. А колко неща се случиха за тия 5 месеца..... Хронологията включва низ от скандали, с имоти, подслушвания, СРС-та и на върха на сладоледа е нашия обичан, обгрижван и ненагледен премиер, който през няколко часа си мени мнението, забравя какво е казал вчера, пък ко да говорим за преди 2 г.. Щял съм да го запомня с магистрали. Май по-скоро със скандали. Със безпрецедената наглост, как легитимира подслушаванията, как прегази Конституцията и самите основи на демокрацията. Със откровенните лъжи и извъртане на 180 градуса от вече заявени позиции (АЕЦ Белене, както и съвсем скорошната позиция за войната в Либия). Със задаване на дневен ред във държавата, който няма нищо общо с реалността и нуждите й (скандалите с имотите на Цветанов, изтеклите разговори, в които става дума за политически чадър на най-високо ниво). Със неадекватната политика на доходите и реакцията на съвсем скоро отминалите протести за горивата. Какво да изброявам вече? Няма ли някой, който да му кажа на тоя човек, че вече е премиер и така не се прави. Не можеш да си мениш позициите както ти падне. Не можеш да говориш по медиите като селски бек, да ползваш такъв език. Не можеш да говориш вечно за едни магистрали, Южната дъга и метрото. До онзи ден му беше виновен Станишев, вече говорим за бъдещето. И ни едното, ни другото, кореспондира с настоящето. Замете се под килима разговора, в който нареждаше на Вальо Танов, да спре започнала митническа проверка на бирена фабрика. Така и не се разбра истински ли е или фалшив. Както и не се знае истинска ли е или фалшива демокрацията ни. Не ни ли тревожи, че това нещо, демокрацията, май няма почва у нас? Че липсата на демокрацията не би могла да ни изкара на улицата, но цените на горивата могат. Не слагаме ли каруцата пред коня? Че погазването на най-свещените човешки права, като свободата, неприкосновенността и личното пространство, ни ограбва в най-висша степен? Скоро ще станат две години, може би ще трябва да сменя темата. А как ми се иска и нещо друго да се смени.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
незабавно трябва да се свалят от политическия живот .просто неадекватни само притискат народа с данъци глоби и високи цени и какво ли не.нарастващ беден и неспокоен щивот безработица и безхаберна политика .
оставка незабавно защото ще бъдем обречени и през следващите 2 години и нещо.
- savo_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X2 U10 M35i
zaharin3 написа:незабавно трябва да се свалят от политическия живот .просто неадекватни само притискат народа с данъци глоби и високи цени и какво ли не.нарастващ беден и неспокоен щивот безработица и безхаберна политика .
СерГей и оня с двуцевата карабина Доган как чакат да та яхнат незабавно и тогава ще имаш богат и спокоен живот
- zaharin3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
- Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр
ше ни яхнат като не сме единни и седим кротко.просто треа да изритаме всичките.арабите свалят власта ние дремем.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
savo_ написа:zaharin3 написа:незабавно трябва да се свалят от политическия живот .просто неадекватни само притискат народа с данъци глоби и високи цени и какво ли не.нарастващ беден и неспокоен щивот безработица и безхаберна политика .
СерГей и оня с двуцевата карабина Доган как чакат да та яхнат незабавно и тогава ще имаш богат и спокоен живот
Абе и по-лоши чакат да се докопат до власта вмомента, така ,че оставка на Герб ще хвърли страната в ебати хаоса. От друга страна са трагично некомпетентни, и явно крадат по време на криза. За справка преместването на Столична община в сградата на мин на земеделието ще струва около 20 млн. и това е просто защото другата не била достатъчно представителна. Но проблема им остава ,че незнаят къде се намират.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
savo_ написа:zaharin3 написа:незабавно трябва да се свалят от политическия живот .просто неадекватни само притискат народа с данъци глоби и високи цени и какво ли не.нарастващ беден и неспокоен щивот безработица и безхаберна политика .
Еми колега от моя гледна точка като един вид представител на малкия бизнес положението става все по и по - зле откакто бат ти Бойко дойде на власт нещата стават все по трудни, появяват се повече пречки. Че то какво излиза едните крадяха без да се базикат с нащте работи тея хем крадат хем ни пречат и на нас да си съществуваме
Не знам кой крив,кой прав знам само че от пет години работя една и съща работа,от началото до сега заплатата ми се е качила с около 25%.
Равносметката обаче е че сега имам най малка покупателна способност,с други думи няма пара
а цените отдавна вече не са идеални
Равносметката обаче е че сега имам най малка покупателна способност,с други думи няма пара
THINK POSITIV
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
forski написа:Не знам кой крив,кой прав знам само че от пет години работя една и съща работа,от началото до сега заплатата ми се е качила с около 25%.
Равносметката обаче е че сега имам най малка покупателна способност,с други думи няма пара![]()
![]()
Не защитавам ГЕРБ,БСП и т. н.. но от 5 год си на една и съща работа и заплатата ти и е ниска-промяната в климата защо не обвиниш също?Ти за тези 5 години повиши ли производителността си и с колко?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ми моята гледна точка,преди работех на 2 места+ имах няколко частни клиенти,сега работя на едно място,едните си продадоха всичко,решиха че няма да е изгодно да се плащат заплати и тн и затвориха...даже бяха активисти на герб,ама нещо...Другите бяха-2 магазина за цигари,алкохол и тн-преди 3 месеца затвориха,един цех за производство на пласмасови тарелки-заминаха,2 ма златари,внасяха злато от русия-затвориха,отделно мои познати са без работа,наред с други 10000 на месец дето се регистрират безработни,това само хора дето познавам (без онея 10000 дето цитирам горе).
Заплатата не е мръднала,не се оплаквам де,но преди можех повече неща да си закупя,сега не става...
За сметка на това помагам на майка ми и баща ми защото вече на никъде не могат да си плащат парно (дето не ползват милите,ама пак некакви сметки идват),ток и храна....
Заплатата не е мръднала,не се оплаквам де,но преди можех повече неща да си закупя,сега не става...
За сметка на това помагам на майка ми и баща ми защото вече на никъде не могат да си плащат парно (дето не ползват милите,ама пак некакви сметки идват),ток и храна....
vanci88 написа:forski написа:Не знам кой крив,кой прав знам само че от пет години работя една и съща работа,от началото до сега заплатата ми се е качила с около 25%.
Равносметката обаче е че сега имам най малка покупателна способност,с други думи няма пара![]()
![]()
Не защитавам ГЕРБ,БСП и т. н.. но от 5 год си на една и съща работа и заплатата ти и е ниска-промяната в климата защо не обвиниш също?Ти за тези 5 години повиши ли производителността си и с колко?
Не искам да си сменям работата и заплатата ми не е ниска поне според стандарта в България,на промяната в климата не мога да влиая.
Исках да кажа че преди четири години със 600лв. имах по-добра покупателна способност от колкото сега с 800лв.
THINK POSITIV
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Е.Димитров написа:Ми моята гледна точка,преди работех на 2 места+ имах няколко частни клиенти,сега работя на едно място,едните си продадоха всичко,решиха че няма да е изгодно да се плащат заплати и тн и затвориха...даже бяха активисти на герб,ама нещо...Другите бяха-2 магазина за цигари,алкохол и тн-преди 3 месеца затвориха,един цех за производство на пласмасови тарелки-заминаха,2 ма златари,внасяха злато от русия-затвориха,отделно мои познати са без работа,наред с други 10000 на месец дето се регистрират безработни,това само хора дето познавам (без онея 10000 дето цитирам горе).
Не казвам,че бизнесът не е в криза. Но постът на колегата е просто скандален.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
През времето на това правителство се задълбочи една много гадна тенденция. Едрият капитал се чувства отлично. Тихомълком такива закони се приеха, че банките, мобилните оператори и дружествата в енергетиката просто са на седмото небе. Както и големите вериги. Ако до преди имаше някакъв дребен и среден бизнес, той си замина окончателно. Все пак до някъде се оправиха провинциалните пътища, попритесни се някоя и друга мутрица и запазихме финансова стабилност. Разбира се народът продължи да изпростява и да обеднява. Темпът на емиграция леко по мои наблюдения спадна, но не защото нещата в България се подобриха а защото нещата на Запад се влошиха. За мен това правителство е посредствено, но и не виждам на хоризонта по-добри. С една дума сме в безизходица.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60-530D F07-530D G11-730D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
vanci88 написа:forski написа:Не знам кой крив,кой прав знам само че от пет години работя една и съща работа,от началото до сега заплатата ми се е качила с около 25%.
![]()
Не четеш. Колегата казва, че му се е повишила заплатата с 25 %, но покупателната му способност е спаднала.
Аз имам същите наблюдения, заплатата ми се е качила (повишил съм си качеството на труда - една папка със сертификати на Майкрософт събрах) имах заеми които изплатих и в същото време мога да си позволя по-малко неща отколкото докато си плащах заемите. Незнам на къде отиваме. В момента живея в малък град , а четири цифрена заплата не ми стига да свържа двата края, тия със по 400-500 лева заплати не ги знам как издържат.