е 39 от нивомат към пружини
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
- dragohr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 39 tds sedan
Re: е 39 от нивомат към пружини
Колега аз съм с нивомат седан, и някъде бях чел че се сменят без проблем, само трябва да купиш и тампони и нови подкалници щото нали се сещаш че тия от нивомата няма да стават вече. При мен дилемата е голяма защото, при мен се сменя целия амортисьор и струва 1200лв, а на комбито се сменя само сферата и струва около 350лв, затова ако си с комби по добре си смени сфери, щото колегите пишат че изкарват повече от обикновенни амортисьори, а пък не е като да няма разлика във возенето. 

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
dragohr написа:...а пък не е като да няма разлика във возенето.
Да за съжаление има, но в обратния смисъл, със сферите е доста по-твърдо и некомфортно...

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
I.Voykov написа:dragohr написа:...а пък не е като да няма разлика във возенето.
Да за съжаление има, но в обратния смисъл, със сферите е доста по-твърдо и некомфортно...
това проверено ли е със сигурност и ти ли си го пробвал? Като махнеш нивомата и сложиш пружина колата вози по комфортно така ли?
- I.Voykov
-
Проверено е многократно, но разбира се не като си махна нивомата и си сложа пружини а просто като сравня возията на моята кола и на такава с пружини...

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
днес ми клекна от едната страна и за да потърся сфери, се разрових из форума и видях тази тема.
та колега - то ако беше по-хубаво без въздушно, защо го слага немеца като екстра и защо струва сума пари? съвсем друго си е като седнат отзад трима души, или като метнеш багажа за морето, то само да каже ф-с-с-с и да се вдигне само колкото трябва.
лошото е, че сега 350 лева ще кажат ф-с-с-с, но няма как.
та колега - то ако беше по-хубаво без въздушно, защо го слага немеца като екстра и защо струва сума пари? съвсем друго си е като седнат отзад трима души, или като метнеш багажа за морето, то само да каже ф-с-с-с и да се вдигне само колкото трябва.
лошото е, че сега 350 лева ще кажат ф-с-с-с, но няма как.
- I.Voykov
-
Ти къде видя, че съм писал че е лошо??? Разбира се че за предназначението си (да се натовари без това да влияе на возията или височината) е страхотно въздушното окачване, НО като комфорт на возията с пружини е в пъти по-добре 

Are you ///M enough ...?
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
може и така да е.
навремето си съм имал седан Е39, а от 2 години имам комби (откакто съм семеен), но не се сещам нито в предната, нито в тази кола някога да съм се возил отзад, та да сравня
но някак си ми се струва, че да се возиш на въздух би трябвало да е по-меко, отколкото на желязо.
навремето си съм имал седан Е39, а от 2 години имам комби (откакто съм семеен), но не се сещам нито в предната, нито в тази кола някога да съм се возил отзад, та да сравня

но някак си ми се струва, че да се возиш на въздух би трябвало да е по-меко, отколкото на желязо.
- BMW E39 525TDS
- Потребител
-
Изкам и аз да се включа в темата, а въпросами е какъв вид пружини се слагат или по точно от каква кола, че комбито е тежичко.
9 мнения
• Страница 1 от 1