Въпрос относно механизма за ел. стъкла

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 1999 Е39 diesel
Мечтае да кара: Е61

Въпрос относно механизма за ел. стъкла

Мнение от ncuxapamz » 21 Мар 2011, 22:12

Здравейте,

Тъй като имам проблем с жилата и на двете стъкла на тдс-а не мога да си обясня за какво е това каналче, което се пада зад ролката на моторчето и трябва ли от там да се прекарва жило... Някой, ако се е занимавал би ли хвърлил един поглед и дал малко акъл...
Изображение

Ето и свален механизъм от шофьорската страна:
Изображение

п.п. Качвах го веднъж, но вдигнах и свалих стъклото два пъти и жилото се оплете, което пък ме навежда на мисълта, че може самата ролка да си е отишла, но ме съмнява, понеже каналчетата са си добри. И все пак някой ако знае дали се продават само ролки, нека каже. Вече разбрах, че ги правят в Княжево, но ми е малко далече...
Изображение

Качеството е гадно, но само това успях да скалъпя

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 39 tds sedan

Re: Въпрос относно механизма за ел. стъкла

Мнение от dragohr » 23 Мар 2011, 19:16

Колега аз си правих 3 от механизмите, и доста трудно но успях да ги скълъпя, но тия жила единпът като се оплетят и рискът да се оплетят или прескочат наново е доста голям. Затова ти препоръчвам ако ти се виждат много пари за нови, прегледай колегите дето продават коли на части, аз така направих последния път и съм много доволен, за 80лв вземах целия механизъм с моторчето, и за разлика от моя е направо като нов. Затова не се вкарвай в някъкъв филм, аз сега имам две правени врати които ме е страх да смъквам стъклата за да не останат долу. :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Мар 2011, 19:56

Някой има ли представа колко струва моторчето за вдигане/сваляне на задните стъкла (конкретно лявото?), че мойто изгоря :lol:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 23 Мар 2011, 20:52

Към 60лв целия механизъм комплект, толкова ги гледах из продава :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 1999 Е39 diesel
Мечтае да кара: Е61

Мнение от ncuxapamz » 24 Мар 2011, 14:08

dragohr написа:Колега аз си правих 3 от механизмите, и доста трудно но успях да ги скълъпя, но тия жила единпът като се оплетят и рискът да се оплетят или прескочат наново е доста голям. Затова ти препоръчвам ако ти се виждат много пари за нови, прегледай колегите дето продават коли на части, аз така направих последния път и съм много доволен, за 80лв вземах целия механизъм с моторчето, и за разлика от моя е направо като нов. Затова не се вкарвай в някъкъв филм, аз сега имам две правени врати които ме е страх да смъквам стъклата за да не останат долу. :bchug:

Стига да не са тотално размазани каналчетата може да се въстановят. На мен ми беше заминала ролката и взех от една морга друга от изкривена врата със счупен механизъм. Сигурен ли си, че са опънати както трябва жилата. Трябва да са възможно най-изпънати (аз едвам успях да вкарам последното жило на мястото му) и по възможност да се смажат малко релсите и самата ролка и не би трябвало да има проблем.

Назад към E39