Интериорно осветление?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Интериорно осветление?

Мнение от ALFA155Ts » 22 Мар 2011, 14:48

Аз съм със същите СМД крушки ... може и плафоните да не минават през LCM-a не зная. При мен като сложих крушките отпред и на задните плафони и светнаха всичките да премигват и така си мигаха без да спрат и не могат да се спрат изобщо...... и някои колега от форума ми обясни че, трябва да сложа залъгалка и сложих едно съпротивление на единия плафон и сега всичко е наред.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 22 Мар 2011, 15:20

ами аз пак да повторя , че само свалих старите крушки и сложих диодните и светят гладко без трептене и не съм ги залъгвал с нищо ! щом ЛСМа не командва плафона , значи проблема идва от крушките , някакъв друг вид са твоите сигурно , за алфата става въпрос
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Michael Schumacher » 22 Мар 2011, 22:28

nightdriver написа:ами аз пак да повторя , че само свалих старите крушки и сложих диодните и светят гладко без трептене и не съм ги залъгвал с нищо ! щом ЛСМа не командва плафона , значи проблема идва от крушките , някакъв друг вид са твоите сигурно , за алфата става въпрос

А светят ли съвсем леко като не са включени крушките или са напълно тъмни. Трябва да ги видиш вечер като е тъмно и то задните плафони. От кой модел крушки си взе от сайта, ако може директна връзка

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 22 Мар 2011, 23:01

Вечер светят да, понеже долния праг на запалване на лампите е много нисък, а винаги остава под напрежение ! Софитните лампи усещат към 6 волта, а тези при 2,5 В вече светят леко....Просто изработката им е по евтинка и P-N прехода е доста пропусклив.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 23 Мар 2011, 2:20

При мен изобщо не светат при загасено състояние. Нито задните нито предния плафон.
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 23 Мар 2011, 3:40

Колеги не бъркайте LCM с GM III :lol:
Я тук някой специалист по визуални ефекти да ми каже какво ще рече ксенон в случая и виждал ли го е някой това наживо

http://www.beastpower.com/p/bmw/bimmian ... -INT-XENON

По проблема със светещите леко крушки, има едни еднопреходни транзистори в модула, и мисля че се дължи на утечка на емитерния преход. Преди транзисторите има може би някакъв делител на напрежение и затова се получава това. Но консумацията е супер минимална, така че не е основание за някакво притеснение.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 23 Мар 2011, 13:59

Michael Schumacher написа:
nightdriver написа:ами аз пак да повторя , че само свалих старите крушки и сложих диодните и светят гладко без трептене и не съм ги залъгвал с нищо ! щом ЛСМа не командва плафона , значи проблема идва от крушките , някакъв друг вид са твоите сигурно , за алфата става въпрос

А светят ли съвсем леко като не са включени крушките или са напълно тъмни. Трябва да ги видиш вечер като е тъмно и то задните плафони. От кой модел крушки си взе от сайта, ако може директна връзка

...само една от десетте крушки , които съм сложил мъждука леко като светулка , тази на задния десен плафон , но едвам се забелязва , а защо е така , sadex го е обеснил по-горе ! Крушките ги взех от линка , който постнах в първата страница модел 16 SMD LED

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 23 Мар 2011, 17:21

Еееее много добре е станала ! :yes: :yes: Най-ми харесва как осветява номера !!

Предишна

Назад към E39