Как влияе мап сензора на колата?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Как влияе мап сензора на колата?
Здравейте колеги,
имам въпрос за мап сензора понеже не съм сигурен дали моя работи. Как мога да установя дали работи или не? Попринцип колата си върви по 1 и същ начин и не съм забелязал промяна, но карах известно време с неработещо турбо и да не му се е отразило по някакъв начин
имам въпрос за мап сензора понеже не съм сигурен дали моя работи. Как мога да установя дали работи или не? Попринцип колата си върви по 1 и същ начин и не съм забелязал промяна, но карах известно време с неработещо турбо и да не му се е отразило по някакъв начин

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Как влияе мап сензора на колата?
пробвай на максимална скорост колко ще вдигнеш без мап и ще видиш каква е разликата
Барай шишарката Минкеее ....
Ами колега тя винаги си е можела една и съща скорост и затова искам да разбера
Турбото е здраво, сменяно е при Илко и е от неговия стария двигател, но не се съмнявам в него, а в тоя мап сензор. Усещам я мудна във високите скорости (говоря за след 160). Не, че очаквам с лекота да вдигне и поддържа 200, но...

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
А ти смени ли си електрониката на помпата ?
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
някой ще каже ли как може да се провери МАП сензора,защото и моя ме съмнява нещо,някой път колата си върви с лекота а някой път е спъната
Ilko Ivanov написа:А ти смени ли си електрониката на помпата ?
Не ми остава време, че се сменяха сега едни други работи по нея и остана на малко по заден план. Ще видя тая или другата седмица да се смени и тогава да видя какъв ще е резултата. А тоя сензор можеш ли да ми кажеш как да разбера дали работи, ако не работи като сменят електрониката да сменят и него наведнъж?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Мап сензора се вижда на диагностика дали работи или не. Гледате налягането на турбото и ще се разбере.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Без Мап сензор колата вдига 160км/ч.
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
I.V.G. написа:някой ще каже ли как може да се провери МАП сензора,защото и моя ме съмнява нещо,някой път колата си върви с лекота а някой път е спъната
Махаш му буксата,вземаш един мултицет и му мериш волтажа-на оборот е по малко ,като дадеш газ се увеличава с малко.За стоиностите ще те излъжа ,но бяха малки с малка амплитуда (min-max)Ако е от него, имам работещ

- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
kudo написа:I.V.G. написа:някой ще каже ли как може да се провери МАП сензора,защото и моя ме съмнява нещо,някой път колата си върви с лекота а някой път е спъната
Махаш му буксата,вземаш един мултицет и му мериш волтажа-на оборот е по малко ,като дадеш газ се увеличава с малко.За стоиностите ще те излъжа ,но бяха малки с малка амплитуда (min-max)Ако е от него, имам работещ
Кое ''Ако е от него,имам работещ'' ,нали откачаш Мапа и мериш на буксата за захранването как ще разбереш дали работи като е откачен?
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
вместо да се занимаваш с глупости да мериш мап вземи от някои колега или от някоя морга за проба и готово
Барай шишарката Минкеее ....
- kudo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 3,0D
- Мечтае да кара: МНООООГО ЯКО BMW
Ами ще разбера като меря волтажа ,които мапа подава към компа като бръмча на мястоI.V.G. написа:kudo написа:I.V.G. написа:някой ще каже ли как може да се провери МАП сензора,защото и моя ме съмнява нещо,някой път колата си върви с лекота а някой път е спъната
Кое ''Ако е от него,имам работещ'' ,нали откачаш Мапа и мериш на буксата за захранването как ще разбереш дали работи като е откачен?

12 мнения
• Страница 1 от 1