Хидравлика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Хидравлика
Здравейте,
искам да попитам в Благоевград или София къде правят добро рециклиране на хидравлична помпа. Смениха ми маслото от БМВ в сервиза им и уж казаха, че помпата била ок. Да ама след 500км пак почна да си реве.
Та имам 1 въпрос:
1. Ако помпата е за рециклаж, тя постоянно ли ще си вие или само като загуби част от маслото?(още не съм проверил нивото на хид. масло).
Защото, четох из форума, че може да е от маркучи и т.н. Но колата излезе от сервиза и след 500км почна да свири. Та все си мисля, че онези от БМВ са налели новото масло, то е държало известно време, почнало е да пада нивото и почва да вие волана.
Не съм разбирач, даже напротив та за това и питам, че ми писна от майстори дето само искат пари да зимат.
Ако може да дадете и точен адрес в София или благоевград за място където рециклират помпи ще е пушка. Разбрах за едно до макдоналдс на Орион в СФ(но нищо не ми говори това, понеже не съм от там). Ако някой знае улици и цени да казава
искам да попитам в Благоевград или София къде правят добро рециклиране на хидравлична помпа. Смениха ми маслото от БМВ в сервиза им и уж казаха, че помпата била ок. Да ама след 500км пак почна да си реве.
Та имам 1 въпрос:
1. Ако помпата е за рециклаж, тя постоянно ли ще си вие или само като загуби част от маслото?(още не съм проверил нивото на хид. масло).
Защото, четох из форума, че може да е от маркучи и т.н. Но колата излезе от сервиза и след 500км почна да свири. Та все си мисля, че онези от БМВ са налели новото масло, то е държало известно време, почнало е да пада нивото и почва да вие волана.
Не съм разбирач, даже напротив та за това и питам, че ми писна от майстори дето само искат пари да зимат.
Ако може да дадете и точен адрес в София или благоевград за място където рециклират помпи ще е пушка. Разбрах за едно до макдоналдс на Орион в СФ(но нищо не ми говори това, понеже не съм от там). Ако някой знае улици и цени да казава

Re: Хидравлика
Coccolino написа:...(още не съм проверил нивото на хид. масло).
Ами колега това е първото нещо което трябва да направиш преди да ремонтираш помпа!!! Ако нямаш масло или е много малко помпата пак реве та се къса....
Да, прав си, просто колата излезе от сервиза и това става след 500км. Нивото на маслото изглежда ок. Казанчето е пълно. Огледах за теч, но не можах да видя.
- dmx_525
- Потребител
-
- Кара: E39'97 525 tds M51
- Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))
Колега извинявай,че ползвам твойта темата не искам да отварям нова!Проблема ми е почти единтичен.Губя хидравлично масло,маркучите и казанчето са доста омазнени.За да не стане като при теб да си замине и помпата бързам да попитам всички,които имат познания по въпроса.В момента нямам възможност да ремонтирам или сменям било казанче,маркучи пък за рейка не ми се мисли.Знам и че нетрябва да се смесват различни видове масла специално пък хидравличното.Та има ли начин да разбера какво масло е налял предишния собственик?Маслото е червеникаво,мисля че и DEXTRON II и III са със същия цвят но не съм сигурен нямам опит с маслата,те може и всички останали марки да са със този цвят.И ако да кажем се окаже,че е DEXTRON II а аз му долея DEXTRON III ще имам ли проблем след това?Всяко мнение ще е от полза.Благодаря предварително на всички.

- dmx_525
- Потребител
-
- Кара: E39'97 525 tds M51
- Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))
Мерси колега,явно никой не практикува доливане на изуст.Ще сменя казанчето и нови скоби за маркучите пък да видим тогава!...........

6 мнения
• Страница 1 от 1