Покупка на Е39 съвет!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Покупка на Е39 съвет!

Мнение от IronMan » 20 Мар 2011, 19:52

Здравейте момчета , чудя се между mercedes W210 Vs BMW E39 , този баварец доста ми хареса , http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
метана доста ме бласни , защото съм карал кола на метан и знам каква е икономията , виждам ,че на този автомобил метановата уредба е обикновена ,а не инекцион , според вас ще имам ли някакви проблеми .Някой знае ли колко ще ми струва на тази кола да сложа само инекционната система ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Re: Покупка на Е39 съвет!

Мнение от mpp82 » 20 Мар 2011, 20:37

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 20 Мар 2011, 20:56

Не го знам мерцедеса дето си го харесал какъв е, ама ако и той е на същия хал като това бмв, по-добре се откажи и от двете.

Тва като я гледам как свети тая кола, веднага ми става ясно за кво иде реч.
Уж кожен салон има, няма мултифункция. Сложен и е метан, пък на 150к км :mhihi:
До колкото помня, някъде в една тема бях чел, че тия джанти оригинални ги има само 16ки, тия са 15ки.

Въобще аз не бих си направил труда дори да ходя да я гледам. Няма снимки със запален двигател, може да крият някоя грешка където ги е мързяло да изтрият, или пък точката до километрите, от която си личи че са въртяни.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 20 Мар 2011, 21:29

speedhokk написа:Не го знам мерцедеса дето си го харесал какъв е, ама ако и той е на същия хал като това бмв, по-добре се откажи и от двете.

Тва като я гледам как свети тая кола, веднага ми става ясно за кво иде реч.
Уж кожен салон има, няма мултифункция. Сложен и е метан, пък на 150к км :mhihi:
До колкото помня, някъде в една тема бях чел, че тия джанти оригинални ги има само 16ки, тия са 15ки.

Въобще аз не бих си направил труда дори да ходя да я гледам. Няма снимки със запален двигател, може да крият някоя грешка където ги е мързяло да изтрият, или пък точката до километрите, от която си личи че са въртяни.

Човека се колебае между mercedes W210 и BMW E39 . Никъде не пита за :експертно мнение: на някой фен на клавиатурата. И понякога с тея изказвания ставате смешни - като:Уж кожен салон има, няма мултифункция :-- или Тва като я гледам как свети тая кола, веднага ми става ясно за кво иде реч . Това че има кожа трябва да има и мултифункция ли ? Ами свети да , лъсната е колата за продаване . Ако продаваш твоя кола с калта и фасовете в пепелника ли ще я снимаш? Километрите всеки знае че не са толкова . А за снимката със запаления двигател .....нямам думи :banghead: :banghead: както и да е - може и да си се изказал неподготвен :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Мар 2011, 21:33

Възглавницата на волана е гърмяла и е сложена друга - това лесно се вижда .
Е39 на метан от чужбина - ще се радваш ако е на по-малко от 600 000 км

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 525d '02

Мнение от sisk0 » 20 Мар 2011, 21:46

Не си вземай кола от авто къща

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 20 Мар 2011, 21:49

sisk0 написа:Не си вземай кола от авто къща

Точно така .Щото колегата неговата си я купи нова . Отивай направо в Дару Кар.

Аз затова горе писах : Фенове на клавиатурата ::доста се навъдиха тук :banghead: :banghead: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 20 Мар 2011, 22:43

Еми не знам, на мене ми се вижда супер странно една кола да има кожен салон като нов, и в същото време да няма мултифункция.
Плюс това не съм казал да е мръсна или нещо, ама тоя даже е излъскал и педалите долу :mhihi:
Айде моля ти се, тука и най-запaлените фенове, не са си чистели така колата и двигателя.
А това за двигателя защо да е смешка? Аз си мисля, че тая кола като се запали, таблото ще светне като коледна елха. Къде за еърбег както спомена колегата, къде нещо друго.

И в крайна сметка, като пишеш във форум, какво очакваш. Експертно мнение от майстор ли??? Като търсиш експертно мнение, ходиш да питаш в сервиз, а не питаш случайни хора във форум, да ти кажат коя кола да си купиш и то по снимка...
Това си е моето мнение, и аз си имам пълното право да го изкажа. Колега, Иво, ти с твоя коментар, по-полезен ли беше? За мене тая кола е пълен гроб, ако на колегата не му се четат коментари на "фенове на клавиатурата", да не ги чете, а да ходи на оглед на колата.
Може пък да съм се объркал по снимката :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 21 Мар 2011, 10:44

това БМВ не е твойто,личи си веднага по доста неща,че е сбирток,и не очаквай в БМВ форум да получиш друг отгорвор на въпрос от типа БМВ vs Мерцедес :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ALFA155Ts » 21 Мар 2011, 12:29

Голяяя насоска хаха :mhihi: Волана не е от тая кола поне да бяха намерили такъв какъвто трябва да е понееее от Е39 .... отпред оранжева отзад на бял стоп .... гумите по добре да не ги бяха снимали с тея 195/65/15 минималния размер за Е39 е 205/65/15... .и реплики жанти ..... и като се загледате ..... не знаех че на Е39 е слагат от металния капак на вануса ...... ееееееееееееххх :mhihi: ето тези неща у мен будят някакви съмнение ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Мар 2011, 17:57

На мен също ми е подозрителна :dunno:
А по въпроса МБ 210 vs БМВ Е39 мога да кажа следното:

Имах Е200 136кс комби, автомат в перфектно състояние, сега имам Е39 523, автомат, комби в почти перфектно състояние.
Моето мнение е че Мерцедеса е чудесна кола но с мощен мотор, широка, комфортна, стабилна. Не ми хареса старата скоростна кутия, тромавоста, липсата на спортно усещане но пък и МБ не е спортна кола все пак.
БМВ Е39 ми харесва повече защото е по-стегната за каране, много по-добра скоростна кутия, по-добра изработка, по-добра возия, по-ориентирана за шофьора......

С две думи: за мен лично Е39 е с класа над W210 :yes:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 21 Мар 2011, 18:37

ivoo написа:
sisk0 написа:Не си вземай кола от авто къща

Точно така .Щото колегата неговата си я купи нова . Отивай направо в Дару Кар.

Аз затова горе писах : Фенове на клавиатурата ::доста се навъдиха тук :banghead: :banghead: :mhihi:

Айде на бас ,че продаваш коли :mhihi:

П.П: Верно и личат много косурите на тая кола...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 21 Мар 2011, 19:15

Здравей колега,

Според мен разгледай темата за цените на частите за е39 и ако прецениш че те устройва - мятай се! Без да съм 100% сигурен, смятам че поддръжката е по-евтина при нас.
Относно този седан - подкрепям колегите, че може би кола с метан не е много разумно да си купуваш, а и по тази има доста съмнителни неща. Тази джанта мисля че е Styling 48(като моята) и аз имам спомен че 15ка такава не се прави от BMW.
Според мен няма да сбъркаш ако преди да я вземеш се "прецакаш" с едни 150лв за транзитки(ако няма) и пълен преглед + диагностика в някой от сервизите препоръчани във форума. може да ти спести доста неприятности.

Поздрави,
Павел

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 21 Мар 2011, 19:22

Тая кола не ми вдъхва доверие и на мен колеги като я гледам,за лъснатото...и аз чистя моята до последното ъгълче включително и педалите :mhihi: просто съм си маниак на лъскав (изчистен) бежов салон! :lol:
До автора на темата:Колега,ако си се насочил към 520i заради "икономията" малко грешиш двигателите 2.5i (523i) и 2.8i (528i) горят почти същите литри гориво и са доста по пъргави,ако гледната точка ти включва и данъци,застраховки...и т.н. съгласен съм с теб нека бъде 520i,но не и тази! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 21 Мар 2011, 19:30

Много хора (които тепърва се запознават с BMW) си мислят, че двигателите при BMW (за разход най вече визирам) са като останалите - колкото по малък двигател и мощен - толкова по икономичен :) Това го казвам във връзка с горния пост.

:OT:

Иначе колега мнението ми за тази от обявата ми е - не си заслужава, поради изброените по горе съмнения (волана наистина не е от е39 :mrgreen: ) Съветвам те да се ориентираш към друга :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Следваща

Назад към E39