Проблем с отварянето на шибедах
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Проблем с отварянето на шибедах
Здравейте,колеги,
От както купих колата,имам проблем с отварянето на люка.
Отваря се(вдига се)отзад,както трябва,но когато искам да го отворя целия(назад) тръгва,но след сантиметър се чува едно щракане и до там.
Не намирам нищо с търсачката,така,че всеки съвет ще е от полза.
Не искам да започвам и после да ме изненада някой порой.Използвам колата всеки ден
Благодаря предварително!
От както купих колата,имам проблем с отварянето на люка.
Отваря се(вдига се)отзад,както трябва,но когато искам да го отворя целия(назад) тръгва,но след сантиметър се чува едно щракане и до там.
Не намирам нищо с търсачката,така,че всеки съвет ще е от полза.
Не искам да започвам и после да ме изненада някой порой.Използвам колата всеки ден
Благодаря предварително!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Проблем с отварянето на шибедах
Колега моят съвет, е да го затвориш и да не го ползваш, че даже изолирай и копчето.... аз съм си патил от люкове... рано или късно се прецакват- не се отваря, не се затваря... протича и като вали дъжд става много интересно... а ремонта е отвратителен.... в повечето случаи смяна на целия механизъм...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
LUCIFER'S написа:Колега моят съвет, е да го затвориш и да не го ползваш, че даже изолирай и копчето.... аз съм си патил от люкове... рано или късно се прецакват- не се отваря, не се затваря... протича и като вали дъжд става много интересно... а ремонта е отвратителен.... в повечето случаи смяна на целия механизъм...
Е може ли да откажеш човека от една от наи хубавите екстри в колата, която дори и Илко я няма

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
http://www.bmwfaq.com/f16/reparacion-de ... ar-489262/
http://www.bmwfaq.com/f16/inicializacio ... ar-489292/
Намерих няколко неща.
Май се чупят едни пластмасови щипки на върха на рамената,които движат стъклото назад
Ма то много сложно изглежда,бе
Като гледам първо щe бърникам по някое в некоя морга,пък като ми стане по-ясно,щe барам моето.
Може,пък да имам късмет и да намеря някое с здрави щипки
До тогава ще се огранича с използването му
Намерих няколко неща.
Май се чупят едни пластмасови щипки на върха на рамената,които движат стъклото назад
Като гледам първо щe бърникам по някое в некоя морга,пък като ми стане по-ясно,щe барам моето.
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
LUBO 555 написа:http://www.bmwfaq.com/f16/reparacion-de-la-inclinacion-del-techo-solar-489262/
Намерих няколко неща.
Имам абсолютно същия проблем от 2г сигурно и си го отварям само нагоре, иначе да тези щипки се чупат,но доколкото съм питал се сваля целия механизъм иначе се продава ремонтен комплект за това нещо.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- ncuxapamz
- Потребител
-
- Кара: 1999 Е39 diesel
- Мечтае да кара: Е61
А каква е цената на ремонтния комплект?
Аз имам същия проблем, само, че се мърда десетина сантиметра капака и до там... започва да прещраква.
Може ли да се отваря и затваря механично, понеже с моя проблем ще е голяма история и самото разглобяване?..
Аз имам същия проблем, само, че се мърда десетина сантиметра капака и до там... започва да прещраква.
Може ли да се отваря и затваря механично, понеже с моя проблем ще е голяма история и самото разглобяване?..
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
ncuxapamz написа:А каква е цената на ремонтния комплект?
При теб даже може да е по-лесно.Поне се отваря 10см.
Като свалиш кората където е ботона,ще видиш една червена тапа.Под нея ума един болт за шестограм,който би трябва да имаш в инструмента на капака на багажника(мисля,че е 4мм)като го въртиш в правилната посока,трябва да се отвори ръчно
LUBO 555 написа:.Под нея ума един болт за шестограм,който би трябва да имаш в инструмента на капака на багажника(мисля,че е 4мм)като го въртиш в правилната посока,трябва да се отвори ръчно
винаги съм се чудил за какво са ми го сложили това в инструмента,не бях предположил че е за там

БМВ мисли за всичко,баси хората

- ncuxapamz
- Потребител
-
- Кара: 1999 Е39 diesel
- Мечтае да кара: Е61
LUBO 555 написа:ncuxapamz написа:А каква е цената на ремонтния комплект?
При теб даже може да е по-лесно.Поне се отваря 10см.
Като свалиш кората където е ботона,ще видиш една червена тапа.Под нея ума един болт за шестограм,който би трябва да имаш в инструмента на капака на багажника(мисля,че е 4мм)като го въртиш в правилната посока,трябва да се отвори ръчно
Да, обаче от днес не иска да мърда наникъде... Само долното прозорче, се мърда до средата и до там. Започва да прещраква и не иска да мърда въобще. Някой има ли някакви идеи как да се отвори?
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
meha написа:LUBO 555 написа:.Под нея ума един болт за шестограм,който би трябва да имаш в инструмента на капака на багажника(мисля,че е 4мм)като го въртиш в правилната посока,трябва да се отвори ръчно
винаги съм се чудил за какво са ми го сложили това в инструмента,не бях предположил че е за там![]()
БМВ мисли за всичко,баси хората![]()
![]()
Умната ей!
То тоя шестограм има 10см рамо.Нема да напъваш като животно

Ако видиш,че не мърда,по-добре го остави.Моя например неще

10 мнения
• Страница 1 от 1