M амортесьори с нормални пружини възможно ли е ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA E39 M-pack
- Мечтае да кара: E30 S50 на широко
M амортесьори с нормални пружини възможно ли е ?
Колеги не съм запознат с разликите между М-ковото окачване и стандартното и затова ви задавам този може би глупав въпрос
Има ли разлика в дължината на стандартните за 530Д амортесьори и на тези с М-пакет или разликата е само в пружините и съответно амортесьорите по твърди
Искам на М-ково окачване да сложа нормални пружини защото така колата е ужасно ниска и не желая да си счупя бронята или картера въпреки така красивата в момента визия на колата
Възможно ли е само с пружини или трябва да сменя и амортесьорите ?

Има ли разлика в дължината на стандартните за 530Д амортесьори и на тези с М-пакет или разликата е само в пружините и съответно амортесьорите по твърди

Искам на М-ково окачване да сложа нормални пружини защото така колата е ужасно ниска и не желая да си счупя бронята или картера въпреки така красивата в момента визия на колата
Възможно ли е само с пружини или трябва да сменя и амортесьорите ?
Който се стиска после яко писка
Re: M амортесьори с нормални пружини възможно ли е ?
Колега М-амортесиорите са по къси,и М-окачването е с 3-сантиметра по ниско от стандартното аз съм го мерил.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Има М тех 1, и М тех 2 окачване на Е39.
М тех 2 се слага предимно на феислифта, но се вижда и на коли преди феиса. Разликата е там, че М тех 2 е по ниско от М тех 1, а по темата на колегата, М амортесиорите са с по къс ход, така че няма да стане
М тех 2 се слага предимно на феислифта, но се вижда и на коли преди феиса. Разликата е там, че М тех 2 е по ниско от М тех 1, а по темата на колегата, М амортесиорите са с по къс ход, така че няма да стане
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
За да я вдигнеш малко виж 14 от схемата дали може да ти свърши работа
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
Да ви кажа предполагам че е с М-тех 2 защото е 2003г и е на 4 пръста от земята и колкото и да не ми се ще май ще трябва да сменям амортесьори и пружини много е ниска така
За наще скапани пътища 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
Bullet_1 написа:Да ви кажа предполагам че е с М-тех 2 защото е 2003г и е на 4 пръста от земята и колкото и да не ми се ще май ще трябва да сменям амортесьори и пружини много е ниска такаЗа наще скапани пътища
Да М тех2 си е по ниско и наистина изглежда като легнала колата, страшна грешка за в БГ освен ако не си караш колата само по булеварда. Дано не си си почупил колата с това окачване, и аз минах по твоя път само че бях с М тех 1, сега с нормалното окачване си е кукла, минавам си навсякъде, и спряха да ми казват познати че карам 3-ка вместо 5-ца

- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
El Diablo написа:Да М тех2 си е по ниско и наистина изглежда като легнала колата, страшна грешка за в БГ освен ако не си караш колата само по булеварда. Дано не си си почупил колата с това окачване, и аз минах по твоя път само че бях с М тех 1, сега с нормалното окачване си е кукла, минавам си навсякъде, и спряха да ми казват познати че карам 3-ка вместо 5-ца
Да колега Виж колко добре ме разбираш какво искам да кажа

P.S.
Няма да продавам М окачването освен в комплект с колата някой ден но няма да е скоро мечтал съм я тази кола

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
Знам много добре какво е да тръгнеш на някъде и да не може да минеш оттам заради ниския кенеф които караш.. та написал съм ти ЛС с вариянта, които за мен беше наи-удачен
Стига бе, момчета. С М-тех 2 окачване съм и досега никакви проблеми с задиране. Карал съм колата даже и на лек офроуд и пак без ядове. Визията и поведението на колата нямат нищо общо като сравняваме М-ковото и стандартното окачване. Даже си мисля да я сваля с още около 20мм надолу.
И по темата: не знам как ще сложите стандартните пружини на тези амортисьори, защото стеблото на амортисьора е няколко см по-късо. Аз сменях амортисьори лятото и се поозорихме да свием М-ковите пружини, за да може да завиеме гайката на тампона горе...представям си колко ще е невъзможно да се свие толкова стандартна пружина.
И по темата: не знам как ще сложите стандартните пружини на тези амортисьори, защото стеблото на амортисьора е няколко см по-късо. Аз сменях амортисьори лятото и се поозорихме да свием М-ковите пружини, за да може да завиеме гайката на тампона горе...представям си колко ще е невъзможно да се свие толкова стандартна пружина.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
Sherman написа:Стига бе, момчета. С М-тех 2 окачване съм и досега никакви проблеми с задиране. Карал съм колата даже и на лек офроуд и пак без ядове. Визията и поведението на колата нямат нищо общо като сравняваме М-ковото и стандартното окачване. Даже си мисля да я сваля с още около 20мм надолу.
Страшна визия с тва ниско окачване, като на 3ка, а като спреш до Е60 се едно си в Honda Civic тия легените от едно време с 2 врати

Но всеки си има вкус знаеш как е

Ако исках да гледам от високо щях да се замися за Х5...някакъв комплекс ли трябва да ми създаде това, че Е60 е по-високо от мен на светофара? Слагайте си восоките лашкащи окачвания, за да не изглеждате като 3-ка...хаха
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
Sherman написа:Ако исках да гледам от високо щях да се замися за Х5...някакъв комплекс ли трябва да ми създаде това, че Е60 е по-високо от мен на светофара? Слагайте си восоките лашкащи окачвания, за да не изглеждате като 3-ка...хаха
Нали ти казах по-горе, различни хора различни идеали

- Bullet_1
- кандидат ентусиаст
-
[/quote]Sherman написа:Стига бе, момчета. С М-тех 2 окачване съм и досега никакви проблеми с задиране. Карал съм колата даже и на лек офроуд и пак без ядове. Визията и поведението на колата нямат нищо общо като сравняваме М-ковото и стандартното окачване. Даже си мисля да я сваля с още около 20мм надолу.
Колега ти явно караш по малко и това не ти е проблем но аз днес съм минал 174км. и ако съм с толкова ниска кола просто ще я съсипя а и предпочитам по мека возия а не да се подрусвам по цял ден като чувал с картофи

За подрусване си имаме с брат ми една Е-30 3.5 с мнооого твърдо окачване и шперче за кефец

P.S.
Благодаря за информацията на ЛС колега мисля точно като теб да направя. За части имам хора

- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
Колега, драсни тук за този прословут вариант и другите да разберат. На мен също ми е интересно, понже мисля че и аз съм с м-тех и ми поомръзна да опирам навсякаде.
И един малко оф топик: Как мога да разбера със сигурност дали съм с М-окачване. Понеже от завода знам, че е излязла с м-тех 1, но не съм сигурен дали в момента си е с фабричните амортисьори и пружини и дали ако са сменени в някакъв момент са сменени пак с М.
И един малко оф топик: Как мога да разбера със сигурност дали съм с М-окачване. Понеже от завода знам, че е излязла с м-тех 1, но не съм сигурен дали в момента си е с фабричните амортисьори и пружини и дали ако са сменени в някакъв момент са сменени пак с М.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
Bullet_1 написа:Sherman написа:Стига бе, момчета. С М-тех 2 окачване съм и досега никакви проблеми с задиране. Карал съм колата даже и на лек офроуд и пак без ядове. Визията и поведението на колата нямат нищо общо като сравняваме М-ковото и стандартното окачване. Даже си мисля да я сваля с още около 20мм надолу.
Колега ти явно караш по малко и това не ти е проблем но аз днес съм минал 174км. и ако съм с толкова ниска кола просто ще я съсипя а и предпочитам по мека возия а не да се подрусвам по цял ден като чувал с картофи

За подрусване си имаме с брат ми една Е-30 3.5 с мнооого твърдо окачване и шперче за кефец

P.S.
Благодаря за информацията на ЛС колега мисля точно като теб да направя. За части имам хора

Не мисля, че карам малко...за една година минах с колата 31 000 км. А през последните 24 часа съм минал 800км, че се върнах от Унгария

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2