Смяна спирачна течност

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Смяна спирачна течност

Мнение от latrel » 19 Мар 2011, 13:45

Колеги дойде време да сменям спирачната течност. Търсих в търсачката, но не открих как точно се източва тази течност.
Ще съм благодарен ако някой ми каже откъде или как става :) а за спирачната течност мисля, че е ДОТ4

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Re: Смяна спирачна течност

Мнение от sadex5 » 19 Мар 2011, 14:18

Метода се казва гравитачно източване на спирачна течност :lol: Лашкаш задния десен нипел и следиш нивото отпред в казана да не падне под ДМТ :lol: Ако не ти се чака много, помпиш, задържаш педала, и отвиваш пак нипела, и пак отначало.
В сервизите си има специална машина за целта, дай 30 лв и не се занимавай със самоделни операции, ако истървеш нивото отпред, после ще се скъсаш от обезвъздушаване. Течност БМВ ГРУП си вземи от форума, има оригинална и е много добра или SL6 на ATE
И от мене да го запомниш, няма разлика при обезвъздушаването на системи с АБС и бес АБС, всичко е измислица на сервизите :shock: Визирам БМВ само като марка модели Е12-Е53.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 19 Мар 2011, 16:34

sadex5 написа:Метода се казва гравитачно източване на спирачна течност :lol: Лашкаш задния десен нипел и следиш нивото отпред в казана да не падне под ДМТ :lol: Ако не ти се чака много, помпиш, задържаш педала, и отвиваш пак нипела, и пак отначало.
В сервизите си има специална машина за целта, дай 30 лв и не се занимавай със самоделни операции, ако истървеш нивото отпред, после ще се скъсаш от обезвъздушаване. Течност БМВ ГРУП си вземи от форума, има оригинална и е много добра или SL6 на ATE
И от мене да го запомниш, няма разлика при обезвъздушаването на системи с АБС и бес АБС, всичко е измислица на сервизите :shock: Визирам БМВ само като марка модели Е12-Е53.

така е ама аз го съветвам да не ползва педала на спирачката, а да си купи една вакум помпа... http://www.zimber.bg/index.php?option=c ... Itemid=183
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 19 Мар 2011, 18:14

Е той предполагам ще я сменя на 2 години веднъж, по добре да си плати в сервиз :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d '02
Мечтае да кара: подводница

Мнение от King Nothing » 20 Мар 2011, 9:42

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 20 Мар 2011, 14:35

Изкефи ме обяснението от втория клип, като обезвъздушаваше съединителя :lol: Пича каза: Когато обезвъздушавате работния цилиндър на съединителя, не натискайте спирачния педал, а натиснете съединителя, той се натиска точно по същия начин като педала на спирачката...

Назад към E39