Смяна датчик парктроник?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
Смяна датчик парктроник?
Здравейте колеги,
Когато купувах колата преди 10 дн, на компютърната проверка ми даде грешка в двата задни леви датчика на партроника.Майстора каза, че най-вероятно е лоша връзка, защото партроник на моменти се включваше /при първо запалване/. Днес ми светна и индикатора на бордкомпюъра - краен ляв датчик.
Та въпроса ми е - кк да стигна до него? Непременно ли се сваля бронята или има и друг начин на достъп до него -искам да наместя кабелчето или да го пръсна с контактен спрей.
В търсачката не намерих нищо по моя въпрос.
Благодаря предварително.
Когато купувах колата преди 10 дн, на компютърната проверка ми даде грешка в двата задни леви датчика на партроника.Майстора каза, че най-вероятно е лоша връзка, защото партроник на моменти се включваше /при първо запалване/. Днес ми светна и индикатора на бордкомпюъра - краен ляв датчик.
Та въпроса ми е - кк да стигна до него? Непременно ли се сваля бронята или има и друг начин на достъп до него -искам да наместя кабелчето или да го пръсна с контактен спрей.
В търсачката не намерих нищо по моя въпрос.
Благодаря предварително.
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Re: Смяна датчик парктроник?
Здравей,
няма как на борд компютъра да ти светне индикация за изгорял датчик за парктроник. Не е необходимо да сваляш цялата броня (освен ако не трябва да вадиш среден датчик на задна М броня). Сваля се само лайсна. Най-лесният начин да провериш кои датчици ти работят е да чуеш кои цъкат (става и с докосване с пръст)
няма как на борд компютъра да ти светне индикация за изгорял датчик за парктроник. Не е необходимо да сваляш цялата броня (освен ако не трябва да вадиш среден датчик на задна М броня). Сваля се само лайсна. Най-лесният начин да провериш кои датчици ти работят е да чуеш кои цъкат (става и с докосване с пръст)
- mishoval
- младши ентусиаст
-
Благодаря, ще пробвам! А какво тогава ми показва на борд компа - на силуета на колата - на задния ляв стоп светна червено "стопче" - помислих, че е изгоряла крушката на стопа, но той си свети.
И въобще къде мога да намеря във форум описание на светлинните индикации на таблото и бушоните - кой за какво е?
P.S. Лесно ли се сваля лайсната, ще мога ли да се справя сам или ми трябва помощник?
И въобще къде мога да намеря във форум описание на светлинните индикации на таблото и бушоните - кой за какво е?
P.S. Лесно ли се сваля лайсната, ще мога ли да се справя сам или ми трябва помощник?
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Лайстната се сваля много лесно. Аз се притеснявах да не се счупи някоя щипка, все пак не е първа младост, но пластмасата е доста 'гъвкава', само трябва да си намериш нещо плоско за откопчаване, от което да не останат следи. А за индикациите по борда си оглеай хубаво всички светлини отзад, осветления на номера, трети стоп и т.н., като не е изключен варианта да свети борда, а крушката и тя
Доста се позанимавах, докато установя коя е проблемната 

- mishoval
- младши ентусиаст
-
Хммм....странно! Пробвах сензорите на парктроника - никакъв звук или намек, че някой от 4-те работят. Дадох на контакт, включих на задна, в купето се чу звука от парктроника, минах на задната броня и докосвах всеки датчик - нищо не се чуваше. А на диагностиката показа двата леви с проблем..... Или аз не правя нещо както трябва?
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
mishoval написа:Хммм....странно! Пробвах сензорите на парктроника - никакъв звук или намек, че някой от 4-те работят. Дадох на контакт, включих на задна, в купето се чу звука от парктроника, минах на задната броня и докосвах всеки датчик - нищо не се чуваше. А на диагностиката показа двата леви с проблем..... Или аз не правя нещо както трябва?
не е зле да уточним дали парктроника е фабричен или е поставен някакъв афтърмаркет.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
NAPSTERS написа:mishoval написа:Хммм....странно! Пробвах сензорите на парктроника - никакъв звук или намек, че някой от 4-те работят. Дадох на контакт, включих на задна, в купето се чу звука от парктроника, минах на задната броня и докосвах всеки датчик - нищо не се чуваше. А на диагностиката показа двата леви с проблем..... Или аз не правя нещо както трябва?
не е зле да уточним дали парктроника е фабричен или е поставен някакъв афтърмаркет.
ами то афтърмаркет малко трудно ще го закачи на диагностика

Барай шишарката Минкеее ....
- mishoval
- младши ентусиаст
-
Парктроника е фабричен!При първоначално тръгване назад се чува сигнал от него. Днес се опитах да сваля лайсната, но ме достраша да не шчупя някоя щипка......Нека някой даде съвет как да го направя с минимални поражения.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
пъхаш отверката между двете лайстни където се свързват мисля средната първа излизаше и леко с ръка помагаш нищо няма да счупиш споко
Барай шишарката Минкеее ....
- mishoval
- младши ентусиаст
-
Благодаря за помощта! Ще се пробвам и ще пиша.
а каква е колата всъщност
,комби,седан,преди фейса ,след фейса с 3 пина 

11 мнения
• Страница 1 от 1