Предницата пука. не могат да открият какво е...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Предницата пука. не могат да открият какво е...
Нямам най-типичните симптоми за умираща рейка, затова ако е възможно да я оставим на заден план
Няма луфт при завиване
Няма теч
Не скърца
Това което прави е: има пукане което се чува само при смяна на тежеста на колата (завиване на ляво/ на дясно, рязко тръгване/спиране). Вибрира от 100-130 и също така при спиране САМО от висока скорост вибрира.
НЕ пука на неравности.
Ходил съм на различни майстори. Само хвърлям пари за смяна на някви глупости и си губя времето.
Аз ако трябваше да диагностицирам бих казал че пукането идва от незатегнати тампони на кормилната щанга. Обаче всичките майстори до сега ми казват, че им няма нищо.
Последния майстор при който бях ми каза, че дясната ми кормилна щанга била имала луфт.
Това го казвам понеже пукането почна преди няколко месеца и прогресивно се засили. Отначало беше само едно изпукване, а вече могат да се чуят множество припуквания.
Другото което е - може ли да идва от тампони на автоматичната скоростна кутия (тези на двигателя са проверени - левия бил тръгнал, но не е свършил)?
Гледайки по чуждите форуми това също идва като вариант:
http://www.ehow.com/list_6730266_bad-ti ... ptoms.html
Какво е tie rod на български обаче, не мога да кажа

Няма луфт при завиване
Няма теч
Не скърца
Това което прави е: има пукане което се чува само при смяна на тежеста на колата (завиване на ляво/ на дясно, рязко тръгване/спиране). Вибрира от 100-130 и също така при спиране САМО от висока скорост вибрира.
НЕ пука на неравности.
Ходил съм на различни майстори. Само хвърлям пари за смяна на някви глупости и си губя времето.
Аз ако трябваше да диагностицирам бих казал че пукането идва от незатегнати тампони на кормилната щанга. Обаче всичките майстори до сега ми казват, че им няма нищо.
Последния майстор при който бях ми каза, че дясната ми кормилна щанга била имала луфт.
Това го казвам понеже пукането почна преди няколко месеца и прогресивно се засили. Отначало беше само едно изпукване, а вече могат да се чуят множество припуквания.
Другото което е - може ли да идва от тампони на автоматичната скоростна кутия (тези на двигателя са проверени - левия бил тръгнал, но не е свършил)?
Гледайки по чуждите форуми това също идва като вариант:
http://www.ehow.com/list_6730266_bad-ti ... ptoms.html
Какво е tie rod на български обаче, не мога да кажа

Re: Предницата пука. не могат да открият какво е...
Може да е ябълковиден болт на някой от носачите или кормилна щанга ..... ако е влязла "румънска грес"-пясък и вода вътре ...
- the 1
- Потребител
-
- Кара: 525dA
- Мечтае да кара: 911 GT3
При мен пукаше от лагерчетата на аморесьорите, при въртене на място или с мн. ниска скорост пукаше.
ALFA155Ts написа:Може да е ябълковиден болт на някой от носачите или кормилна щанга ..... ако е влязла "румънска грес"-пясък и вода вътре ...
румънска грес

Можеш ли да ми посочиш ябълковидния болт на диаграмата?
http://www.bimmerfest.com/forums/attach ... 1253138671
the 1 написа:При мен пукаше от лагерчетата на аморесьорите, при въртене на място или с мн. ниска скорост пукаше.
На място не пука. При ниска скорост (под 30-40) обаче със сигурност пука
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Tie Rod номер 5 и 6 от схемата има външна и вътрепшна част, на вътрешната част масторитеliobaka написа:....Какво е tie rod на български обаче, не мога да кажа

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
ALFA155Ts написа:Може да е ябълковиден болт на някой от носачите или кормилна щанга ..... ако е влязла "румънска грес"-пясък и вода вътре ...

- dmx_525
- Потребител
-
- Кара: E39'97 525 tds M51
- Мечтае да кара: Карал съм X6 искам да го притежавам:))
За мен е лагер на амортисьора в горната част на същия,забравих как точно му беше името......май беше "лагер на макферсон"не съм сигурен точно.Най напред от там тръгни голяма е вероятноста да е от там.Поне при мен беше така и аз мислех,че ще правя рейка.Те и майсторите тръгват направо към нея,щото ремонта е цифра!
Последна промяна dmx_525 на 20 Мар 2011, 22:18, променена общо 1 път

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
провери дали са добре стегнати болтовете на магарето (предния мост) към купето.
диагностицираха и смених външни накрайници... Нищо не промени
Махнаха маншоните на вътрешните накрайници и ми казаха че имало лек тек от рейката => май май ще си излезе тя.
Как се проверява лагера на горната част на макферсона?
Пуу да му е.. 200лв хвълхих вчера за нищо
Махнаха маншоните на вътрешните накрайници и ми казаха че имало лек тек от рейката => май май ще си излезе тя.
Как се проверява лагера на горната част на макферсона?
Пуу да му е.. 200лв хвълхих вчера за нищо

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
NAPSTERS написа:провери дали са добре стегнати болтовете на магарето (предния мост) към купето.
Точно това беше причината при мене

- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
При мен беше от тампон да двигателя. Пукането се чуваше най-много при по рязко тръгване и спиране. Пукането е в самият тампон.
liobaka написа:ALFA155Ts написа:Може да е ябълковиден болт на някой от носачите или кормилна щанга ..... ако е влязла "румънска грес"-пясък и вода вътре ...
румънска грес![]()
Можеш ли да ми посочиш ябълковидния болт на диаграмата?
http://www.bimmerfest.com/forums/attach ... 1253138671
шарнир не е ли ябалковиден болт по принцип ...

- ico83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
при мен на предишната кола се беше счупил лагера на в главината и пукаше от време на време по описания от колегата начин(колата беше със предно предаване ако това има значение)
Колега отстрани ли проблема!
Ако да кажи къде по какъв точно начин, че и при мен е същата работа. Дразни ме страшно много, а и мо омръзна всички майстори да ми обясняват как колата е чудесна и едва ли не аз си внушавам!
Поздрави.
Ако да кажи къде по какъв точно начин, че и при мен е същата работа. Дразни ме страшно много, а и мо омръзна всички майстори да ми обясняват как колата е чудесна и едва ли не аз си внушавам!
Поздрави.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2