Малко помощ при монтаж на темпомат/автопилот/
Модератор: Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Малко помощ при монтаж на темпомат/автопилот/
Имам цялата инсталация за монтаж на темпомата,но има няколко кабела и един модул,които не мога да разбера.
След като свързах всички букси,към механизъм,модула за управление,лоста и прекъсвача над съединителя,останаха следните кабели,които се надявам на помощ.
На тази снимка съм свързал всички букси,очаквам помощ за оставащите кабели.

От буксата на лоста остана:
лилаво/жълт кабел.
От буксата на бутона над съединителя:
синьо/червен кабел.
От механизъма,който стои в двигателния отсек:
кафяво/оранжев кабел.
От буксата за управлението:
черно/бял
лилаво/жълт
кафяво/черен
кафяво/оранжев
Питането ми е,кой кабел къде да свържа?
Ето и снимка на един модул,който се намираше долу в ляво на шофьорското място,под говорителя.

След като свързах всички букси,към механизъм,модула за управление,лоста и прекъсвача над съединителя,останаха следните кабели,които се надявам на помощ.
На тази снимка съм свързал всички букси,очаквам помощ за оставащите кабели.

От буксата на лоста остана:
лилаво/жълт кабел.
синьо/червен кабел.
кафяво/оранжев кабел.
черно/бял
лилаво/жълт
кафяво/черен
кафяво/оранжев
Питането ми е,кой кабел къде да свържа?
Ето и снимка на един модул,който се намираше долу в ляво на шофьорското място,под говорителя.

- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
Re: Малко помощ при монтаж на темпомат/автопилот/
На този модул от тази синята букса дето е включена към него,тръгват кабели ,кажи ми с какво завършват(дано да не си ги резнал) 

- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
От буксата на лоста:
лилаво/жълт кабел - захранване към бушон номер 1 / 15А (пин 1-ви на буксата на лоста за проверка)
синьо/червен кабел - към прекъсвача на предала на спирачките, модула на лампите и абс модула, трябва да е захранването при ненатисната спирачка.
кафяво/оранжев кабел - към маса (пин 8 на буксата на актюатора)
черно/бял - към таблото/кабел със скоростта на автомобила (пин 6-ти на буксата на модула на темпомата)
лилаво/жълт - захранване към бушон номер 1 / 15А (пин 1-ви на буксата на модула на темпомата)
кафяво/черен - ако колата не е автоматик не се ползва (пин 3-ти на буксата на модула на темпомата)
кафяво/оранжев - маса (пин 23 на буксата на модула на темпомата)
Черния модул със синята букса го няма на схемите. Той вързан ли беше към инсталацията на темпомата? Не излиза ли какво е в каталога по номера му?
лилаво/жълт кабел - захранване към бушон номер 1 / 15А (пин 1-ви на буксата на лоста за проверка)
синьо/червен кабел - към прекъсвача на предала на спирачките, модула на лампите и абс модула, трябва да е захранването при ненатисната спирачка.
кафяво/оранжев кабел - към маса (пин 8 на буксата на актюатора)
черно/бял - към таблото/кабел със скоростта на автомобила (пин 6-ти на буксата на модула на темпомата)
лилаво/жълт - захранване към бушон номер 1 / 15А (пин 1-ви на буксата на модула на темпомата)
кафяво/черен - ако колата не е автоматик не се ползва (пин 3-ти на буксата на модула на темпомата)
кафяво/оранжев - маса (пин 23 на буксата на модула на темпомата)
Черния модул със синята букса го няма на схемите. Той вързан ли беше към инсталацията на темпомата? Не излиза ли какво е в каталога по номера му?
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Николов
Модула стоеше долу в краката,не знам дали беше вързан към инсталацията.Темпомата го свалих от Е34 525 бензин бош електроника,а окабеляването е от 520 с ванос сименс.В захващането на буксите към модулите на сименсовата инсталация има разлика,но съвпадат по цветове с кабелите,които са на буксите към модулите.Мисля да използвам буксите,които свалих с модулите и да ги вържа към инсталацията,която имам,защото цветовете на кабелите съвпадат.
Благодаря много за помощта!
Модула стоеше долу в краката,не знам дали беше вързан към инсталацията.Темпомата го свалих от Е34 525 бензин бош електроника,а окабеляването е от 520 с ванос сименс.В захващането на буксите към модулите на сименсовата инсталация има разлика,но съвпадат по цветове с кабелите,които са на буксите към модулите.Мисля да използвам буксите,които свалих с модулите и да ги вържа към инсталацията,която имам,защото цветовете на кабелите съвпадат.
Благодаря много за помощта!
Последна промяна LiTtLeRoCk на 14 Мар 2011, 9:34, променена общо 1 път
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
chiko
Този модул,не знам къде завършваше.
На буксата му са следните кабели:
кафяв,жълт,черен,червен,зелен с ожълти пръстени,син с бяла ивица и кафяв с оранжева ивица.
Това ми излезе в гугъл CONTROL UNIT AUC (Automatic Umluft Control)
http://www.tav-autoverwertung.de/shop/C ... 1351390352
Този модул,не знам къде завършваше.
На буксата му са следните кабели:
кафяв,жълт,черен,червен,зелен с ожълти пръстени,син с бяла ивица и кафяв с оранжева ивица.
Това ми излезе в гугъл CONTROL UNIT AUC (Automatic Umluft Control)
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
Тук само има схеми на мотори със сименсова инсталация: http://download.golgofa.ru/valera/ETM/b ... M/E34.html
Наистина номерата на пиновете не съвпадат, но по цветове да. Нещо има липси по схемите на темпомата, но трябва да са както ги писах по-горе (от бош-инсталация)
Ако се съди по това: http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... rol_units/ модула е за климатроника
Наистина номерата на пиновете не съвпадат, но по цветове да. Нещо има липси по схемите на темпомата, но трябва да са както ги писах по-горе (от бош-инсталация)
Ако се съди по това: http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... rol_units/ модула е за климатроника

Последна промяна Николов на 14 Мар 2011, 9:47, променена общо 1 път
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Николов написа:Тук само има схеми на мотори със сименсова инсталация: http://download.golgofa.ru/valera/ETM/b ... M/E34.html
Окабеляването е от сименс инсталация,а темпомата с буксите от бош.Но щом съвпадат по цветове мисля,че няма да има проблеми,ще използвам бошовите букси и,ще ги вържа към сименс инсталацията.
За липси не знам.При мен има:
Мехнизъма с жилото и стойката към него с буксата,управляващия модул с буксата,бутона над съединителя с буксата,лоста за управление с кабелите и буксата.
Ако е за климатроника,дирекшън в коша.
- Николов
- кандидат ентусиаст
-
Под липси имах предвид, че липсват страници от схемите. Иначе като части са както казваш и това, което си намислиш по всяка вероятност ще стане
.

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Николов написа:Под липси имах предвид, че липсват страници от схемите. Иначе като части са както казваш и това, което си намислиш по всяка вероятност ще стане.
Само се надявам всичко да сработи,че го свалих от една Е34ка,която беше използвана за кокошарник.Няма да ти казвам,в какво състояние беше вътре.На предните рекаро седалки и задните имаше слама и кокошките мътеха в тях.
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
LiTtLeRoCk написа:Това ми излезе в гугъл CONTROL UNIT AUC (Automatic Umluft Control)
туи е част от системата която като надуши мръсен въздух и автоматично затваря клапите на купето. това най-образно казано.
ПС: от редките екстри е

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Стигаааа бе и такова нещо ли има баси...И как по точно сработва това нещо при какви условия затваря клапите ....
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
BABHOMED написа:Стигаааа бе и такова нещо ли има баси...И как по точно сработва това нещо при какви условия затваря клапите ....
Не си и помисляй да го имплантираш. Ще е скъпо ако не го правиш сам и не се знае дали ще работи накрая. Иначе имаше цяло опътване. Килобайта ми беше пратил. Разглобяваш половината кола да сложиш тази екстра

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Не хяхах не смятам да го слагам интересен ми е приципа на работа
....

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
BABHOMED написа:Не хяхах не смятам да го слагам интересен ми е приципа на работа....
не претендирам да е вярно, но има датчик до радиатора, който следи за нивото на СО2(или други газове) и ако е високо затваря клапите.

- shopaza
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 Touring E34 M50B25
Тъй като зачесхме въпроса за темпомата искам да попитам .Та колата ми УШ има всичко обаче неиска да тръгнееееее каде да гледам и каде се намират тея релета бушони и тнт да ги проверя и да открия каде е проблема 

48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4