Инсталиране на навигация и съмнение за кабел
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Инсталиране на навигация и съмнение за кабел
Здравейте,колеги,
Вече писах,че монтирах навигацията(Мк4, 16:9,теле,Бм54),но не могат да ми езлезнат на екрана нито час,дата,нито разход,средна скорост и т.н.
Въпросът ми е:Отива ли някакво кабелче(син с жълта ивица или кафяв с червена) към таблото на колата?
Тези 2 ги намерих вътре в бандажа на кабелите,които отиват до екрана 16:9.Да не ги бъркаме с двата,които имат малка черна,плоска букса.Този със сигурност е за табло hight.
Моето табло е low,но имам OBC,с копче на ръчката за мигачите.Под км ми излизат разход,Тª,колко км ми остават до празно и средна скорост..
На буксите на таблото няма кабели с тези цветове,но пък има празни пинове(9,10,14,17,26,може да пропускам някой)
Въпросът не е в това дали с това табло ще тръгне всичко.А дали се сещате за тези цветове и дали трябва да има някаква връзка м/у табло(лоу) и екран 16:9
Благодаря предварително!
Вече писах,че монтирах навигацията(Мк4, 16:9,теле,Бм54),но не могат да ми езлезнат на екрана нито час,дата,нито разход,средна скорост и т.н.
Въпросът ми е:Отива ли някакво кабелче(син с жълта ивица или кафяв с червена) към таблото на колата?
Тези 2 ги намерих вътре в бандажа на кабелите,които отиват до екрана 16:9.Да не ги бъркаме с двата,които имат малка черна,плоска букса.Този със сигурност е за табло hight.
Моето табло е low,но имам OBC,с копче на ръчката за мигачите.Под км ми излизат разход,Тª,колко км ми остават до празно и средна скорост..
На буксите на таблото няма кабели с тези цветове,но пък има празни пинове(9,10,14,17,26,може да пропускам някой)
Въпросът не е в това дали с това табло ще тръгне всичко.А дали се сещате за тези цветове и дали трябва да има някаква връзка м/у табло(лоу) и екран 16:9
Благодаря предварително!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Инсталиране на навигация и съмнение за кабел
Трябва хай табло за да ти излезнат тези работи на екрана. Колата ще трябва и да се прекодира след поставянето на таблото.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
A нещо за кабелчетата син-жълт и кафяв-червен?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Няма връзка между таблото и монитора на навигацията.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
Благодарско!
Е това бе въпроса
A тогава защо като махна буксата на таблото,екрана на навито става черен(вижда се че свети,ама без нищо да показва)?
А като я вкл.Всичко си излиза
Е това бе въпроса
A тогава защо като махна буксата на таблото,екрана на навито става черен(вижда се че свети,ама без нищо да показва)?
А като я вкл.Всичко си излиза
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Според мен колега, имаш някаква несъвместимост с компонентите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Командите за това във какво положение е ключа на колата идват от таблото. Без табло навигацията незнае дали да тръгне или не. От кабеляка за навигацията нищо не отива към таблото, поне не директно. Я кажи тия двата кабела дето се чудиш какви са, от коя букса идват и от кои пинове на буксата.
Последна промяна spacepl на 13 Мар 2011, 13:54, променена общо 1 път
Доколкото знам за голямата навигация 16:9 ти трябва и голям борд 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
spacepl написа:Командите за това във какво положение е ключа на колата идват от таблото. Без табло навигацията незнае дали да тръгне или не. От кабеляка за навигацията нищо не отива към таблото, поне не директно. Я кажи тия двата кабела дето се чудиш какви са, от коя букса идват и от кои пинове на буксата.
Не!Тия две кабелчета идват отвътре от бандажа на кабела за реекипиране.Тоест движат се в посока към екрана.Бяха срязани и обърнати и натикани обратно на 180º вътре в бандажа.Не идват от буксите на таблото.Съмнението ми беше да не би да отиват там.
Ако не съм ясен,предполагам ще тябва да ги проследя назад по целия шнур и да видя от къде тръгват,но за това ще трябва да срежа бандажа и не ми се реже много
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
doomy525 написа:Доколкото знам за голямата навигация 16:9 ти трябва и голям борд
Не е там въпроса.Но ти благодаря за отговора!
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
LUBO 555 написа:Здравейте,колеги,
Благодаря предварително!
-кАкто знаеш, с това табло няма да имаш показания от борд компютър на монитора. Смени го - инвестицията е минимална и си струва.
-Няма никаква директна връзка м/у таблото и екрана, щом 2та кабела са хванати и изолирани наопаки на снопа на инсталацията, значи така трябва да бъде)))))
-По принцип тези кабели са за връзка с абс и лайт модулите, но може и без тях))
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
tngeorgiev написа:LUBO 555 написа:Здравейте,колеги,
Благодаря предварително!
-кАкто знаеш, с това табло няма да имаш показания от борд компютър на монитора. Смени го - инвестицията е минимална и си струва.
-Няма никаква директна връзка м/у таблото и екрана, щом 2та кабела са хванати и изолирани наопаки на снопа на инсталацията, значи така трябва да бъде)))))
-По принцип тези кабели са за връзка с абс и лайт модулите, но може и без тях))
Благодаря,за отговора,колега!
Накрая щe сменя таблото както казвате,ама много ще ме мъчи после тя точица заради километрите.На вас ви е лесно,че сте си там всичките.Съберете се,пиете по бира и м/у другото окачите компа на колата.
В крайна сметка,вече съм видял едно табло от 520 2001г ръчка(като моето 528 '97)Нещo друго трябва ли да имам в предвид относно таблото.Не забравям кабеляците(мисля че са 2 единия от 2 на 3 букси и другия за нивото на антифриза)
Надявам се да може да се преведе
http://www.bmwcarx.com/web/DocumentosBM ... oX5E39.pdf
LUBO 555 написа:Не забравям кабеляците(мисля че са 2 единия от 2 на 3 букси и другия за нивото на антифриза
мда.така е трябва ти този ретрофит,въпреки че може и да се направят,но е много играчка!
Кабела за антифриза го имам,остана ми от един ретрофит!
По трудното е да намериш някой да ти прекодира колата,да смени вин на табло,км и т.н.......да си тук в Сф ок,ама

- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
meha написа:LUBO 555 написа:Не забравям кабеляците(мисля че са 2 единия от 2 на 3 букси и другия за нивото на антифриза
мда.така е трябва ти този ретрофит,въпреки че може и да се направят,но е много играчка!
Кабела за антифриза го имам,остана ми от един ретрофит!
По трудното е да намериш някой да ти прекодира колата,да смени вин на табло,км и т.н.......да си тук в Сф ок,ама
Aбе,имам тука един авер с оригинална машина на BMW,Displus,GT1,resler 20000euro за хапаратура,ама като го гледам се учи май.
И да си правя колицата опитна мишка,много не ми се иска, ама....

Ако има откъде да видя какво точно трябва на се направи,стъпка по стъпка,че като тръгне да бърка тоя да го сръгам в ребрата

П.с.Кабелите не са ли 2.?
1 за таблото от 2 на 3 буксиç
2 за датчика на нивото на антифриза
LUBO 555 написа:П.с.Кабелите не са ли 2.?
1 за таблото от 2 на 3 буксиç
2 за датчика на нивото на антифриза
Точно така,ретрофита включва 2 кабела....един от 2 на 3 букси....един дълъг за нивото на антифриза (който може и да не го слагаш)

Процедурата я няма никъде описана,ни процедурата е горе долу следната.......сваляш таблото и корите отстрани на централната конзола и тези над краката на шоф и пасажера (при гонга и при модулите) след това прокарваш кабела от таблото до бушоните и там решеш i busa (пресло много точно го е описал как става)
Според зависи коя година ти е колата,може да се наложи малко да се пренаредят кабелите,нищо че си купил този ретрофит кабел,понякога не става всичко copy/paste особенно когато таблото което слагаш е с външно IKE

След това програмираш,тестваш и си ти

50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4