Питанка за компютър

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Питанка за компютър

Мнение от Coccolino » 10 Мар 2011, 15:59

Здравейте колеги,

от 1 ден насам освен да псувам КАТ друго не мога да направя, но най-накрая се окопитих та реших да пиша. Взех си 525d 2001 Колата си е 10 годишна ---> има си някой проблеми. Една гарнитура трябва да се смени и хидравлично масло. Другото стандартна профилактика. Та водя я на майстори огледаха я, колата ок. Казаха да я регистрирам и да я нося да я обслужат. Ок.

Отивам в КАТ и о чудо. Чичката на канала не знае, че акумулатора е от зад. Ок. Закачи си смотаната лампа по мойте кабелаци отпред под капака. Да, ама даде на късо 3-4 пъто. Ефект ----> гръмна ми централния блок(CPU). Съответно колата е тотална гробница, КАТ пари няма да ми дадат за това. Отидох в БМВ, потвърдиха моята версия, но нов блок е 2000лв. Което си е сума сериозна.

Питанката ми е: Няма ли как да взема от стара кола, ако не могат да го оправят този? От БМВ твърдят, че не може , но мен ми се вижда леко невъзможно.

Мерси предварително. Аз ще си псувам междувременно. :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Питанка за компютър

Мнение от Ivo_Borisov » 10 Мар 2011, 22:49

Coccolino написа:....

Колега ходи тоя дето ти е скапал колата да мисли какво да прави, баси тъпаците са тия :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 10 Мар 2011, 23:39

супер глупаци са в КАТ....
Първо търси адвокат за случката в КАТ със електронния блок... осъди ги, ако можеш!
Второ ако си намериш 2 ръка ДДЕ незнам дали не може колата ти да се програмира за него или то за колата ти....? Във форума има хора които могат да ти помогнат и знаят със сигурност за това нещо, могат и да ти го направят...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 11 Мар 2011, 0:03

Coccolino написа:Здравейте колеги,

от 1 ден насам освен да псувам КАТ друго не мога да направя, но най-накрая се окопитих та реших да пиша. Взех си 525d 2001 Колата си е 10 годишна ---> има си някой проблеми. Една гарнитура трябва да се смени и хидравлично масло. Другото стандартна профилактика. Та водя я на майстори огледаха я, колата ок. Казаха да я регистрирам и да я нося да я обслужат. Ок.

Отивам в КАТ и о чудо. Чичката на канала не знае, че акумулатора е от зад. Ок. Закачи си смотаната лампа по мойте кабелаци отпред под капака. Да, ама даде на късо 3-4 пъто. Ефект ----> гръмна ми централния блок(CPU). Съответно колата е тотална гробница, КАТ пари няма да ми дадат за това. Отидох в БМВ, потвърдиха моята версия, но нов блок е 2000лв. Което си е сума сериозна.

Питанката ми е: Няма ли как да взема от стара кола, ако не могат да го оправят този? От БМВ твърдят, че не може , но мен ми се вижда леко невъзможно.

Мерси предварително. Аз ще си псувам междувременно. :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang: :bang:

много тъпа случка колега, кажи от къде си и тогава да го мислиме.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 11 Мар 2011, 2:24

Колега, кажи какъв ти е двигателя ми може да ти обясним как да слижиш комп. 2-ра употреба и по точно какъв....т.е дай описание на колата
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Потребител
Аватар

Мнение от Coccolino » 11 Мар 2011, 11:40

Здравейте,

случката много тъпа и ужасна, че колата с такъв кеф си я купих, запазена вътре драскотина няма. Реални километри, абе...
от русе съм, сега чакам от БОШ сервиза в Пловдив да кажат дали могат да оправят CPU-то.

Кат никакъв шанс да осъдя, по- вероятно оная ми работа 50см да стане :)

Иначе колата е 525d Юли 2001 Мулти М спортен Волан. В мига, в който ми кажат,че не могат да оправят ще напиша номера на CPU-то, по него разбрах, че се търсело и т.н.

АБе ужас :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 11 Мар 2011, 18:13

Колегата е написъл ясно, 525D, 2001 г., секи случай не е TDS, а Common Rail, за компа залагам на DDE 4.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е65 730d
Мечтае да кара: IL
Детайли за колата: няма-няма

Мнение от knivanov » 11 Мар 2011, 19:21

колега,аз не мога да ти помогна,но ти съчуствам от сърце,ТЯХНАТА МАМА НЕВЕЖА!!! :nono: :nono: :nono:

Потребител
Аватар
Кара: 520I

Мнение от HardrockMan » 11 Мар 2011, 19:32

Дали КАТ нямат пари ще разбереш като ги осъдиш, а според мен имаш големи шансове. Не им давай да дишат, живеем уж в свободна страна.
Изображение

Следващият опит за комерсиален подпис ще доведе до бан!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 11 Мар 2011, 20:09

Колега тук в форума бях чел за някаква фирма от Варна която се занимава с ремонт на DDE, ако някой от Варна ги знае може да ти помогнат.В името на фирмата имаше нещо SOFT........
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

Потребител
Аватар

Мнение от Coccolino » 11 Мар 2011, 20:22

Здравейте колеги,

уж се оправиха работите. Размина ми се само с 800лв. Ще сложат някакъв нов блок и ще го препрограмират. Колата трябва и тя да е на там за да тестват. Иначе намерих няколко места където може за около 500-600лв, но не ми се занимава да търся как да закарам колата до Пловдив или София. С дърпане няма как, а с репатрак пак ще дам 200-300лв. Така, че живи здрави. Да ми оправят колицата та да си я карам ;)
Един съвет от мен. Не давайте да ви закачат някакви клеми наляво надясно по колата. Които иска да си е...е майката. Има си фенерчета :censored: :censored: :censored: :censored:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 11 Мар 2011, 21:05

Баси как пък точно за ДДЕ ще си включи лампата ? И той ти махна филтъра на климатика и си включи лампата, при положение че на двигателя има голям плюс отгоре ?
И в Русе Кар, онова дето е пародия на БМВ Сервиз срещу ЗИТА ли ти казаха че е заминало ДДЕ ????
Малко звучи като градска легенда....Що първо не му пуснахте един ъпдейт на файловете с Прогман, или да идеш при Галин от ВИП перформанса....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 13 Мар 2011, 19:51

преди да се хвърлиш да сменяш ДДЕ защо не си огледаш бушоните по специално тия които са в отделението на компютрите
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 14 Мар 2011, 17:58

Той го е сменил колегата, но аз бях готов да направя експеримент за да покажа че ДДЕ не гори току така ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 16 Мар 2011, 0:06

sadex5 написа:Той го е сменил колегата, но аз бях готов да направя експеримент за да покажа че ДДЕ не гори току така ...

и на мен ми е малко чудно, как така гори комп. или колегата нещо спестява в разказа или някои зверски го пуска по пързалката :roll:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E39