не съм доволен от Илко работещ в гр.Добрич
Модератор: Технически модератори
Re: не съм доволен от Илко работещ в гр.Добрич
Колегата от Габрово ако беше по наблизо бих дошъл да я погледнеш. Що се отнася за компресия, ходих в дизел сервиз, където като ми отвориха помпата, а ме питаха преди това дали е правена им казах да- те ми казаха, че само са ми взели парите. Правих я на ново, беше ми показано нагледно как втулкете и двете са износени а Илко Иванов ми беше казал "Не знам този модел помпи да имат втулки"- моля колегите от форума коита са по компетентни да напишат помпата има или няма 2 бр.втулки. След това ме попитаха мерена ли е компресия аз казах да и им показах това картонче което и на вас. Отговори ми, че това е мн. ниска трябвало да бъде над 30. Казах, че му е правен ремонт преди година и е палела след това. Отговориха ми, че може да е правен както и помпата през пръсти. Също така ми казаха, че гнездата на клапаните, ако са ги ребровали(мисля, че така се нарича, ако не вие кажете как) и не са ги направили както трябва, гнездото не е толкова закалено и, че може най- вероятно някой клапан да не затваря, от където идва и липсата на компресия. А това където пишело 22 е било степен на сгътяване. И също така да ви кажа, че като въртя да я паля, се чува как 1 или 2 цилиндъра тръгват и ако успият подкарват и останалите, ако не пак подгряваш и въртиш, за това и Илко ми прави стартера да върти по здраво, че да подкарва и останалите, но уви за мен това не е добре работащ мотор на 15000 км след ремонт. Също така и ми замиреха компресиятя като колата бе оставена да изстине около 8,9 часа като на 1 и 2 имаше 35 компресия, а останалите по 30 , беше в гараж. Що се отнася до нафтата тя е от Петрол а резервоара съм го чистил приди Илко да ми прави ремонта.
Пресиян Василев написа:zorobg написа:Чета тази тема от .. началото. Имам странното чувство ( не познавам никой от'героите'), че тук май е "ремонтирано" следствието а не ПРИЧИНАТА!!
За мен това е доста важен елемент от така наречената диагностика от страна на ... монтьора ( майстори няма от много време, почти всички са самозванци). Монтьора няма да си признае ако е така, а клиента няма как да докаже ако е така. Аргументирам се с това, че при положение, че един и същи проблем се появява след "компетентна" намеса, означа, че проблема не е отстранен, а само следствието от него.
Мисля, че тези теми са полезни, защото всеки от нас може сам да си вади изводите и да прецени дали дадения монтьор заслужава да му довериш автомобила си, или ...![]()
Истината се ражда в спора
Ако имаш поглед вьрху работата на Иванов ,друг щеше да бьде коментара ти.
ИМАШ ЧУВСТО.Еми имаш ,ама без да се сьрди автора ,да хване и да утиде при Илко или при друг сериозен колега ,да се види АДЖЕБА кво му е на тоя кош ,а не да реве като малко лисиче ГА тьрси маикЯси
Колега 3 пъти ходих и му казах не пали, оправи я. последния път ми прави стартера и ми каза, че не иска да вижда повече колата. За това съм писал по- горе, но явно четеш през редовете. Малко грубичко пишеш нещо!!
Последна промяна pifonsky на 09 Мар 2011, 11:40, променена общо 1 път
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Пресиян Василев написа:zorobg написа:Чета тази тема от .. началото. Имам странното чувство ( не познавам никой от'героите'), че тук май е "ремонтирано" следствието а не ПРИЧИНАТА!!
За мен това е доста важен елемент от така наречената диагностика от страна на ... монтьора ( майстори няма от много време, почти всички са самозванци). Монтьора няма да си признае ако е така, а клиента няма как да докаже ако е така. Аргументирам се с това, че при положение, че един и същи проблем се появява след "компетентна" намеса, означа, че проблема не е отстранен, а само следствието от него.
Мисля, че тези теми са полезни, защото всеки от нас може сам да си вади изводите и да прецени дали дадения монтьор заслужава да му довериш автомобила си, или ...![]()
ИМАШ ЧУВСТО.Еми имаш ,ама без да се сьрди автора ,да хване и да утиде при Илко или при друг сериозен колега ,да се види АДЖЕБА кво му е на тоя кош ,а не да реве като малко лисиче ГА тьрси маикЯси
Точно така, колега. Не познавам дадения човек, не зная как работи, и да, ИМАМ ЧУВСТВОТО!! Това е ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ А НЕ ТВЪРДЕНИЕ - термини явно малко по-сложни за теб. Никого не осъждам, никого не обвинявам. Изказвам предположение, което е следствие от прочетеното до тук. Никой не е безгрешен нито пък перфектен

Колега мисля, че във форума всеки свободно може да си изрази мнението.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
zorobg написа:Пресиян Василев написа:zorobg написа:Чета тази тема от .. началото. Имам странното чувство ( не познавам никой от'героите'), че тук май е "ремонтирано" следствието а не ПРИЧИНАТА!!
Точно така, колега. Не познавам дадения човек, не зная как работи, и да, ИМАМ ЧУВСТВОТО!! Това е ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ А НЕ ТВЪРДЕНИЕ - термини явно малко по-сложни за теб. Никого не осъждам, никого не обвинявам. Изказвам предположение, което е следствие от прочетеното до тук. Никой не е безгрешен нито пък перфектен
Към темата колега,кьм темата се придържаи.
Термините са ми сложни викаш

Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Аз съм седнал да гледам "Дързост и красота" пък тука филма по-интересен...колега потърпевш ако така мога да те нарека... обаждаш се на въпросния майстор... отиваш и като хора се разбирате да ти прегледа колата... ако преди това не те прати в реанимация заради всичките "хвалби"... щом си си дал един път парите при него и си сигурен,че е в грешка отиваш да ти оправи колата...
п.п За една година на тази кола могат да и се случат милион работи и грам да не ти е виновен майстора...
п.п За една година на тази кола могат да и се случат милион работи и грам да не ти е виновен майстора...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

RSxRacer написа:Аз съм седнал да гледам "Дързост и красота" пък тука филма по-интересен...колега потърпевш ако така мога да те нарека... обаждаш се на въпросния майстор... отиваш и като хора се разбирате да ти прегледа колата... ако преди това не те прати в реанимация заради всичките "хвалби"... щом си си дал един път парите при него и си сигурен,че е в грешка отиваш да ти оправи колата...
Колега прав си, спирам да пиша. Всеки греши, може да е в него вината, може и да не е, всеки сам може да прецени от написаното до тук, кой крив, кой прав, и да има едно на ум. Колата вече си пали, времето е топло. Другата зима, ако още съм с колата и реша да я правя, ще ви напиша от какво е бил проблема, но естествено няма да ходя при Илко, защото сам каза при последното ми ходене при него, че не иска да вижда повече колата.
На Илко пожелавам успех и повече клиенти.
pifonsky написа:RSxRacer написа:Аз съм седнал да гледам "Дързост и красота" пък тука филма по-интересен...колега потърпевш ако така мога да те нарека... обаждаш се на въпросния майстор... отиваш и като хора се разбирате да ти прегледа колата... ако преди това не те прати в реанимация заради всичките "хвалби"... щом си си дал един път парите при него и си сигурен,че е в грешка отиваш да ти оправи колата...
Колега прав си, спирам да пиша. Всеки греши, може да е в него вината, може и да не е, всеки сам може да прецени от написаното до тук, кой крив, кой прав, и да има едно на ум. Колата вече си пали, времето е топло. Другата зима, ако още съм с колата и реша да я правя, ще ви напиша от какво е бил проблема, но естествено няма да ходя при Илко, защото сам каза при последното ми ходене при него, че не иска да вижда повече колата.
На Илко пожелавам успех и повече клиенти.
И за какво беше цялата тема? На мъртвеца и 100 лекари са му малко...
Сега поне всички колеги във форума знаят, че ако се появи твоята TDS-ка за продан, да не я купуват.
Назад към Сервизно обслужване на БМВ