Теч от радиатора на ТДС
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Re: Теч от радиатора на ТДС
Теча от радиатора не е нормален за радиатор на под 10 хил.км. Не знам точно от къде тече, но има една хубава добавка за течове на Валволин - във вид на течност е, без никакви частици в нея. Пробвал съм я на няколко коли. Сипва се на топъл двигател и където тече започва да се превръща в гел при съприкосновение с въздуха, после става като гума и забравяш за теча. Имах едно Рено преди 4-5 години и му сложих турско водно съединение (поради разлика от 100 лв. с оригиналното) течеше яко, но с добавката за 1 седмица спря и повече не капна и капка (човека още си го кара така). След това съм пробвал и на други, а и на който съм казвал също не е имал проблеми след това.
За цапането на стъклото (ако е мазно) имаше някъде тема, ставаше въпрос за антифриз попаднал някъде под таблото, не помня точно. Смени първо филтъра, защото бързо се цапа и виж дали ще се оправи с издухване.
За цапането на стъклото (ако е мазно) имаше някъде тема, ставаше въпрос за антифриз попаднал някъде под таблото, не помня точно. Смени първо филтъра, защото бързо се цапа и виж дали ще се оправи с издухване.
- Monky
- младши ентусиаст
-
- Кара: ейшейсе и едно
- Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
- Детайли за колата: За тез пари Е39.
Vlados написа:Теча от радиатора не е нормален за радиатор на под 10 хил.км. Не знам точно от къде тече, но има една хубава добавка за течове на Валволин - във вид на течност е, без никакви частици в нея. Пробвал съм я на няколко коли. Сипва се на топъл двигател и където тече започва да се превръща в гел при съприкосновение с въздуха, после става като гума и забравяш за теча. Имах едно Рено преди 4-5 години и му сложих турско водно съединение (поради разлика от 100 лв. с оригиналното) течеше яко, но с добавката за 1 седмица спря и повече не капна и капка (човека още си го кара така). След това съм пробвал и на други, а и на който съм казвал също не е имал проблеми след това.
Благодаря, Владо!
Смених филтъра, то взе да духа топло

Весели Празници!
- Monky
- младши ентусиаст
-
Не знам аз ли не съм видял или...радиатора взе, че "протече" пак, но този път го огледах обстойно и се оказа, че в горната дясна страна малкото маркуче пуска малко....колко малко..към 700мл за 3 месеца
Затегнах го и сега мисля как да го направя по-здраво да не прави проблеми, че антифриза ми 100 кинта. 

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Виктор рейнс

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Monky
- младши ентусиаст
-
BABHOMED написа:Виктор рейнс![]()
Това е силикон нали? Да разбирам, че трябва да изолирам връзката на маркуча с радиатора?
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2