BMW xDrive – По всеки път. По всеки повод. По всяко време.

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

BMW xDrive – По всеки път. По всеки повод. По всяко време.

Мнение от vankata™ » 30 Яну 2006, 12:13

Камор Ауто, вносителят на BMW и MINI за България, организира изключително по рода си пробно шофиране на всички автомобили на BMW, оборудвани с интелигентната система за задвижване на четирите колела - xDrive. Събитието се провежда в зимния курорт Банско през периода 27–29 януари 2006 г. На 27 януари от паркинга пред сградата на Камор Ауто в Бизнес Парк София отпътува внушителна колона от 15 нови автомобила BMW X5, BMW X3, BMW Серия 5 и BMW Серия 3. Участниците в пробното шофиране имаха възможността да усетят сигурността и комфорта на BMW автомобилите с xDrive по живописния заснежен път от София до Банско.

Изображение

В първия ден от събитието представители на българските медии присъстваха на презентация на динамичните възможности на интелигентната система на BMW – xDrive, след което лично се убедиха във възможностите на системата при пътуване по сняг и лед. Демонстрацията беше проведена от професионалните инструктори Майкъл Каспърс и Стефан Шимпф, които пристигнаха специално за събитието от централата на BMW AG в Германия на 25 януари 2006 г. Инструкторите запознаха участниците с присъщата на BMW динамика и със стабилното и сигурно поведение на автомобила върху всякаква пътна настилка благодарение на интелигентната система за задвижване на четирите колела xDrive. Съобразеното с пътната обстановка разпределение на мощността и типичното за BMW задно предаване при суха настилка създават у водача усещане за спортен дух, а когато условията изискваха повишено внимание върху заснежения терен, участниците почувстваха допълнителния контрол на системата за задвижване на четирите колела.

Изображение

На специално избрания полигон в района на Банско участниците имаха възможността да тестват една от ненадминатите иновации на BMW – последното поколение система за контрол на стабилността (Dynamic Stability Control - DSC). Те изпитаха по-доброто поведение на пътя, усетиха повече динамика, повече комфорт и повишена безопасност по време на пробното шофиране, осигурени от BMW xDrive. Лесното управление и съвършеното поведение на колите на пътя предоставиха на участниците абсолютното удоволствие от шофирането на революционните за времето си автомобили, които поставиха нов стандарт в сегмента 4х4. За техническата безупречност на колите допринесоха и специално разработените за BMW масла на Castrol (компанията вносител за втори пореден път е партньор на BMW събитие, организирано от Камор Ауто). А активната сигурност на автомобилите беше гарантирана от ЗК „ЛевИнс”.

След пробното шофиране представителите на българските медии бяха поканени на пресконференция. Специални гости на събитието бяха Конрад Баумгартнер – регионален мениджър на BMW AG за Централна и Източна Европа, Дани Бренер – президент на Камор Ауто, и Рафи Паран – вицепрезидент на Камор Ауто. Трите основни акцента в речта на Конрад Баумгартнер бяха:

-Продажбите на BMW Group поставиха нов рекорд през 2005 г.
-Намеренията на BMW Group са да увеличат продажбите през 2006 г.
-BMW Group ще продължи продуктовата си инициатива.

“Успешното представяне на BMW Group през 2006 г. ще се базира на нашата силна марка и продуктово портфолио. Ние имаме три много силни марки и много привлекателни продукти, които са познати на нашите клиенти в цял свят” – сподели г-н Конрад Баумгартнер. Той също съобщи за четирите нови автомобила на BMW, които ще бъдат представени на пазара тази година:

-Новата версия на BMW Z4 Roadster – м. март 2006 г.
-BMW Z4 M Roadster – м. март 2006 г.
-BMW Z4 Coupe, (3,0i) и М–версията – м. юли 2006 г.
-BMW Серия 3 Coupe (2,5 и 3,5i) – м. септември 2006 г.

Представянето на BMW xDrive продължи и през почивните дни. Специално подбран кръг от гости изпробваха лично изключителната динамика, пъргавината, мощността и сигурността, които предлагат автомобилите BMW, оборудвани с xDrive.

Камор Ауто организира за втори път в България BMW xDrive дни. За краткото време след основаването на компанията през 2003 г. официалният вносител на луксозната марка стана лидер на пазара на луксозни автомобили и на висококачествено обслужване. Камор Ауто увеличи пазарния дял на нови автомобили BMW в България от 0,33 % до 2 % от общия пазарен дял на нови автомобили за периода 2003–2005 г. И докато през 2003 г. техният брой беше 57 автомобила, през 2004 г. Камор Ауто продаде 250 автомобила, а през 2005 г. – 500 нови автомобила. Пазарните позиции на Камор Ауто са предпоставка за влиянието на компанията в икономическия и социалния живот на страната.

Източник: www.autopress-bg.com
::: vankata™ :::

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 30 Яну 2006, 15:25

може ли някои да иде пред камур и да направи няколко снимки на тая внушителна колона

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 30 Яну 2006, 15:43

А как избират шофьорите за тест-драйфа :?:
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 30 Яну 2006, 22:24

К'во???? 4x4? Това спъва, това пречи, това не е нужно!!! Ама как може така? Моля ви се.....

:mhihi:
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 30 Яну 2006, 22:50

Изпращат на редовни клиенти покани... хехе ... да ги зарибят за нов модел ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 30 Яну 2006, 23:26

BMW lover написа:А как избират шофьорите за тест-драйфа :?:

Ми има регистрация която е безплатна на www.bmw.bg ама според мен тя е само за да те допуснат да гледаш, иначе тест драйв дават само на застреляните ни авто журналисти :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 30 Яну 2006, 23:32

BMW8 написа:
BMW lover написа:А как избират шофьорите за тест-драйфа :?:

Ми има регистрация която е безплатна на www.bmw.bg ама според мен тя е само за да те допуснат да гледаш, иначе тест драйв дават само на застреляните ни авто журналисти :D

канят и други ...
баща ми имаше покана
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 30 Яну 2006, 23:44

То ако става на въпрос аз сам правил тест драйв на Е90 и на Е60 ,все със покани ама ми беше интересно другите "шофьори" как ги канят , щот например , наште са митнически агенти и им правят /на Мкар/ представителството пред митница и се познават с всички шефове, та за тва аз като единствен фен от семейството проявих желание да покарам :mhihi: :mhihi: :mhihi: Е90 - 330и ;Е60 - 525d,530d,535d :shock: ,523i,525xi(aз него карах на преходите, а на полигона останалите)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 31 Яну 2006, 0:19

Wizi написа:К'во???? 4x4? Това спъва, това пречи, това не е нужно!!! Ама как може така? Моля ви се.....

И аз това казвам,ама няма кой да ме чуе :mhihi: :mhihi: И освен това скоро,гледах едно предаване по discovery за джиповете,високия им център на тежеста и демострираха в една ежедневна пътна ситуация ,колко лесно се обръщат по таван :roll:
One passion,one car,one life...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 31 Яну 2006, 10:40

Записването за тест драйв става чрез някой дилър. Карахме Х3 с един приятел. По принцип не ме кефят джипове, но лекичко взех да си променям мнението. Все пак успяхме да видим колко безпомощен може да бъде Х3 в по-дълбок сняг след като изхвърчахме :D на един завой... DSC-то не успя да спаси положението. Ще пусна някоя снимка от събитието по-късно.
Niky Georgiev

Потребител
Аватар

Мнение от Julius » 31 Яну 2006, 13:47

test drive-a става след регистрация във сайта на BMW. Аз лично се регистрирах и участвах без да имам каквито и да било връзки в камор или някой дилър.
Ники - а теб те видяхме в преспата :-), аз бях с 330xD Touring и въпреки че е комби и дизел мога спокойно да каже че и много пъргава и стабилна.
Имаше и екстра - безплатна карта за ски лифта на банско. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 31 Яну 2006, 14:47

Julius написа:test drive-a става след регистрация във сайта на BMW. Аз лично се регистрирах и участвах без да имам каквито и да било връзки в камор или някой дилър.
Ники - а теб те видяхме в преспата :-), аз бях с 330xD Touring и въпреки че е комби и дизел мога спокойно да каже че и много пъргава и стабилна.
Имаше и екстра - безплатна карта за ски лифта на банско. ;)

Явно има различни варианти за записване. Иначе за преспата, Коко (един приятел) я вкара там, та после и Х5 едвам ни изтегли :lol:
След инцидента отново поех управлението и по-нагоре в завоите влизах с газ умишлено за да поднесе (да усетя наистина доколко е стабилна), но при мен DSC-то мигаше като коледна лампа и не позволи да мръдна и сантиметър от траекторията. Така ми се искаше да покарам без електроники за стабилизация, но се притеснявах да не стане някоя беля, пък вече ни бяха научили :lol:
Niky Georgiev

Потребител
Аватар

Мнение от Julius » 31 Яну 2006, 16:23

Да и при мен мигаше през цялото време, и ми беше интересно дали може да се завърти или поне занесе малко, но уви не успях. Но и не натисках здраво де, имаше и насрещно все пак :-). Е радвам се че има с кого да споделя малко от емоцията.
Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 31 Яну 2006, 18:48

Niky Georgiev написа:Записването за тест драйв става чрез някой дилър. Карахме Х3 с един приятел. По принцип не ме кефят джипове, но лекичко взех да си променям мнението. Все пак успяхме да видим колко безпомощен може да бъде Х3 в по-дълбок сняг след като изхвърчахме :D на един завой... DSC-то не успя да спаси положението. Ще пусна някоя снимка от събитието по-късно.

Х3 се справя по-добре в дълбок сняг от колкото Лада Нива :) това е само за протокола.

Личен опит :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 31 Яну 2006, 19:17

Julius написа:Да и при мен мигаше през цялото време, и ми беше интересно дали може да се завърти или поне занесе малко, но уви не успях. Но и не натисках здраво де, имаше и насрещно все пак :-). Е радвам се че има с кого да споделя малко от емоцията.
Поздрави!

Наистина беше страхотно изживяване, аз лично не очаквах такава динамика от джип и останах много приятно изненадан. Въпреки високия клиренс имаше отлична стойка на шосето и безпроблемно взех завой ускорявайки с над 170 км/ч. Спирането с такава скорост се оказа доста лесна задача за Х3 3.0 D. Неверятно беше и това как като подадеш газ на лед, просто се изстрелва като на асфалт. Много са поработили инженерите от BMW за да постигнат такова съвършенство. За комфорта няма да говоря, просто се чувстваш пове от човек в такава кола. Кофти работа, както каза моя човк Коко, сега ще трябва да търся 100 000 от някъде :roll:
Niky Georgiev

Следваща

Назад към Основен Форум