Да го направя супер или да рискувам с Б28
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Re: Да го направя супер или да рискувам с Б28
Колега,скачай на 28-ца аз направих грешка,че си правих главата. Само тя ми излезе вече около 1200 лв. има 28-ци по толкова и от частите на твоя ще си избиеш паричките
Поздрави:)

Поздрави:)
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За разхода на гориво... дали ще си струва или не, трябва ти да си прецениш. Това според мен зависи главно от мисленето на човек. Знае, че ще кара 2.8, ще има добър вървеж, но иска същия добър разход. Знае, че ще кара 2.8, ще има добър вървеж, и на фона на това си казва, че повишения разход е нещо нормално. Така че колега, прецени си, поразпитай за разхода на някой колега с автомат, и така. Иначе ако беше с механична кутия, на твое място определено бил се захванал с това, като е удачно да си намериш кола-донор, за да може да чуеш и тестваш мотора, и да намалиш вероятността за лоша покупка до минимум. Желая ти успех, и сподели какво си решил.
София градски режим:
-2.8 автомат най-нисък разход 14л/100 км!
-2.8 ръчни скорости,около 9л-10л/100км (не ангажирам никой с изказването си,моля не започвайте изказвания от рода ,няма как да е толко или т.н)
-2.8 автомат най-нисък разход 14л/100 км!
-2.8 ръчни скорости,около 9л-10л/100км (не ангажирам никой с изказването си,моля не започвайте изказвания от рода ,няма как да е толко или т.н)

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Да де, но колко ще е повишен. Ще изчакам някой със 528иА да каже колко гори и можеби това ще е от решаващо значение - аз основно карам изънградско, но пък карам много, примерно за последната седмица само, от четвъртък до вчера имам над 1000 километра.
ПС: 14 градско ме устройва съвсем напълно.
ПСПС: Да го кажем така - градско ме устройва до 15-16 максимум (газ 16-17), извънградско до 8-9 (газ 9-10) максимум
ПС: 14 градско ме устройва съвсем напълно.
ПСПС: Да го кажем така - градско ме устройва до 15-16 максимум (газ 16-17), извънградско до 8-9 (газ 9-10) максимум
извънградско при скорост -90км/ч на автопилот 6/100
-130км/ч на автопилот около 7.5л/100 НО НЕ И НАД
-над 170 почва да трепери портофейла
Това е за 528 с ръчни скоростна кутия
Засичането е правено по 2 маршрута многократно,като се заси разхода :
-пълня резервоара догоре и доливам
-гледам на борд компютъра колко литра има в резервоарите,скрити менюта на голямото табло(тоест колко е изхарчила)
-според бензиномер
-борд компютър
Поне при мен винаги показва вярно и борд компа,и бензиномера и т.н
Питай Sherman как се роди от разход и вървене като разкара автоматика на 530-ката
-130км/ч на автопилот около 7.5л/100 НО НЕ И НАД

-над 170 почва да трепери портофейла

Това е за 528 с ръчни скоростна кутия

Засичането е правено по 2 маршрута многократно,като се заси разхода :
-пълня резервоара догоре и доливам
-гледам на борд компютъра колко литра има в резервоарите,скрити менюта на голямото табло(тоест колко е изхарчила)
-според бензиномер
-борд компютър
Поне при мен винаги показва вярно и борд компа,и бензиномера и т.н
Питай Sherman как се роди от разход и вървене като разкара автоматика на 530-ката

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Интересно, гледам, че на 528иА слагат 3 различни диференциала, нормалния е 2.93 , 3.64 (като на 520иА) за Африка и Япония и 4.10
за Америка и Канада.

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
И 3.07 има на комби версията.
Въпроса е малко реторичен, естествено, че 2.8, вероятността да изкара повече км е доста по-голяма, отколкото ремонтираната 20ка
Въпроса е малко реторичен, естествено, че 2.8, вероятността да изкара повече км е доста по-голяма, отколкото ремонтираната 20ка

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Правил съм ремонти и на двата мотора, карал съм ги и двата по около 100 хил км....Диференциалите по принцип съм чувал че се слагат за Америката по големи, защото колите често се карат в задръствания и скоростта им е малко по ниска в градски условия и затова.
Няма смисъл да ремонтираш мотор, не знам каква е стойността на частите, но ако вземеш да сменяш всичко наред ще ти хване малко над 2 бона, ако сменяш от до, говоря и за ремонтен комплект на улътнения, вериги, и т.н
По добре сложи някой добър 28 мица, все пак тази кола няма да я караш още 10 години я
Ако те изкара, а той ще те, поради по добрия моторесурс, да кажем 3 години, си е оптимален вариант...По принцип по-мощния двигател има по голям живот, но и по голям специфичен разход на конска сила час, оттам и малко по голям разход като цяло.
За мен лично 2000 кубиковия мотор е малко недоносена разработка, както 518 ката беше на модела е34...
Няма смисъл да ремонтираш мотор, не знам каква е стойността на частите, но ако вземеш да сменяш всичко наред ще ти хване малко над 2 бона, ако сменяш от до, говоря и за ремонтен комплект на улътнения, вериги, и т.н
По добре сложи някой добър 28 мица, все пак тази кола няма да я караш още 10 години я

За мен лично 2000 кубиковия мотор е малко недоносена разработка, както 518 ката беше на модела е34...
- spacepl
- старши ентусиаст
-
На няколко места, гледам че М52Б28 за Англия е със алусил, на други места прочетох, че е със ризи - кое е вярното и кое е по-добре да търся, европейски мотор с никасил или англииски със алусил или ризи.
ПС: алусил не е ли само на М54Бхх и по-новите.
ПС: алусил не е ли само на М54Бхх и по-новите.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Сега малко може да се отклоня от темата, но точно 2-ката е най-дълголетния мотор, поради малкия ход на буталата и малкото тяга, която упражняват върху коляновия вал и лагерите. 99% от двигателите са умрели от прегряване, а не от износване. На 3-та серия двигателя седи перфектно, на 5-та е муден за градски условия, но за извънградско, за каквото е мислен, си е достатъчен.
А за диференциалите, имай предвид че ако сменяш, ще трябва и полуоски и кардан да взимаш, а то така стане ли, най добре и кутията да вземеш.
ПП Алу- и никасилите хич да не те притесняват, повече са митове и легенди това или следствие на единична доставка на бензин с много сяра. За спокойствие си му направи каквито тестове искаш, мери компресия, тест за газове...
А за диференциалите, имай предвид че ако сменяш, ще трябва и полуоски и кардан да взимаш, а то така стане ли, най добре и кутията да вземеш.
ПП Алу- и никасилите хич да не те притесняват, повече са митове и легенди това или следствие на единична доставка на бензин с много сяра. За спокойствие си му направи каквито тестове искаш, мери компресия, тест за газове...
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
528 иА с диф 2.93 стоковица при трафик в София 16л./100 км. като собстеника не е с леко краче.
аз като изхвърлих 20-ката и сложих 28-цата с моята кутия и диф 3.64 разлика разхода не намирам 13л./100 км.
поне познавах донора от близо, защото беше на мой приятел дето я обърна 3-пъти през таван.
ако решиш да слагаш 2.8 вземи и цялата изпускателна с-ма, не че от дваиската нестава , но 28-цовата е с по-голям диаметър и е по-отпушена.
аз като изхвърлих 20-ката и сложих 28-цата с моята кутия и диф 3.64 разлика разхода не намирам 13л./100 км.
поне познавах донора от близо, защото беше на мой приятел дето я обърна 3-пъти през таван.
ако решиш да слагаш 2.8 вземи и цялата изпускателна с-ма, не че от дваиската нестава , но 28-цовата е с по-голям диаметър и е по-отпушена.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
имам чудно м54б30 с ръчна кутия на 120к км/реални/ 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Вярвам ти, но за него съвсем ще трябва да изкормя всичко.
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Явор написа:имам чудно м54б30 с ръчна кутия на 120к км/реални/
Яворе, за туй и аз се облизвам, но се чудя какво да правя после с моя М54Б25. Ако ти или някой от Добрич

49 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4