Проекти за реставрация на Е34 - мотор, купе, цялостно ...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Проекти за реставрация на Е34 - мотор, купе, цялостно ...

Мнение от ZLATEN » 10 Яну 2011, 12:33

Предлагам да има тема, в която да се пускат интересни линкове към проекти за реставрация на Е34, било то мотор, купе или цялостно.

Аз съм първи със следната тема : http://forums.forzamotorsport.net/blogs ... 2#Comments

----------------------

Ето я темата според предложението на колегата ZLATEN

Надявам се да се придържаме към заглавието и коментарите да се свеждат до техническите средства, материалите и способите за изпълнението на проектите :!:

tsb_bg
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Re: Предложение за тема в която да се пускат линкове за ...

Мнение от ddddk » 10 Яну 2011, 12:51

Аз съм много за, но нали се сещаш какво се случи с оная тема за руснака с 20-ската...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проекти за реставрация на Е34 - мотор, купе, цялостно ...

Мнение от BMW M5 super » 10 Яну 2011, 20:38

Ебаси уникалната тема .
БРАВОООО :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
vvvvv

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 11 Яну 2011, 15:45

Вие мислите ли че ако накой от нашите фенове имаше пари, нямаше да реставрира някоя м5-ца? :) Щото аз съм сигурен за себе си че бих го направил :) .... Темата е уникална !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW M5 super » 13 Яну 2011, 23:36

Аз вече съм тръгнал по този път ,слагам и всичко оригинално и се старая макар и трудно да я върна към моемнта и от преди 20 години ))).
Единствено мотора и ще и го направя уникум.Съответно и спирачната система ще се промени .
vvvvv

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 18 Яну 2011, 13:58

Ами колега направи описание на нещата, които правиш. Сложи 1-2 снимки. Може да вдъхновиш още някой да се заиграе :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: е30-327 . е30-320
Мечтае да кара: bmw 327i turbo
Детайли за колата: BMW 327 i

Мнение от tuningfena » 18 Яну 2011, 18:01

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 03 Фев 2011, 8:17

още една интересна тема:

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=238724

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 07 Фев 2011, 15:40

Аз няма да пускам тема а ще разкажа с думи (нямам снимки) какво съм свършил по- моята страст. Колата е вземах миналата година Август месец. По моите разбирания беше много занемарена и неподържана. Когато е вземах реших че малко по малко ще я преведа в преличен вид за да ми хареса на мен. Като за начало смених всички консумативи заедно с виско и едно гумено каре. Колата беше без нито една кора в двигателния отцег и отдоло. Вместо нормален филтър беше с някакъв конусен пръдлив филтър. След много ровене из форума на много прекрасна цена си намерих целия комплект кори заедно с кутията на филтъра. Монтирах всичко и поне там беше придобила вида, който исках да придобие. След това започнах вътре купето да барникам, защото в краката бяха нахакани две елипси. Свалих ги и си намерих две здрави кори заедно с колонките и стана чудна работа. Волана беше имитация на М-ком (четири лъчев с М емблема). След много търсене намерих на чудна цена в прекрасно състояние Мтех2 волан. Скоростния ми лост е с м топка и таблото с уредите е пак М-во. Нямаше стелки и седеше много грозно купих и тях и горе доло бях доволен. Страничните колонки ги направих карбонови и съм доволен от резултата. Сега остава като се постпли да си претапицирам тавана и задната кора. Нямах касетофон и си вземах прекрасен със USB изход без диск. Имам няколко забележки по праговете и веждите, които ще си правя когата е малко по топло. Също тока нямах стопове и ми липсваше бутона на педала, който си купих и сложих. Радиаторчето на парното се базика нещо но лека полека всичко ще влезе в час. Нямам снимки но от сега нататъка ще правя и прилагамакоима интерес. Нямам за цел да е правя 100% оригинал но поне не искам цигании да има по нея. Всеки ме пита защо влагам пари в 20 годишна талига? Отговора, който давам е че съм влюбен в тази кола. От дете си мечтая точно за такава каквато имам сега. Това е просто любов към марката. Обичам БМВ от както се помня, имах списания с коли от 2-ри клас и там винаги гледах БМВ, имах на колички Е30 кабрио (червена) и Е34 (черна)! Та така ако има интерес ще постна снимки от процеса по натам.

Поздрави!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 М50B25
Мечтае да кара: E34 V12
Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU

Мнение от BABHOMED » 08 Фев 2011, 1:48

Добре колега кефя се на такова утношение към тези коли !
При мен нещата стояха горе доло така и аз като малък мечтаех не само за БМВ но за Е34 нз как ми влезна в главата..Само едно ми се въртеше вътре 525-525-525 и така купих един екземпляр миналата година за 5000лв буухх беше най скъпата оферта която видях но знаеш че или си заслужава или има за какво да е толккова скъпа .....И така за сега вече около 30 000клм. само бензин и лигавене някои дреболии изкачат от време на време които ги оправям с голямо удоволствие и вашо съдействие.Интересно беше 1-2 месеца след като я взех гледах я като голям камък,нямах и представа що е то Е34 и какво от къде за какво луда работа тази кола няма нищо общо просто със останалите марки които съм виждал и имам наблюдение..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92
Мечтае да кара: F01

Мнение от cherrypopper » 08 Фев 2011, 17:40

Леле като гледам тези проекти ми се плаче. Така ми се иска и аз да върна блясъка на моята количка, но реалността е друга ... няма средства за това :driving:
Изображение Elegance is the key to success ...

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 09 Фев 2011, 8:58

Колега със желание, мерак, инат и упоритост всичко се постига! Нещата се правят леко полеко, едно по- едно! Ако си сръчен и си правиш повечето неща сам ще е още по- добре! Така че човек не трябва да се отчайва толкова бързо!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 09 Мар 2011, 8:18

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 09 Мар 2011, 9:00

колега и на мен още в 5-6 клас ми влезе мухата в главата. Вуйчо ми си беше взел една 3-ка акула и оттогава знаех коя е марката. След като се вряза със 140 в едно дърво и му нямаше нищо 8). Не ми трябва да реставрирам М-ка, малко повече пара да има ще я направя мойта ТДС-ка ненормална :smoke: . Имам в галерията една 5-ца на която се опитвам да направя мойта и горе-долу става, само едни кристални фарове и стопове и трябват ама кинти като има. Само няма да я свалям толкова ниско 'щото в нашата родина не става ;) .

ПС. Някой може ли да ми каже какви са тея гуми които слага накря.

Следваща

Назад към E34