Нещо чука по предницата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
И, ХОДИ ЛИ В ДАРУ???VALIO_P написа:Благодаря на всички за мненията. Явно ще се ходи в Дару кар - да видим те какво ще кажат.
ICE написа:И, ХОДИ ЛИ В ДАРУ???VALIO_P написа:Благодаря на всички за мненията. Явно ще се ходи в Дару кар - да видим те какво ще кажат.
Записах се, но ми се отвори друга работа и не можах да отида. После дойдоха студовете и не ми се пътуваше. Но ще ги посетя и непременно ще пиша какъв е резултата.
Щях да пропусна да допълна нещо. Сега в големите студове това чукане изчезна. Като се позатопли и пак се появи.Това дали може да ме насочи в някаква посока за произхода на проблема.
Само да споделя за моя ремонт на реика и чукане. Днес ми ремонтираха реиката - във Варна в Елит Ауто. Цената е между 200 и 250лв. Дават 1 година гаранция. Казват че уж другите които ги ремонтирали наистина бързо се скапвали защото ползвали стандартни уплътнения които не издържали на голямото налягане (казаха че било към 200 атмосфери). Те ползвали специални сплави от които ги правили и затова давали 1 година гаранция.
За тракането - пак не се оправи. Качиха я пак и след обстоино гледане (заради това чукане смених носачи, накраиници, амотрисиори) видяха че някакви болтове които държали двигателя към рамата били отхлабени и по точно - гаиките липсвали. След като затегнаха и тн всичко, нямам повече чукане.
За тракането - пак не се оправи. Качиха я пак и след обстоино гледане (заради това чукане смених носачи, накраиници, амотрисиори) видяха че някакви болтове които държали двигателя към рамата били отхлабени и по точно - гаиките липсвали. След като затегнаха и тн всичко, нямам повече чукане.
VALIO_P случайно да си чупил пружина и да не си я сменил щото се е сяупила само първата витка или да си скъсявал такава(ако да и си я рязал под 90 градуса най вероятно е от там-аз имах такъв проблем). и едно въпросче: когато караш в дъждовно време пукането изчезва ли? ако ДА то погледни пак пружините.
ICQ 241-620-174
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
IASHO написа:VALIO_P случайно да си чупил пружина и да не си я сменил щото се е сяупила само първата витка или да си скъсявал такава(ако да и си я рязал под 90 градуса най вероятно е от там-аз имах такъв проблем). и едно въпросче: когато караш в дъждовно време пукането изчезва ли? ако ДА то погледни пак пружините.
От счупена пружина,се чуват адски звуци при преминаване пре неравност

Георги Пенчев
Penchev написа:IASHO написа:VALIO_P случайно да си чупил пружина и да не си я сменил щото се е сяупила само първата витка или да си скъсявал такава(ако да и си я рязал под 90 градуса най вероятно е от там-аз имах такъв проблем). и едно въпросче: когато караш в дъждовно време пукането изчезва ли? ако ДА то погледни пак пружините.
От счупена пружина,се чуват адски звуци при преминаване пре неравностако е свалено стъклото оттам се чува такова дрънчене,че сърцето да ти се скъса от мъка
![]()
Георги Пенчев
при мен веднъж се появи едно пукане,което се усещаше и в волана и така 3 месеца докато най-накрая разбрах че ми е счупена предна лява пружина(1-ва витка която даже си беше още там но притисната от пружината към леглото на лагера на макферсона),и понеже пружината се беше счупила под 90 градуса спрямо сечението си (иначе е срязана диагонално спрямо сечението си)та този ръб дето се беше получил при счупването запираше в леглото на лагера и при завиване се чуваше това пукане .
Аз казвам на мен какво ми се е случило и не мисля,че ще му навреди ако даде пълен ляв и се наведе да погледне.Не е толкова трудно,а и незнае човек от къде ще изкочи зайчето
ICQ 241-620-174
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
ICE написа:Развитие?
Най-после отделих време и се заех сериозно с проблема. Посетих Камор ауто и направиха цялостен преглед на ходовата част. Смениха следните неща: щанга вертикална - лява/ кат № 31351095661/ , щанга вертикална / кат № 31351095662/ , комплект тампон носач /31129068753/ и проблема се реши. Предположенията на някои от форума за рейка се оказаха явно неправилни

51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4