Нещо чука по предницата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 16 Яну 2006, 18:58

VALIO_P написа:Благодаря на всички за мненията. Явно ще се ходи в Дару кар - да видим те какво ще кажат.
И, ХОДИ ЛИ В ДАРУ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VALIO_P » 30 Яну 2006, 15:19

ICE написа:
VALIO_P написа:Благодаря на всички за мненията. Явно ще се ходи в Дару кар - да видим те какво ще кажат.
И, ХОДИ ЛИ В ДАРУ???

Записах се, но ми се отвори друга работа и не можах да отида. После дойдоха студовете и не ми се пътуваше. Но ще ги посетя и непременно ще пиша какъв е резултата.
Щях да пропусна да допълна нещо. Сега в големите студове това чукане изчезна. Като се позатопли и пак се появи.Това дали може да ме насочи в някаква посока за произхода на проблема.

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 30 Яну 2006, 18:30

Всичките тези симптоми говорят за рейка.Тя е хидравлична и маслото и се сгъстява при ниски температури и тропането намалява или изчезва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от filipf » 30 Яну 2006, 19:33

Рейка 100%
При мен ситуацията е същата - при студовете изчезна тропането :!: :!:

Пиши какво ти е излезнал ремонта че и аз съм за ремонт :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VALIO_P » 30 Яну 2006, 20:26

Ами тя рейката може ли да се ремонтира или се сменя.

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 30 Яну 2006, 21:31

VALIO_P написа:Ами тя рейката може ли да се ремонтира или се сменя.

Ремонтират се ,но ефекта е временен.
Ама като разбереш колко струва нова рейка ще се съгласиш и на временното решение.
В Пловдив там кадето ги правят ремонта е около 100 лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kido » 30 Яну 2006, 23:11

Само да споделя за моя ремонт на реика и чукане. Днес ми ремонтираха реиката - във Варна в Елит Ауто. Цената е между 200 и 250лв. Дават 1 година гаранция. Казват че уж другите които ги ремонтирали наистина бързо се скапвали защото ползвали стандартни уплътнения които не издържали на голямото налягане (казаха че било към 200 атмосфери). Те ползвали специални сплави от които ги правили и затова давали 1 година гаранция.

За тракането - пак не се оправи. Качиха я пак и след обстоино гледане (заради това чукане смених носачи, накраиници, амотрисиори) видяха че някакви болтове които държали двигателя към рамата били отхлабени и по точно - гаиките липсвали. След като затегнаха и тн всичко, нямам повече чукане.

Потребител
Аватар

Мнение от IASHO » 30 Яну 2006, 23:28

VALIO_P случайно да си чупил пружина и да не си я сменил щото се е сяупила само първата витка или да си скъсявал такава(ако да и си я рязал под 90 градуса най вероятно е от там-аз имах такъв проблем). и едно въпросче: когато караш в дъждовно време пукането изчезва ли? ако ДА то погледни пак пружините.
ICQ 241-620-174

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 30 Яну 2006, 23:53

IASHO написа:VALIO_P случайно да си чупил пружина и да не си я сменил щото се е сяупила само първата витка или да си скъсявал такава(ако да и си я рязал под 90 градуса най вероятно е от там-аз имах такъв проблем). и едно въпросче: когато караш в дъждовно време пукането изчезва ли? ако ДА то погледни пак пружините.

От счупена пружина,се чуват адски звуци при преминаване пре неравност :arrow: ако е свалено стъклото оттам се чува такова дрънчене,че сърцето да ти се скъса от мъка :idea:

Георги Пенчев
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от IASHO » 31 Яну 2006, 1:03

Penchev написа:
IASHO написа:VALIO_P случайно да си чупил пружина и да не си я сменил щото се е сяупила само първата витка или да си скъсявал такава(ако да и си я рязал под 90 градуса най вероятно е от там-аз имах такъв проблем). и едно въпросче: когато караш в дъждовно време пукането изчезва ли? ако ДА то погледни пак пружините.

От счупена пружина,се чуват адски звуци при преминаване пре неравност :arrow: ако е свалено стъклото оттам се чува такова дрънчене,че сърцето да ти се скъса от мъка :idea:

Георги Пенчев

при мен веднъж се появи едно пукане,което се усещаше и в волана и така 3 месеца докато най-накрая разбрах че ми е счупена предна лява пружина(1-ва витка която даже си беше още там но притисната от пружината към леглото на лагера на макферсона),и понеже пружината се беше счупила под 90 градуса спрямо сечението си (иначе е срязана диагонално спрямо сечението си)та този ръб дето се беше получил при счупването запираше в леглото на лагера и при завиване се чуваше това пукане .
Аз казвам на мен какво ми се е случило и не мисля,че ще му навреди ако даде пълен ляв и се наведе да погледне.Не е толкова трудно,а и незнае човек от къде ще изкочи зайчето
ICQ 241-620-174

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VALIO_P » 31 Яну 2006, 21:58

Не , пружина не съм чупил, и нищо по окачването не съм ремонтирал -по принцип всичко /с изключение на десен долен носач/ си е оригинално от Германия.
А както писах вече тропането е някак си глухо и определено го усещам на волана. А при свален прозорец отвън не се чува тракане.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 08 Фев 2006, 19:22

Развитие?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VALIO_P » 10 Фев 2006, 14:35

ICE написа:Развитие?

Още не съм намерил време да отида, но за ок. 20000 км. не отчитам някакво влошаване. Усещането и чукането си е все същото и дразни само при ниска скорост иначе го няма. Обещавам, че ще пиша като реша проблема :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VALIO_P » 28 Фев 2006, 19:01

ICE написа:Развитие?

Най-после отделих време и се заех сериозно с проблема. Посетих Камор ауто и направиха цялостен преглед на ходовата част. Смениха следните неща: щанга вертикална - лява/ кат № 31351095661/ , щанга вертикална / кат № 31351095662/ , комплект тампон носач /31129068753/ и проблема се реши. Предположенията на някои от форума за рейка се оказаха явно неправилни :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от filipf » 28 Фев 2006, 20:03

А бях 1000% за рейка :uups: :shock:
При мене сменяха някакващанга но тропането не изчезна и от там реших че е рейка, явно трябва да се прави само в Камор или Дару :!:
Кач пара тия штанги в камор :?:

ПредишнаСледваща

Назад към E39