Още един в отбора!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i M52B20TU

Още един в отбора!!!

Мнение от mishoval » 07 Мар 2011, 17:09

Здравейте, колеги!
От днес съм горд собственик на мечтаната ми марка - BMV 520i, всички екстри без навигация, производство 12.1999, двоен ванос/нищо не ми говори/. На диагностика и ЕКУ - всичко топ, километраж - 149 х.???. Водех я по майстори на оглед и окачване - всички викат "За тази цена - вземай веднага"
Понеже за първи път се качвам на БМВ и съм още много бос, ще ме извините за въпросите, ако ви се сторят глупави. Та така:
1. Какво задължително трябва да сменя веднага? За масло и филтри - ясно! Майстора в сервиза, който ми прави диагностиката, ми каза, че на тези модели след 100 х. било хубаво да се смени водната помпа, че правела бели лятото и водела до прегряване. Има ли нещо вярно, задължителна ли е смяната, цени?
2. Някакви ремъци и ролки трябва ли да сменям - споменаха "пистови"
3.Спирачна течност, масло хидравлика, антифриз, предни дискови и накладки /предни и задни / са сменяни преди година в оторизиран сервиз - мисля да не ги пипам.
4. Мисля да сложа един газов инжекцион - с 2 г. гаранция. Какво ви е мнението?
Засега не се сещам за друго, със сигурност ще имам и още въпроси, но да оставим нещо за по-нататък. :lol:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Още един в отбора!!!

Мнение от boksioraE39 » 07 Мар 2011, 19:30

Честито,дай снимки. :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 07 Мар 2011, 20:13

Честито, очаквай ключ скоро.

П.с Не използвай "всички екстри" никога, докато мод е бат Илко. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 07 Мар 2011, 20:18

Е... що то точно 520ките са със всички екстри... щот мотора евтин... 8)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 07 Мар 2011, 21:22

blacksapphire написа:Честито, очаквай ключ скоро.

П.с Не използвай "всички екстри" никога, докато мод е бат Илко. :mhihi:

Що бе :lol: Нямам нищо против някой да има повече от мен,не съм завистлив човек ;)

П.С. А и те всички БМВ-та са с ВСИЧКИ ЕКСТРИ само без това и онова ......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 07 Мар 2011, 21:41

mishoval написа:Здравейте, колеги!
От днес съм горд собственик на мечтаната ми марка - BMV 520i, всички екстри без навигация, производство 12.1999, двоен ванос/нищо не ми говори/. На диагностика и ЕКУ - всичко топ, километраж - 149 х.???. Водех я по майстори на оглед и окачване - всички викат "За тази цена - вземай веднага"
Понеже за първи път се качвам на БМВ и съм още много бос, ще ме извините за въпросите, ако ви се сторят глупави. Та така:
1. Какво задължително трябва да сменя веднага? За масло и филтри - ясно! Майстора в сервиза, който ми прави диагностиката, ми каза, че на тези модели след 100 х. било хубаво да се смени водната помпа, че правела бели лятото и водела до прегряване. Има ли нещо вярно, задължителна ли е смяната, цени?
3.Спирачна течност, масло хидравлика, антифриз, предни дискови и накладки /предни и задни / са сменяни преди година в оторизиран сервиз - мисля да не ги пипам.
Засега не се сещам за друго, със сигурност ще имам и още въпроси, но да оставим нещо за по-нататък. :lol:

Добре дошъл в сектата колега! :wave:
На всичките ти въпроси има отговори в търсачката на форума, пробвай там! :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 07 Мар 2011, 21:59

честита придобивка ,милиони безаварийни колега :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 '02 525 dA touring

Мнение от Kala » 07 Мар 2011, 22:06

Колега, да я караш със здраве! Уникално е, ще видиш...болест е:)
Не слагай само газ, недей!

Безаварийно, кефи се на редовия шестак:)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 07 Мар 2011, 22:07

честито и безавариини километри :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 07 Мар 2011, 22:08

Първо честито колега и със здраве да си я караш колицата!
Така сега,не мога да разбера едно нещо бе хора как още може да се купува 520i E39 вярно,че данъка и застраховката са по-малки,но вече няма акциз,защо не взимате 523i,528i :ok: и т.н колкото и да не ви се вярва разхода е същия (да не казвам по-малък,че ще има напатки макар,че си е така) и вървежа е много повече разлика колкото от тук до луната,преди да тръгнете да купувате коли не са ли допитвате до хора кое как кое що,просто е непростимо да караш тромава 520-ска която ти гори колкото много по пъргаво 523 или 528 да не говорим за по-нагоре?!?!?! :dunno:
Не,че колата е лоша или пък двигателя,но защо като можете да карате много по с удоволствие малко по големите двигатели и ще ви бърка също толкова колкото и тая 520-ска в джоба!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 07 Мар 2011, 22:30

Честито, колега! Много безаварийни, да се грижиш добре за нея, и да я караш както трябва ;) Относно това дали да сложиш газ... зависи колко мислиш да я караш колата. Ако пътуваш често примерно, ще усетиш много голяма разлика. А един хубав газов инжекцион с нищо няма да навреди на мотора. Поразрови се из форума, колегите са коментирали много, ще намериш нужното инфо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 07 Мар 2011, 22:33

Честито колега. :)

bili1 написа:Първо честито колега и със здраве да си я караш колицата!
Така сега,не мога да разбера едно нещо бе хора как още може да се купува 520i E39 вярно,че данъка и застраховката са по-малки,но вече няма акциз,защо не взимате 523i,528i :ok: и т.н колкото и да не ви се вярва разхода е същия (да не казвам по-малък,че ще има напатки макар,че си е така) и вървежа е много повече разлика колкото от тук до луната,преди да тръгнете да купувате коли не са ли допитвате до хора кое как кое що,просто е непростимо да караш тромава 520-ска която ти гори колкото много по пъргаво 523 или 528 да не говорим за по-нагоре?!?!?! :dunno:
Не,че колата е лоша или пък двигателя,но защо като можете да карате много по с удоволствие малко по големите двигатели и ще ви бърка също толкова колкото и тая 520-ска в джоба!

Извън темата, но само за пример: В Плевен данъка за 150 коня е 180 лв, за 151 коня скача на 420 и от там стремглаво върви нагоре. Това ме възпря и мен и сега съжалявам, но за напред ще знам....
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Мнение от sparky01 » 07 Мар 2011, 22:40

Честито, колега и много безаварийни ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е65 730d
Мечтае да кара: IL
Детайли за колата: няма-няма

Мнение от knivanov » 07 Мар 2011, 23:14

Честито и добре дошъл!!!сменяй само това което се обади.не пипай нещо което работи. :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 08 Мар 2011, 7:47

mishoval написа:Здравейте, колеги!

Честито!

За първоначално обслужване имаш:

1. Масло: мотор, диф, скорости
2. Филтри: маслен, въздушен, горивен, климатичен
3. Ремък + ролки
4. Водна помпа с метални турбини, антифриз, евентуално да видиш как е термостата.
5. Свещи
6. Друго? - колегите да допълнят ако съм пропуснал нещо.

За цените виж най-отгоре във форума, но едно 500лв ще заминат

Слагай газ и не се притеснявай :mhihi:

Сложи някоя снимка 8)
:yes:

Следваща

Назад към E39