РЕСТАВРАЦИЯ - '73 2002 tii
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
- Bъ3eLa_csl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e12 525
Re: РЕСТАВРАЦИЯ - '73 2002 tii
Радвам се,че има такива хора като тебе все още. Такива които са ентусиазирани и вършат работата си с кеф трябва да има повече такива хора ЕВАЛАТА ! 

- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Браво! Продължавайте все така упорито! Имаш много голям ентусиазъм. Това е добра работа. 

- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2140t
Пак съм аз
Имаше още малко работа в зоната на подкалника , а именно да удължа (долната част бе изгнила) уребрението му до дъното на багажника .

И се заех с легена за резервната гума . Митко ми беше донесъл от един донор , с който се заех да го възстановявам , щото този е обезличен с тези груби кръпки (двустрано кърпено е , сандвич с пълнеж от ръжда
) :

След почистване на донора се видя , че ме чака "малко" работа , но поне седяха заводските оребрения .

Тегличното устройство общо взето е в добро здраве :

И започнах с "кръпчиците" , остана ми само да изчиста заварките и да ударя една шкурка на целия леген .
(на принципа "много хубаво , не е на хубаво" , не успях да уцела много точно отвора за тапата
)

Имаше още малко работа в зоната на подкалника , а именно да удължа (долната част бе изгнила) уребрението му до дъното на багажника .

И се заех с легена за резервната гума . Митко ми беше донесъл от един донор , с който се заех да го възстановявам , щото този е обезличен с тези груби кръпки (двустрано кърпено е , сандвич с пълнеж от ръжда

След почистване на донора се видя , че ме чака "малко" работа , но поне седяха заводските оребрения .

Тегличното устройство общо взето е в добро здраве :

И започнах с "кръпчиците" , остана ми само да изчиста заварките и да ударя една шкурка на целия леген .

- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
Браво за доброто запазване на профилите, но имам въпрос. Няма ли да е по-рентабилно да доставите от чужденеция готови ремонтни панели и само да ги сглобиш ? От времем на време и аз се занимавам с тенекеджииски истории и зная колко много време отнемат дребни детайли когато искаш да станат добре. 

- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
Не било чак толкова лесно , както да се търсят панели за лада , примерно
.
Работя с това което Митко ми е донесал , щом се получава и работата продължава някак , няма проблеми
. След не една загубена година , срока не е най-важното нещо , та да избиваме време с готови ламарини , но както казах , акцента пада върху трудното им намиране , а не до някакво мое психическо състояние на лудост - всичко сам да правя
.

Работя с това което Митко ми е донесал , щом се получава и работата продължава някак , няма проблеми

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Калници, вежди, легенчетата отзад ги купихме нови но след работата на хората които преди това се бяха заели с работата по колата вече не личи че са нови. А за да поръчаме абсолютно всичко чисто ново изисква да се вложат много средства
Обмисляме да поръчаме нова маската за радиаторите комплект 

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Някои части реших да ги купувам нови, когато предишния собственик, от който взех колата почти ми го подари този въпросен донор (1602 цвят оранжево Colorado, VIN 3634264), който нарязах на парчета.
Та тогава от него взех пода, предния кош и въпросния леген. Легена изглеждаше малко по-добре, преди Цецо да го изчисти.
, а за под не бих си взел нов, защото тези подови панели, които продават нови не са оригинални и са много тънка ламарина, което мен поне не ме кефи много.
Но с легена, като гледам Цецо се справя перфектно.

Но с легена, като гледам Цецо се справя перфектно.

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Е този път поне случи на майстор
, и дано най-после я видим завършена тази кола
.

only rear wheel drive
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Адаша заслужаваше най-накрая такова отношение от майстор/реставратор. Цецо, сега ще те търсим се със старите бабички, младо няма да помиришеш 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Цецо ако знаеш само в какъв филм си се вкарал вече с този мерак.
Няма да можеш глава да вдигнеш
Евала за ентусиазма и търпението
Няма да можеш глава да вдигнеш

Евала за ентусиазма и търпението
- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте...
След доста пилене и заварки легена е готов , и съм в етап на оправяне на задната престилка . Е оставих си 2-3м. заваръчни шевове за пилене
.

Kакто се вижда , започнах да изграждам ръба , за който се заварява долната част на задния челен панел . Има си и тук заигравка ... а после с престилката ... не ми се мисли
. Ех , да я свършвам тая задница , та да казвам , че съм свършил 1/4-та от работата по колата
Офф топик: Митко , пожелавам ти , като стане готова колата , тези неща да не са и чужди!
След доста пилене и заварки легена е готов , и съм в етап на оправяне на задната престилка . Е оставих си 2-3м. заваръчни шевове за пилене

Kакто се вижда , започнах да изграждам ръба , за който се заварява долната част на задния челен панел . Има си и тук заигравка ... а после с престилката ... не ми се мисли

Офф топик: Митко , пожелавам ти , като стане готова колата , тези неща да не са и чужди!
- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте.
Започвам с ето тази снимка:

Отгоре определено не изглеждаше така . Реших да правя ново панелче с това ребро , в петък вечерта бих с чука , нищо не се получи и реших че е време да направя следното:

Направих го в съботата , като даже ми остана време и за панелчето . Много жалко , че бе само едно ребърце , страшен кеф ми беше да си сгъвам ламарината с този "валяк"
.С абкантчето ми (пак самоделка) сгънах и ръба от към резервоара. Ето го и панелчето , фиксирано на мястото си:

Направих още и завършващата част на дъното на багажника към престилката , както и някакво микро ребърце , оякчаващо седящата под него опора за тампон на шумозаглушителя (по известен , като гърне
). Но пък ми свърши въглеродния двуокис , затова са отстрани на колата
.

И днес , нямайки газ за заваряване , реших най накрая да изпиля заварките около легена . Като махна почивките , някъде около 1 ч. нонстоп работа с флекса - заради това отлагах толкова много
. Но стана добре :

Един извод , който си правя не от скоро - ако смяташ че можеш да направиш нещо за 1 уикенд , то умножи уикендите по 3 и ще си по-близо до реалното време , което отнема нещото
Започвам с ето тази снимка:

Отгоре определено не изглеждаше така . Реших да правя ново панелче с това ребро , в петък вечерта бих с чука , нищо не се получи и реших че е време да направя следното:

Направих го в съботата , като даже ми остана време и за панелчето . Много жалко , че бе само едно ребърце , страшен кеф ми беше да си сгъвам ламарината с този "валяк"

Направих още и завършващата част на дъното на багажника към престилката , както и някакво микро ребърце , оякчаващо седящата под него опора за тампон на шумозаглушителя (по известен , като гърне

И днес , нямайки газ за заваряване , реших най накрая да изпиля заварките около легена . Като махна почивките , някъде около 1 ч. нонстоп работа с флекса - заради това отлагах толкова много

Един извод , който си правя не от скоро - ако смяташ че можеш да направиш нещо за 1 уикенд , то умножи уикендите по 3 и ще си по-близо до реалното време , което отнема нещото

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
ceco_mihailov написа:Един извод , който си правя не от скоро - ако смяташ че можеш да направиш нещо за 1 уикенд , то умножи уикендите по 3 и ще си по-близо до реалното време , което отнема нещото

Иначе оребренията ме кефят - как започват и свършват плавно - като заводски

- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
Началото и края , все още е в процес на усъвършенстване в работата с машинката ми , затова там наблягам с чука
.