не съм доволен от Илко работещ в гр.Добрич
Модератор: Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: не съм доволен от Илко работещ в гр.Добрич
След ремонт колата е пушка, една година по-късно тя изведнъж вече не пали и някой решава, че ремонта преди една година е бил некачествен???

Si non confectus, non reficiat.
Мисля, че пак трябва да се прочете първото мнение в темата. Пък и колегата да внесе малко повече яснота, но той и след този ремонт пак е ходил да му се оправи проблема с паленето, което не е станало.
ПС: Тоя спор не ви ли напомня на сагата с чипа на Илко и Vmax ли как се пишеше там колегата. Само че с разменени места
И тогава не можа да се разбере кой прав, кой крив, защото Илко си беше карал колата известно време и после имаше някакви проблеми... Ма това е друга тема
ПС: Тоя спор не ви ли напомня на сагата с чипа на Илко и Vmax ли как се пишеше там колегата. Само че с разменени места

И тогава не можа да се разбере кой прав, кой крив, защото Илко си беше карал колата известно време и после имаше някакви проблеми... Ма това е друга тема

В тази тема не съм искал Илко да взема отношение. А да споделя с всички вас какъв професионалист е. И все пак съм му я занесъл да я оправи, а той ми взе пари за смяна на гарнитурите на помпата. Предполагам, че поне я е отворил като ги сменя тези оплатненията и е видял, че семерината отпред е заминала и втулките са износени : "този модел няма втулки" - ми отговори, като го попитах дали ги е сменял. Поне трябва да е видял, че цялата помпа е черна от двигателното масло. И най вероятно от там идва целият проблем, ама той от къде да знай.
Приятелю трябваше да споменеш от самото начало че от ремонта е минало доста време все пак твоята кола не е първа младост а пък и майстора не може да ти подмени всички елементи и части по автомобила който евентуално може да са износени от амортизация.Отиди да ти я оправи.Според мен трябва да е безплатно за компенсация.А колкото до това не знам какво и е толкова си може човека няма кво повече да се пише или може да я оправи или не може ако не може има и други сервизи.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
pifonsky написа:В тази тема не съм искал Илко да взема отношение. А да споделя с всички вас какъв професионалист е. И все пак съм му я занесъл да я оправи, а той ми взе пари за смяна на гарнитурите на помпата. Предполагам, че поне я е отворил като ги сменя тези оплатненията и е видял, че семерината отпред е заминала и втулките са износени : "този модел няма втулки" - ми отговори, като го попитах дали ги е сменял. Поне трябва да е видял, че цялата помпа е черна от двигателното масло. И най вероятно от там идва целият проблем, ама той от къде да знай.
Колега искам да ти кажа като на приятел, че си много далеч от някои неща... особенно за ремонт на ГНП на дизелов двигател. Гарнитурите на помпата са най-малкото нещо което може да се смени... и да не ти казвам, че цялостен ремонт на помпа може да ти стъпи колкото на един двигател, и няма как да искаш Илко да ти ремонтира помпата.... при условие, че той не е помпаджия. Колегите които са в час знаят какво е да се проверят дюзи и помпа на стенд... да се ремонтират и регулират... има си специални сервизи за помпи и дюзи...! и съм сигурен, че Илко сам няма да тръгне да ти прави такъв ремонт освен да ти смени гарнитурите... Аз ти казах къде трябва да ти видят помпата...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
LUCIFER'S написа:pifonsky написа:В тази тема не съм искал Илко да взема отношение. А да споделя с всички вас какъв професионалист е. И все пак съм му я занесъл да я оправи, а той ми взе пари за смяна на гарнитурите на помпата. Предполагам, че поне я е отворил като ги сменя тези оплатненията и е видял, че семерината отпред е заминала и втулките са износени : "този модел няма втулки" - ми отговори, като го попитах дали ги е сменял. Поне трябва да е видял, че цялата помпа е черна от двигателното масло. И най вероятно от там идва целият проблем, ама той от къде да знай.
Колега искам да ти кажа като на приятел, че си много далеч от някои неща... особенно за ремонт на ГНП на дизелов двигател. Гарнитурите на помпата са най-малкото нещо което може да се смени... и да не ти казвам, че цялостен ремонт на помпа може да ти стъпи колкото на един двигател, и няма как да искаш Илко да ти ремонтира помпата.... при условие, че той не е помпаджия. Колегите които са в час знаят какво е да се проверят дюзи и помпа на стенд... да се ремонтират и регулират... има си специални сервизи за помпи и дюзи...! и съм сигурен, че Илко сам няма да тръгне да ти прави такъв ремонт освен да ти смени гарнитурите... Аз ти казах къде трябва да ти видят помпата...
Не знам авери ли сте какво, не ме интересува. Но като една работа не е за него да не се хваща да я върши. Що се отнася за т.н. "Помия" по негов адрес, то уважаеми колеги, аз съм си написал самата истина. И не виждам какъв е проблема в това отношение. Раздела е сервизи и сервизно обслужване.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Аз също съм си патил от прехвалени сервизи в форума... но тва е друга тема и съм абсолютно безпристрастен,не познавам Илко нито работата му и нито го защитавам нито обвинявам,но както и много други колеги в темата и аз съм на мнението... след като при -20 ти е запалила и 1 година не си имал проблеми,защо реши,че Илко е виновен
това си е 1 година експоатация... може да се случат още много неща по колата ти...

Колега аз отидох и му казах да я оправи след като не пали, той ми каза, че не знаел защо не пали, а преди година гаранции ми дава, глупости, поради това и сам си взимаше частите, бях му предложил аз да ги взема от мой човек , но той ми каза, че за др. части гаранция не давал. А на тези каква гаранция дава не знам. Пример гарнитурата за главата я беше взел- по спомен около 170лв. Аз мога да я намеря зо 100. Цената не е проблем така или иначе парите съм ги дал, ама колата след 9 месеца е в старото си състояние.
Гарнитурата си е добре не ми е давала проблеми, а и лятото идва ще си я карам спокойно
.

Колега,
за 9 месеца експлоатация толкова много неща могат да ти се случат, че си нямаш и на представа. Още отначалото на темата трябваше да споменеш за колко време става въпрос след оправянето на предходния проблем
за 9 месеца експлоатация толкова много неща могат да ти се случат, че си нямаш и на представа. Още отначалото на темата трябваше да споменеш за колко време става въпрос след оправянето на предходния проблем

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

doomy525 написа:Колега,
Колега не си прав, написал съм в началото на темата. Обясни ми ако не те затруднявам какви неща могат да се случат и с какви съпътстващи симптоми. За да разбера и аз какво се е случило, нали си нямам и на представа. Обяснете ми по просто за да разбера. Но четете какво съм песал за да не се повтаряме пак.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Ситуацията е ясна и проста... Ремонта ти е направен кадърно и си я карал 1 година без никакъв проблем, освен това ти е мерена компресия и е в нормите. В момента колата ти има някакъв друг проблем (най-вероятно скапана нафта), така че не виждам за какво обвиняваш Илко Иванов... Каза ти се няколко пъти източи всичко от резервоара, сипи ХУБАВА нафта + добавка, подръж колата една нощ на топло ако има нещо замръзнало по пътищата да се размрази и на другата сутрин виж дали ще запали колата (в което съм 99% сигорен)... Ако и тогава не запали аз лично ти препоръчвам отново да се обадиш на Илко ама с нормален тон и без да го обвиняваш за глупости та да ти реши проблема... Аз лично две коли съм му карал от София и пак бих му ги закарал.

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Чета тази тема от .. началото. Имам странното чувство ( не познавам никой от'героите'), че тук май е "ремонтирано" следствието а не ПРИЧИНАТА!!
За мен това е доста важен елемент от така наречената диагностика от страна на ... монтьора ( майстори няма от много време, почти всички са самозванци). Монтьора няма да си признае ако е така, а клиента няма как да докаже ако е така
. Аргументирам се с това, че при положение, че един и същи проблем се появява след "компетентна" намеса, означа, че проблема не е отстранен, а само следствието от него.
Мисля, че тези теми са полезни, защото всеки от нас може сам да си вади изводите и да прецени дали дадения монтьор заслужава да му довериш автомобила си, или ...
Истината се ражда в спора
За мен това е доста важен елемент от така наречената диагностика от страна на ... монтьора ( майстори няма от много време, почти всички са самозванци). Монтьора няма да си признае ако е така, а клиента няма как да докаже ако е така

Мисля, че тези теми са полезни, защото всеки от нас може сам да си вади изводите и да прецени дали дадения монтьор заслужава да му довериш автомобила си, или ...

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
zorobg написа:Чета тази тема от .. началото. Имам странното чувство ( не познавам никой от'героите'), че тук май е "ремонтирано" следствието а не ПРИЧИНАТА!!
За мен това е доста важен елемент от така наречената диагностика от страна на ... монтьора ( майстори няма от много време, почти всички са самозванци). Монтьора няма да си признае ако е така, а клиента няма как да докаже ако е така. Аргументирам се с това, че при положение, че един и същи проблем се появява след "компетентна" намеса, означа, че проблема не е отстранен, а само следствието от него.
Мисля, че тези теми са полезни, защото всеки от нас може сам да си вади изводите и да прецени дали дадения монтьор заслужава да му довериш автомобила си, или ...![]()
Ако имаш поглед вьрху работата на Иванов ,друг щеше да бьде коментара ти.
ИМАШ ЧУВСТО.Еми имаш ,ама без да се сьрди автора ,да хване и да утиде при Илко или при друг сериозен колега ,да се види АДЖЕБА кво му е на тоя кош ,а не да реве като малко лисиче ГА тьрси маикЯси
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Пресиян Василев написа:ама без да се сьрди автора ,да хване и да утиде при Илко или при друг сериозен колега ,да се види АДЖЕБА кво му е на тоя кош ,а не да реве като малко лисиче ГА тьрси маикЯси
Абе и според мен отиваш при Илко,разбирате се кой-какво..виждате проблема,отстранявате го...Сигурен съм,че ако има някаква грешка от страна на Илко,той няма да остави нещата така.
Колега тая кола няма се оправи от писане по-форумите..а и време минава и си караш колата с проблем..действаи и после сподели тук (примерно),каква е била причината

Успех

Назад към Сервизно обслужване на БМВ