проблем с монтаж на нави4/3
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем с монтаж на нави4/3
колеги днеска ми монтираха нави 4/3 колата ми нямаше такава екстра. прекарахме друга инсталация,тв тунер,радио модул,мк1 засега, усилвател, но прроблема е такъв че монитора си свети само едно мръсно бяло, и нищо друго. може ли да ме насочите нещо ? ще съм ви много благодарен
колата е е39 тдс 98г.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: проблем с монтаж на нави4/3
Прегледайте пак връзката между тв тунера и монитора. Инсталацията правена ли е или оригинална?
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Ако няма някъде прекъснато..някой модул може да не работи
МК-то бачка ли?

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
С малък или голям борд ти е колата ?
Ако си с малък - така ще е защото i-bus и k-bus са свързани заедно.
да със малък борд съм. ако не го сменя таблото все така ще си свети, така ли да разбирам. няма ли някакъв вариант за побългаряване 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
BMW_0555 написа:да със малък борд съм. ако не го сменя таблото все така ще си свети, така ли да разбирам. няма ли някакъв вариант за побългаряване
За съжаление няма начин за побългаряване.
Пробвай да разкачиш двете шини и ще си сигурен дали ти е от там проблема.
кои шини да разкача, тези които ги даржът модолите в багажника ли, това табло къде трябва да включи маи невиждам букса и за него 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Прочети тая тема колега! Вътре е описано всичко плюс това за откачане на шините.
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 5&t=167740
http://forums.bmwpower-bg.net/viewtopic ... 5&t=167740

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
BMW_0555 написа:кои шини да разкача, тези които ги даржът модолите в багажника ли, това табло къде трябва да включи маи невиждам букса и за него
Щом нямаш идея какво представляват i-bus и k-bus шините ще ми е доста трудно да ти обясня,а и на теб да ме разбереш.Букси за табло с голям борд не търси - няма да ги намериш в колата си.
Върни се там където си си дал парите за монтаж на навигацията и искай да ти я оправят - нали за това са ти взели пари....
в този сервиз ми е как да го кажа.. безплатен монтаж, и невърви да ги..... иначе са слагали и друг път и е нямало проблеми. а от това прочетеното по горе в другата тема жиждам че без големия борд няма да ги има показанията за температура, разход и другите... а аз нямам нямам никакви показания, само бял(мръсно бял) монитор. а доколкото разбрах трябва поне да изкара някъкжи показания или тв поне да има... голям шах е тази работа, просто когато дам на контакт трагва си там касетофон ли радио ли незнам и аз вече и мониторчето само светва и до там.нищо не показва.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Ilko Ivanov написа:С малък или голям борд ти е колата ?
Пак тръгва, просто не изкарва данни за разходите и другото инфо от БК. Ако можеш намери друг тв тунер за проба или във BMW WDS провери кои са кабелите за зеления цвят и ги провери дали са здрави - синхронизацията на картината върви по зеления цвят и ако е прекъснат кабела се получава нещо такова.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
При мк1 има вероятност и нищо да не изкара с малкия борд 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Аз точно MK1 съм подкарвал така, със малък борд, Преслав даже го е виждал.
със мк1 съм засега че го имах в наличност, и на мен така ми казаха че трябва да си работи нормално и само няма да ми показва от малкия борд разход, температура и т.н. но днеска си работеше музиката всичко нормално и много добре си беше,но се случи друг проблем касетката неискаше да излезе и аз отворих металната рамка да помогна на механизма да излезе и тя си излезе но като го слагах някъде по платката опря рамката и прецърка съвсем леко на късо,може би на маса. и сега нищо не работи ужас ужас. и сега утре ще пробвам с друг монитор дали ще стане иначе си стига ток до всякъде, отзаде модули си бръмчат работят си
и отпреде на монитора нито свети нито нищо. незнам вече каръшка работа, аз съм си виновен. в чудо дъм се видял още 

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2