странен шум на парното

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 525 tds 94
Мечтае да кара: M5

странен шум на парното

Мнение от Bogdan_Nikolov » 03 Мар 2011, 23:15

колеги от 2-3 дни имам следния проблем вентилатора на парното издава много лоши звуци ,все едно плаче за смазване само на последната степен 4 спира да скърца,трябва да се смаже или е пред умиране колата е с климатик ако има значение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Re: странен шум на парното

Мнение от VesoPesa » 03 Мар 2011, 23:19

Е ти сам си си отговорил :roll:
Ако не се оправи със смазване, взимай ново.
Ама за да разбереш дали ще се оправи със смазване, трябва да го смажеш, а не да пишеш във форума щото разбираш ли ние сме врачки, медиуми и циганки гледащи на боб, лютеница, варени картофи, руска салата, греяна ракия, пастърма нарязана на спиралки или на бекон на скара... :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bogdan_Nikolov » 03 Мар 2011, 23:27

добре шевче то па човекк да не пита нещо.Гледах във важни теми ама нямаше нищо по темата и за това реших да питам щото не съм разбирач и незанм даже как изглежда и как да стигна до него ще бъда благодарен ако някой ми подскаже ако има желание и аз ще снимам как се прави и ще го вкарам във форума според мен всяко сменяне на някоя част трябва да има и снимков материал за да може невежите като мен да им е по лесно а за инжинерите е ясно :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Мар 2011, 23:48

Оста е на втулки, сменяш ги тях и четките и затваряш 8)
Само гледай да напаснеш самите перки отново на същите места, за да не се загуби баланса
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bogdan_Nikolov » 03 Мар 2011, 23:53

колеги а къде се намира ,сменял съм филтър на климатик и горе долу знам как се разглабя това моторче трябва да е някаде под средния горен въздуховод ама как се стига до там нямам никва идея

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 03 Мар 2011, 23:57

Ами така кажи де, че не знаеш как да стигнеш до моторчето, а не да питаш трябва ли да се смаже... не е срамно да не знаеш нещо ;)

Иначе, ако си с м50, сваляш кутията на кабелите дето отиват към кутията с компютрите - държи се на две пластмасови гайки, ще ги видиш като отвориш капачето на тая кутия.
Като я свалиш ще видиш капака на моторчето - държи се на 5 болта, малко тегави са за развиване.
Като го свалиш тоя големия капак, ще видиш една тънка пластмаса със специфична форма, няма как да я сбъркаш - сваляш я внимателно.
След това ще видиш вече баш корубата на моторчето и едно като коланче, пак пластмасово - освобождаваш го и сваляш внимателно капака на моторчето.
От там ще видиш моторчето и една пластиан която минава през средата му - сваляш пластината и внимателно вадиш моторчето - излиза доста кофти, за това внимавай.
Смазваш с масльонката и всичко по обратен ред.

Клемите на моторчето не би трябвало да можеш да ги объркаш защото са различни по големина и практически е невъзможно да закачиш масата на плюса, НО все пак погледни дали е така защото не се знае кой какво е бърникал преди теб :!:

Съветвам те в това време да не се хващаш щото си е занимавка и ще измръзнеш доста доволно ако нямаш гараж за да си поне на завет ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bogdan_Nikolov » 04 Мар 2011, 0:02

колега мерси много ама съм с М51 незнам дали същото

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 04 Мар 2011, 0:11

Оп, тук аз не съм догледал :oops:
Иначе местоположението му е същото и се стига по същия начин до него, само дето трябва да откачиш казанчето за антифриза ;)

Едит: И внимавай да не откачиш тръбите на климатика без да искаш :!:
Намират се в дясната страна(по посока на движението) на тялото на парното :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bogdan_Nikolov » 04 Мар 2011, 10:54

мерси колега само като се позатопли малко ,че сега северняка нещо се е активирал и навънка не е за мъ :bchug: же

Назад към E34