странен шум на парното
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 525 tds 94
- Мечтае да кара: M5
странен шум на парното
колеги от 2-3 дни имам следния проблем вентилатора на парното издава много лоши звуци ,все едно плаче за смазване само на последната степен 4 спира да скърца,трябва да се смаже или е пред умиране колата е с климатик ако има значение
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Re: странен шум на парното
Е ти сам си си отговорил
Ако не се оправи със смазване, взимай ново.
Ама за да разбереш дали ще се оправи със смазване, трябва да го смажеш, а не да пишеш във форума щото разбираш ли ние сме врачки, медиуми и циганки гледащи на боб, лютеница, варени картофи, руска салата, греяна ракия, пастърма нарязана на спиралки или на бекон на скара...

Ако не се оправи със смазване, взимай ново.
Ама за да разбереш дали ще се оправи със смазване, трябва да го смажеш, а не да пишеш във форума щото разбираш ли ние сме врачки, медиуми и циганки гледащи на боб, лютеница, варени картофи, руска салата, греяна ракия, пастърма нарязана на спиралки или на бекон на скара...

- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
добре шевче то па човекк да не пита нещо.Гледах във важни теми ама нямаше нищо по темата и за това реших да питам щото не съм разбирач и незанм даже как изглежда и как да стигна до него ще бъда благодарен ако някой ми подскаже ако има желание и аз ще снимам как се прави и ще го вкарам във форума според мен всяко сменяне на някоя част трябва да има и снимков материал за да може невежите като мен да им е по лесно а за инжинерите е ясно 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Оста е на втулки, сменяш ги тях и четките и затваряш
Само гледай да напаснеш самите перки отново на същите места, за да не се загуби баланса

Само гледай да напаснеш самите перки отново на същите места, за да не се загуби баланса

- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
колеги а къде се намира ,сменял съм филтър на климатик и горе долу знам как се разглабя това моторче трябва да е някаде под средния горен въздуховод ама как се стига до там нямам никва идея
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Ами така кажи де, че не знаеш как да стигнеш до моторчето, а не да питаш трябва ли да се смаже... не е срамно да не знаеш нещо
Иначе, ако си с м50, сваляш кутията на кабелите дето отиват към кутията с компютрите - държи се на две пластмасови гайки, ще ги видиш като отвориш капачето на тая кутия.
Като я свалиш ще видиш капака на моторчето - държи се на 5 болта, малко тегави са за развиване.
Като го свалиш тоя големия капак, ще видиш една тънка пластмаса със специфична форма, няма как да я сбъркаш - сваляш я внимателно.
След това ще видиш вече баш корубата на моторчето и едно като коланче, пак пластмасово - освобождаваш го и сваляш внимателно капака на моторчето.
От там ще видиш моторчето и една пластиан която минава през средата му - сваляш пластината и внимателно вадиш моторчето - излиза доста кофти, за това внимавай.
Смазваш с масльонката и всичко по обратен ред.
Клемите на моторчето не би трябвало да можеш да ги объркаш защото са различни по големина и практически е невъзможно да закачиш масата на плюса, НО все пак погледни дали е така защото не се знае кой какво е бърникал преди теб
Съветвам те в това време да не се хващаш щото си е занимавка и ще измръзнеш доста доволно ако нямаш гараж за да си поне на завет

Иначе, ако си с м50, сваляш кутията на кабелите дето отиват към кутията с компютрите - държи се на две пластмасови гайки, ще ги видиш като отвориш капачето на тая кутия.
Като я свалиш ще видиш капака на моторчето - държи се на 5 болта, малко тегави са за развиване.
Като го свалиш тоя големия капак, ще видиш една тънка пластмаса със специфична форма, няма как да я сбъркаш - сваляш я внимателно.
След това ще видиш вече баш корубата на моторчето и едно като коланче, пак пластмасово - освобождаваш го и сваляш внимателно капака на моторчето.
От там ще видиш моторчето и една пластиан която минава през средата му - сваляш пластината и внимателно вадиш моторчето - излиза доста кофти, за това внимавай.
Смазваш с масльонката и всичко по обратен ред.
Клемите на моторчето не би трябвало да можеш да ги объркаш защото са различни по големина и практически е невъзможно да закачиш масата на плюса, НО все пак погледни дали е така защото не се знае кой какво е бърникал преди теб

Съветвам те в това време да не се хващаш щото си е занимавка и ще измръзнеш доста доволно ако нямаш гараж за да си поне на завет

- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
колега мерси много ама съм с М51 незнам дали същото
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Оп, тук аз не съм догледал
Иначе местоположението му е същото и се стига по същия начин до него, само дето трябва да откачиш казанчето за антифриза
Едит: И внимавай да не откачиш тръбите на климатика без да искаш
Намират се в дясната страна(по посока на движението) на тялото на парното

Иначе местоположението му е същото и се стига по същия начин до него, само дето трябва да откачиш казанчето за антифриза

Едит: И внимавай да не откачиш тръбите на климатика без да искаш

Намират се в дясната страна(по посока на движението) на тялото на парното

- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
мерси колега само като се позатопли малко ,че сега северняка нещо се е активирал и навънка не е за мъ
же

9 мнения
• Страница 1 от 1